Aukštesnių Kristiškumo lygmenų sferinio suvokimo patyrimas

Pakylėtasis Mokytojas Gautama Buda per Kim Michaels, 2020 metų gruodžio 6 d. Šis diktavimas buvo perduotas vebinare „Kaip pagilinti Kristaus įžvalgumą“ 2020 metais.


Aš esu Pakylėtasis Mokytojas Gautama Buda. Ką Buda žino apie Kristiškumą ir Kristaus įžvalgumą?

Na, kaip tampate Buda? Pereidami Kristaus įžvalgumo ir Kristiškumo etapą. Kaip jums paaiškinome, egzistuoja tam tikri sąmonės lygiai, ir nors Žemėje jų yra 144, jų yra daug daugiau pakylėtoje karalijoje. Pirmiausia pakylate į Kristiškumo lygmenį, o tuomet iš ten galite kilti į Budiškumo lygmenį. Jums nėra būtina pakilti iki Budiškumo lygmens, kad pakiltumėte, tačiau galite tai padaryti.

Ir čia mėginome jums perduoti tam tikrus mokymus apie kai kuriuos veiksnius, kurie neleidžia jums turėti Kristaus įžvalgumo. Ir vienas dalykas, į kurį noriu atkreipti jūsų dėmesį, yra, kad kai pasiekiate tą 96 lygmenį, susiduriate su tam tikra iniciacija. Na ir dabar, mes sakėme, kad 96 lygmenyje atsiduriate kryžkelėje, kurioje galite arba transcenduoti koncentravimąsi į save, arba galite įžengti į žemyn traukiantį sūkurį, kuriame vis labiau ir labiau koncentruojatės į save. Ir vienas iš pagrindinių veiksnių, nulemiantis, ar kilsite aukštyn ar leisitės žemyn tame lygmenyje, yra tema, į kurią čia noriu atkreipti jūsų dėmesį. Apie tai buvo kalbama net ir šiuolaikinėje psichologijoje, kurioje tai yra vadinama „kontroliavimo manija“.

Jeigu, vėlgi, dar kartą grįžtume prie puolusių būtybių ir pažvelgtume į jų situaciją; kalbėjome, kad ketvirtoje sferoje šios būtybės apsiskelbė absoliučiais tam tikrų planetų valdovais. Ko reikia, kad galėtumėte išsikelti save į tokią poziciją, kurioje turite visą valdžią ir niekas negali prieštarauti jūsų įsakymams? Na tam, žinoma, turite įgyti kontrolę visai planetai, visiems joje įsikūnijusiems žmonėms. Siekiate susikurti pranašumo jausmą viską kontroliuodami. Siekiate kontroliuoti save ir savo protą, tad esate labai disciplinuoti ir niekada neprarandate budrumo, tačiau taip pat siekiate kontroliuoti kitus žmones.

Na ir dabar, po to kai puolusios būtybės nupuolė, jos, žinoma, toliau tęsė šį kontrolės siekimo momentumą. Kai kurios iš jų ėmė siekti kontroliuoti visą visatą ar netgi Dievą. Tačiau, žinoma, joms niekada nepavyko to pasiekti, nes jos net nesugeba suvokti, koks yra tikrasis Kūrėjas. Tačiau galite matyti ironiją šiuose mėginimuose įgyti kontrolę visatai, kurioje vienintelis absoliutus įstatymas yra Laisvos Valios Įstatymas.

Kaip iš tiesų galite įgyti kontrolę, jeigu laisva valia yra absoliutus įstatymas? Kaip galite kontroliuoti kiekvienos būtybės pasirinkimus?

Jūs, žinoma, matote, kad čia, Žemėje, po to kai puolusios būtybės atėjo į Žemę, jos taip pat įvairiais būdais mėgino įgyti kontrolę populiacijai. Jos tai darė fiziniais būdais, žudydamos tuos, kurie nepasidavė kontroliavimui, arba juos įkalindamos. Jos tai darė emociniais būdais, įtraukdamos žmones į emocinius sūkurius, kuriuose jie patenka į kontrolę tų, kurie tuos sūkurius sukūrė, tai yra, į puolusių būtybių kontrolę. Jos tai darė mentaliniame lygmenyje, stumdamos žmones patikėti įvairiausiomis ideologinėmis sistemomis, pradedant religijomis ir baigiant materializmu, politinėmis ideologijomis ir taip toliau.

Jos, žinoma, tai darė identiteto lygmenyje, priversdamos visus žmones Žemėje patikėti, kad jie tėra žmogiškos būtybės, kurias varžo visi šie apribojimai, ir kad tik tam tikros labai ypatingos būtybės gali peržengti šiuos apribojimus. Todėl turėtumėte aklai sekti tais, kurie turi šį aukštesnį supratimo lygmenį. Tad puolusios būtybės, žinoma, turi šį kitų kontroliavimo momentumą. Ir jos nukreipia į kitus šį troškimą kontroliuoti, ir yra pasiryžusios kontroliuoti kitus. Ne visos jos yra pasiruošusios žudyti kitus žmones, kad galėtų juos kontroliuoti, kai kurios iš jų to siekia ne tokiais smurtiniais būdais, tačiau jos vis tiek projektuoja į išorę.

Nesuklyskite, daugelis puolusių būtybių taip pat turi jūsų taip vadinamą savikontrolę, jos gali būti labai disciplinuotos, labai susitelkusios, labai susikoncentravusios į tikslą, ir būtent dėl to joms dažnai sekasi politinėje arenoje arba versle. Tad jos turi troškimą kontroliuoti kitus ir daro tai labai agresyviai, manydamos, kad turi teisę tai daryti. Ir, žinoma, galėtume sakyti, kad ši jų būsena, kurioje jos yra, yra labai pažeidžiama. Kadangi jos nuolatos patiria, kad yra sunku kontroliuoti žmones, ir ypač yra sunku kontroliuoti visus žmones, nes egzistuoja tendencija, net ir tokioje planetoje kaip Žemė, kad retkarčiais pasirodo tie individai, kurie atsisako būti kontroliuojami, jie atsisako sekti masine sąmone, partijos diktatu, popiežiaus diktatu ar kad ir kas tai būtų.

Tad egzistuoja šie maištininkai, ir kai kuriais atvejais maištininkai iš tiesų yra kitos puolusios būtybės, kurios sudaro valdžios siekiantį elitą, norintį nuversti įsigalėjusį valdžios elitą. Daugeliu atvejų, tie, kurie nepasiduoda kontrolei, iš tiesų yra aukštą Kristiškumo laipsnį pasiekusios būtybės, ir todėl jie išsiskiria iš minios, kad parodytų žmonėms (populiacijai), jog visada egzistuoja būdas išvengti kontrolės.

Kai kurios iš šių būtybių netgi yra pasiekusios tokį Kristiškumo lygį kaip Jėzus, kuriame gali atnešti teismą tam tikroms puolusioms būtybėms.

Puolusioms būtybėms yra labai sunku išsaugoti šį jausmą, kad viską kontroliuoja. Tačiau daugelis jų susikūrė įmantrias struktūras savo protuose, siekdamos išsaugoti jausmą, kad viską kontroliuoja, kad ir kas bevyktų išorėje. Jos turi tam tikrą pasaulėžiūrą, pagal kurią visada yra visatos centre. Ir jos turi įvairius būdus paaiškinti, kodėl įvyksta tam tikri dalykai, kurių negali sukontroliuoti, negali išvengti.

Kas yra Žemės planeta? Kaip jau keletą kartų sakėme, ją galima palyginti su realybės simuliatoriumi. Kai nusileidžiate į įsikūnijimą Žemėje, jūs iš tiesų įžengiate į realybės simuliatorių, kuris gali simuliuoti daug skirtingų rūšių aplinkų. Ir iš dalies šis simuliavimas vyksta, kai žmonės, o ypač kolektyvinė sąmonė, įspaudžia tam tikrus įvaizdžius, tam tikrus įsitikinimus, tam tikrą pasaulėžiūrą ant Materijos šviesos, ir realybės simuliatorius visa tai tuomet įkūnija.

Mes sakėme, kad planeta iš pradžių buvo sukurta aukštesnėje būsenoje, kurioje niekam nereikėjo dirbti braukiant prakaitą nuo kaktos dėl savo fizinio išgyvenimo. Po to, kai įvyko nusileidimas į dualistinę sąmonę, jums teko pradėti fiziškai dirbti, kad išmaitintumėte savo kūną. Tad tai, ką čia matote, yra, kad Žemės planeta yra realybės simuliatorius. Tačiau egzistuoja saugumo mechanizmas, dėl kurio žmonėms yra sunkiau įstrigti realybės simuliatoriuje, galvojant, kad simuliuojama aplinka yra absoliuti realybė, kuri niekada negalėtų būti kitokia. Jis tai, žinoma, daro įvairiais būdais, ir vienas iš jų yra antrasis termodinamikos dėsnis, kuris griauna viską, kas yra sukurta iš dualizmo. O taip pat ir faktas, kad žmonės yra labai skirtingi ir yra labai sunku priversti visus žmones elgtis visiškai vienodai.

Tad retkarčiais pasirodo šios Kristaus būtybės, kurios meta iššūkį koncepcijai, kas yra žmogiška būtybė ir kaip žmogus turėtų elgtis. Tad matote dinamiką, puolusios būtybės nori įgyti kontrolę savo aplinkai, tačiau egzistuoja tam tikri veiksniai Žemėje, dėl kurių nė vienai puolusiai būtybei praktiškai yra neįmanoma įgyti absoliučią kontrolę Žemėje. Tad tai reiškia, kad nuo tos akimirkos, kai puolusios būtybės nupuolė, ir nuo tos akimirkos, kai jos atėjo į Žemę, joms teko susidurti su šia realybe, kad jos nori turėti absoliučią fizinę kontrolę šiai planetai, tačiau joms niekaip nepavyksta to pasiekti.

Tad kaip puolusios būtybės tai pakelia? Na, jos tai pakelia siekdamos susikurti kažkokį paaiškinimą savo prote. Tai gali būti kažkas asmeniniame lygmenyje, kažkas, apie ką jos niekada su niekuo nesidalintų. Tai taip pat gali būti ideologija, religija, mokslinė teorija, politinė teorija, ar kad ir kas tai būtų. Tad, kitaip tariant, puolusi būtybė turi obsesinį-kompulsinį poreikį sugebėti paaiškinti, kodėl ji negali įgyti absoliučios fizinės kontrolės. Ji tai mėgina padaryti susikurdama šią aiškinimo sistemą, kuri paaiškina, kodėl nutinka tam tikri dalykai, kurių puolusi būtybė nesitikėjo arba nenorėjo. Tad tai yra labai senas momentumas Žemėje, ir egzistuoja milžiniški kolektyviniai padarai, kurie buvo sukurti tai daryti. Nes, žinoma, ne tik puolusios būtybės buvo to paveiktos, dauguma žmonių Žemėje taip pat buvo to paveikti.

Nes žmonės, kurie nėra puolusios būtybės, taip pat susiduria su paaiškinimo problema, kadangi patiria, jog yra tiek daug dalykų Žemėje, kurių jie nenorėjo, kad šie jiems nutiktų, ir jie turi paaiškinti, kodėl taip yra. Kai kurie žmonės turi tai paaiškinti, kadangi jie seka puolusiu lyderiu, kuris jiems žada, kad jeigu jie seks šiuo lyderiu, jisai juos atves į kažkokią Utopiją. Tad jie turi poreikį paaiškinti, kodėl įvyksta tam tikri dalykai, kurie nėra tai, ką žadėjo puolęs lyderis, idant ir toliau galėtų sekti tuo lyderiu, kadangi nenori priiminėti savarankiškų sprendimų. Kai kurie žmonės tiki religija, kuri jiems žada tam tikrus dalykus. Jie turi poreikį paaiškinti, kodėl ši religija nesugeba iki galo išpildyti savo pažadų. Tad iš esmės galime sakyti, kad visi žmonės Žemėje susiduria su šia paaiškinimo problema. Jie turi paaiškinti, kodėl įvyksta tam tikri dalykai, kurių jie nenorėjo arba nesitikėjo.

Ir būtent tai sukelia šį psichologinį mechanizmą, kurį psichologai pradėjo matyti ir kurį jie iki šiol įvardino terminu „kontroliavimo manija“. Jie suvokia, kad kai kurie žmonės turi didesnę maniją kontroliuoti už kitus, iš esmės visi tam tikrame sąmonės lygyje esantys žmonės serga tam tikra kontroliavimo manija. Tad ką matote, kai žmogus atranda dvasinį mokymą, tame tarpe ir pakylėtųjų mokytojų mokymą? Na, kaip sakiau, jūs užaugote planetoje, kurioje egzistuoja ši noro kontroliuoti ir noro paaiškinti sąmonė. Tad nėra jokios gėdos turėti šią tendenciją. Jūs visi tai turėjote, kai pirmą kartą atradote kelią. Tai galėjo būti ankstesniuose gyvenimuose, tačiau, kai pirmą kartą atradote dvasinį kelią, turėjote šią kontroliavimo maniją.

Tad ką jūs darote? Na, jūs darote vienintelį dalyką, kurį galite daryti. Siekiate pasinaudoti savo dvasiniu mokymu savo paaiškinimo problemai išspręsti, paaiškinti, kas vyksta Žemėje, kodėl įvyksti tam tikri dalykai, kurių nesitikite, kodėl įvyksta tam tikri dalykai, kurių nenorite, ir kodėl, nepaisant pažadų, kuriuos jums galėjo duoti jūsų dvasinis mokymas, lyderis ar religija, negalite išvengti šių dalykų, kurių nenorite, kad jums nutiktų. Kitaip tariant, jūs taip pat turite poreikį paaiškinti, kodėl negalite kontroliuoti savo aplinkos ir savo situacijos, ir šiam tikslui siekiate pasinaudoti savo dvasiniu mokymu.

Na ir dabar, puolusios būtybės paprastai susiranda atpirkimo ožį, ir būtent dėl to, kad atpirkimo ožys atsisako sekti vienintele tiesa, viskas baigiasi blogai. Vėlgi, klasikinis pavyzdys yra Hitleris, jo atpirkimo ožys buvo žydai, kurie buvo kalti dėl visų Vokietijos bėdų, ir todėl privalėjo būti išnaikinti ir tuomet problema būtų išsisprendusi. Tai nėra pirmas kartas, kai kažkas pasinaudoja šia idėja masinių žudynių inicijavimui. Žinoma, jeigu esate dvasingas žmogus ir esate pasiekę tam tikrą brandos lygį, leidžiantį jums pripažinti pakylėtųjų mokytojų mokymus, esate įveikę troškimą kontroliuoti, kurį turi puolusios būtybės (jeigu tik nesate pakylėtųjų mokytojų mokymus atradusi puolusi būtybė), tačiau net ir puolusios būtybės, kurios atranda pakylėtųjų mokytojų mokymą, yra įveikusios tendenciją naudoti smurtą. Jūs jau nebeturite noro žudyti kitus žmones, nebeturite noro demonstruoti fizinę agresiją, siekdami kontroliuoti kitus. Tiesą sakant, daugelis dvasingų žmonių, bent jau tie, kurie atranda pakylėtųjų mokytojų mokymus, yra daugiau mažiau įveikę šį norą kontroliuoti kitus. Tačiau ne visi yra įveikę šį poreikį. Galite tai matyti netgi ankstesniuose pakylėtųjų mokytojų mokymuose, galėjote tai matyti net ir pirmaisiais šios dispensacijos metais. Buvo tam tikri žmonės, kurie turėjo šį troškimą kontroliuoti kitus, jie naudojo ne fizines priemones, o psichologines priemones.

Ir čia iš tiesų norėčiau pakalbėti apie tai, kad turite šį troškimą paaiškinti, kodėl negalite kontroliuoti kiekvieno savo gyvenimo aspekto. Siekiate pasinaudoti pakylėtųjų mokytojų mokymu, kad šitai paaiškintumėte. Mes, žinoma, tai leidžiame, kadangi žinome, jog nieko daugiau ir negalite daryti šiuose sąmonės lygmenyse tarp 48 ir 96 lygmens. Mes taip pat sukūrėme savo septynių spindulių kursą, kad galėtumėte palaipsniui įveikti šį troškimą kontroliuoti ir būtumėte mažiau kontroliuojami troškimo kontroliuoti. Nes, kaip daug kartų sakėme, galite mėginti kontroliuoti kitus tik tuomet, jeigu patys esate kontroliuojami už to slypinčios psichologijos, kolektyvinių padarų ar netgi puolusių būtybių.

Tad dabar pasiekiate šį tašką, kuriame esate pasiekę 96 lygmenį. Ir pirmas dalykas, kurį jums reikia įveikti, yra šis troškimas norėti kontroliuoti kitus psichologinėmis priemonėmis. Jeigu nepažvelgsite tam į akis, jeigu nepažvelgsite į šias savastis, kurios jus verčia turėti obsesinį-kompulsinį troškimą kontroliuoti kitus, negalėsite pakilti virš 96 lygmens. Todėl turėsite įžengti į šį žemyn traukiantį sūkurį, kurį laiką vis stipriau ir stipriau mėgindami kontroliuoti kitus.

Bet jeigu sugebėsite įveikti šį troškimą kontroliuoti kitus, net ir psichologinėmis priemonėmis, ir net naudodamiesi pakylėtųjų mokytojų mokymu kitų kontroliavimui, galėsite pakilti virš 96 lygmens. Tai nereiškia, kad būsite įveikę visus kontroliavimo aspektus. Jūs vis dar, netgi kurį laiką virš 96 lygmens, susidursite su subtilesne šio kontroliavimo versija. Tam tikra prasme, galėtume sakyti, kad susidursite su tuo iki pat 144 lygmens ir savo pakylėjimo. Vėlgi, turite šį troškimą naudotis pakylėtųjų mokytojų mokymu, kad paaiškintumėte viską, kas vyksta Žemėje, viską, kas vyksta su jumis. Tad ką galite padaryti, kad tai įveiktumėte? O gal turėtume sakyti, kodėl turėtumėte tai įveikti? Kas gi čia blogo naudotis pakylėtųjų mokytojų mokymu mėginant viską paaiškinti?

Na, blogai yra tai, kad jūs dabar turite tam tikras atskirąsias savastis, kurios naudojasi pakylėtųjų mokytojų mokymu, ir todėl šios atskirosios savastys teigia turinčios pakylėtųjų mokytojų mokymo autoritetą, tai reiškia, kad jūs neturėtumėte jų kvestionuoti. O ką mes sakėme: Jeigu nekvestionuojate savasties, kaip galite ją įveikti, kaip galite ją transcenduoti? Tad tai reiškia, kad būsite įkalinti tam tikrame lygmenyje, jeigu leisite šioms savastims naudotis mokymu šiuo būdu.

Norėdami praaugti tam tikrą Kristiškumo lygmenį, turite konfrontuoti šį kontroliavimo troškimą, kuomet naudojatės pakylėtųjų mokytojų mokymu, kad paaiškintumėte kiekvieną savo asmeninės situacijos ir gyvenimo aspektą. Kaip galite pradėti tai įveikinėti, mums dabar jus su tuo supažindinus? Daugelis jūsų jau padarėte nemenką progresą, sąmoningai iš tiesų nesuvokdami, ką darote. Tačiau iš tiesų padarėte progresą, Kai kurie iš jūsų palikote tam tikrus dalykus, dėl kurių buvote labai susirūpinę prieš 10 ar 20, ar 30 metų. Tad plačiau apžvelkime kai kuriuos iš metodų, kuriais žmonės naudojasi, mėgindami viską paaiškinti.

Troškimas kažką paaiškinti turi skirtingus lygmenis. Jis turi emocinį komponentą, kuomet trokštate paaiškinti dalykus emociniame lygmenyje. Ir šiame lygmenyje žmonės gali nusekti stipriu lyderiu, kuris sukuria tam tikrą pasaulėžiūrą, kuri, jo teigimu, gali viską paaiškinti. Ir tuomet žmonės yra į tai įtraukiami, nes kai jie seka tuo lyderiu, gauna tam tikrą jausmą, ir dabar jie jaučiasi įgalinti, jie jaučiasi kontroliuojantys. Tačiau šiuolaikiniame pasaulyje, ypač Vakarų pasaulyje, dažniau pasitaikanti situacija yra žmonių siekimas naudotis racionaliu, analitiniu, linijišku protu, mėginant viską paaiškinti. Ką daro linijiškas protas? Na, linijiškas protas mato linijišką ryšį tarp priežasties ir pasekmės. Linijiškas protas tiki, kad viskas, kas įvyksta Žemėje, turi priežastį, viskas, ką matote, yra pasekmė, ir egzistuoja šią pasekmę sukėlusi priežastis.

Tam tikra prasme, plačiausiame lygmenyje tai nėra klaidinga. Iš tiesų egzistuoja priežastys, ir iš tiesų egzistuoja pasekmės. Nėra nieko materialioje visatoje, kas neturėtų kažkokios priežasties. Tačiau linijiškas protas yra ribotas tuo, kad jis remiasi analizavimu, o ką daro analizavimas? Jis paima visumą ir suskaido ją į atskirus komponentus. Ir tuomet jis sako: „Štai čia yra atskira pasekmė, kurią dabar galime atskirai studijuoti, ir ši atskira pasekmė privalo turėti atskirą priežastį, kuri ją sukėlė linijišku būdu.“ Kitaip tariant, tam tikra pasekmė visada privalo turėti tą pačią priežastį ir tiktai tą priežastį. Obuolys nukrenta nuo obels, ir šį obuolį galima studijuoti kaip izoliuotą vienetą. Privalo egzistuoti jo nukritimą sukėlusi priežastis, ir tai yra obuolį veikianti gravitacijos jėga. Tad yra viena pasekmė – obuolio nukritimas, ir viena priežastis – gravitacija. Nereikia atsižvelgti į jokius kitus veiksnius, kadangi dabar turime gražų, linijišką priežasties ir pasekmės paaiškinimą. Ir tuomet linijiškas protas samprotauja, kad, nors Žemėje vyksta daug chaotiškų dalykų, turi būti įmanoma juos visus suskaidyti į paprastus komponentus, atrandant priežastį kiekvienai pasekmei, idant suprastume, kodėl vyksta tam tikri dalykai.

Na ir dabar, amžių bėgyje galėjote matyti, kaip žmonės mėgino sugalvoti įvairias tai paaiškinti galinčias sistemas. Senovėje kai kurios kultūros tikėjo, kad kiekvienas gamtoje matomas reiškinys buvo priežasties pasekmė, o ši priežastis buvo tam tikras tą reiškinį valdantis dievas. Tad egzistavo žemdirbystės dievas, medžioklės dievas, oro dievas ir taip toliau. Nuo seniausių laikų žmonės taip pat naudojosi astrologija aiškindami, jog danguje vyksta tam tikras žvaigždžių judėjimas, ir šis žvaigždžių judėjimas sukuria priežastį, sukeliančią tam tikrus padarinius čia Žemėje, nors šios žvaigždės yra tolimos.

Na, senovėje, jeigu kalbėtume realistiškai, žmonės nesuvokė, kaip toli yra žvaigždės, kadangi jie manė, jog dangus yra daug arčiau. Šiandien jūs žinote, kaip toli yra žvaigždės, tačiau žmonės vis dar tebetiki, kad jos gali būti jus asmeniškai veikiančia priežastimi, ar kad jos nustato apribojimus tam, ką galite ir ko negalite daryti savo gyvenime. Mano mylimieji, negalėsite įkūnyti Kristiškumo, jeigu tikėsite, kad esate ribojami savo astrologijos ir kad negalite pakilti virš savo astrologijos.

Tad suvokiate mano mintį, ir yra daug tokių pavyzdžių. Esmė ta, kad žmonės ieško šios labai paprastos priežasties-pasekmės sekos.

Daugelis žmonių, žinoma, to ieško, nes nori pasinaudoti savo priežasties ir pasekmės supratimu, siekdami nuspėti, kas galėtų įvykti ateityje. Galėtume sakyti, kaip jau anksčiau kalbėjome, kaip galite kažką kontroliuoti, jeigu negalite nuspėti, kas gali įvykti. Todėl, norėdami iš tiesų kontroliuoti dabartį, taip pat turite rūpintis tuo, kas gali įvykti ateityje. Todėl galvojate, kad jeigu galėsite žinoti, kas įvyks, jeigu galėsite nuspėti, kas įvyks, tuomet galėsite atlikti reikalingus pakeitimus, kad viskas nebūtų taip blogai, ar bent jau įvykti turintys įvykiai nebūtų jums netikėti.

Tad matote tam tikrą dalį Žemėje, Naujojo Amžiaus bendruomenėje, net ir religinėje bendruomenėje esančių žmonių, kurie susigalvojo šiuos įvairius pranašavimo būdus, kuriais mėgina kažką nuspėti. Ir dažnai jų naudojamuose dalykuose pagrindinį vaidmenį vaidina atsitiktinumas. Taro kortos, vidža lentelės, įvairiausios pranašystės, gyvūno nužudymas, praskrodžiant jo pilvą ir stebint, kokiu būdu iškris jo viduriai. Ir tai tariamai turėtų jums duoti užuominą, kas įvyks ateityje.

Kitaip tariant, matote atsijungimą, matote kognityvinį disonansą. Štai čia yra žmogus, kuris siekia kontroliuoti savo ateitį, norėdamas ją nuspėti. Tačiau jo naudojamas metodas ateičiai nuspėti yra paremtas atsitiktinumo elementu, kuris jau dėl pačios savo prigimties yra nenuspėjamas. Tad kur yra logika galvoti, jog kažkoks atsitiktinumu paremtas pranašavimo metodas galės tiksliai nuspėti ateitį? Na, galėtumėte sakyti, kad atsitiktinumas ateitį gali nuspėti tokiu pačiu tikslumu kaip ją gali nuspėti ir kai kurie kiti žmonių sugalvoti pranašavimo metodai, tarp jų ir tam tikri moksliniai metodai bei prognozės.

Tad kai pakylate virš 96 lygmens ir pradedate skintis kelią aukštyn per šiuos aukštesnius lygmenis, jums gali būti labai naudinga pamąstyti apie visą šią dinamiką. Galite pasistengti ištirti, kokias turite savastis, kurios yra kontroliuoti siekiančios savastys. Galite ganėtinai lengvai išmokti tai atpažinti, kuomet jūs, ypač situacijose, kuriose nutinka kažkas netikėto, pamatote savo reakciją į tai.

Ar jaučiatės nuliūdinti, supykę, kad įvyko kažkas netikėto? Ar jaučiate, kad tai yra kažkokia neteisybė? Ar esate linkę savęs klausti, kodėl Dievas leido, kad man šitai nutiktų, aš juk padariau viską, ką, tariamai, Dievas norėjo, kad padaryčiau, ir man vis tiek tai nutiko? Arba, kodėl pakylėtieji mokytojai neužkirto tam kelio, kad man tai nenutiktų?

Tad egzistuoja tam tikra svajonė tarp dvasingų žmonių, kad jeigu seksite tikru dvasiniu mokymu ir iš tiesų jį taikysite, galėsite įgyti kontrolę savo gyvenimui, kad jokie netikėti dalykai ar tai, ko nenorite, jums niekada nenutiktų.

Tačiau pažvelkite į Jėzaus gyvenimą. Ar jis buvo kontroliavimo maniakas, norėjęs kontroliuoti kiekvieną savo gyvenimo aspektą? Na, jeigu jis būtų toks buvęs, kodėl tuomet leidosi nukryžiuojamas? Ar jis norėjo būti nukryžiuotas? Ar jis galvojo: „O, kaip būtų įdomu patirti, koks būtų jausmas būti prikaltam prie kryžiaus“? Žinoma, kad ne.

Tačiau jis leido tam įvykti, nes leido sau įžengti į chaotišką, nenuspėjamą situaciją, kurioje, atvirai sakant, niekam nebuvo įmanoma nuspėti, kas įvyks. Žemės planetos realybė yra tokia, kad ši planeta yra tokia chaotiška, tokia tanki, jog niekas, net ir pakylėtasis mokytojas, negali nuspėti visko, kas įvyks kiekvienoje situacijoje.

Na ir dabar, kodėl taip yra? Na, aš jums čia siekiu suteikti gilesnį koncepcijos, kurią perdaviau prieš 2500 metų, supratimą. Ši koncepcija vis dar tebėra žinoma budizme kaip susietoji kilmė, ir mes jau anksčiau apie ją užsiminėme. Yra svarbu, kad, kai pasiekiate šiuos aukštesnius lygmenis virš 96 lygmens, pradėtumėte tai kontempliuoti. Nesakau, kad turėtumėte pasiekti kažkokį labai pažangų supratimą, kaip visa tai veikia, tačiau turite suprasti pačią koncepciją ir ką ji reiškia, ypač kaip tai yra susiję su kontrolės siekimu.

Na ir dabar, sakėme, kad laisva valia yra aukščiausias įstatymas, ir nė viena pakylėtoje karalijoje esanti būtybė nesikiš į žmonių laisvą valią. Todėl kad ir kokias priežastis žmonės paleis veikti, mes leisime jiems patirti jų pasekmes, nebent jie pakeistų savo sąmonę iki kol šios pasekmės dar netapo fiziškos. Mes taip pat sakėme, kad viskas tarpusavyje yra susiję.

Visa gyvybė yra viena, visa visata yra tarpusavyje susijusi. Ir ką gi tai iš tiesų reiškia? Na, šiame kontekste, kuriame kalbu, tai reiškia, kad linijiško proto iliuzija, jog jis gali išskaidyti visumą į atskirus komponentus, yra, na, iliuzija.

Jūs, žinoma, galite pažvelgti į visumą, galite ją išskaidyti į atskirus komponentus ir mėginti juos išstudijuoti, tačiau tai nepadės jums paaiškinti, kas vyksta, kadangi viskas yra tarpusavyje susijusi visuma. Tad tą akimirką, kai pasirenkate dėmesį sutelkti į konkretų tos visumos aspektą ir laikote jį atskiru dalyku, nuo tos akimirkos netenkate bet kokios galimybės suprasti, kas vyksta.

Nes jeigu viskas yra tarpusavyje susieta visuma, kaip galėtų būti tokia koncepcija arba toks dalykas kaip atskira pasekmė, turinti atskirą priežastį? Tai tiesiog neįmanoma. Tai nėra realistiška. Taip, tam tikrame lygmenyje gali egzistuoti tiesioginis priežasties-pasekmės ryšys. Iš tiesų, jeigu jūsų geriamame vandenyje bus tam tikros rūšies bakterija, pasigausite cholerą. Tačiau tai vis tiek iš tiesų nepaaiškina, kodėl visos šios bakterijos egzistuoja Žemėje, kodėl egzistuoja liga, vadinama cholera, ir daugelis kitų ligų, ir kodėl du žmonės gali gerti tą patį vandenį, ir vienas iš jų suserga cholera, o kitas nesuserga.

Tad matote, galite naudotis linijišku analitiniu protu nustatydami tam tikras priežasties-pasekmės sekas, kurios veikia labai lokalizuotame lygmenyje. Tačiau tai tegali paaiškinti labai ribotą reiškinių spektrą, ir egzistuoja milžiniška sfera, kuri negali būti paaiškinta.

Todėl taip pat galėtume sakyti, kad, jeigu naudositės linijišku protu ieškodami atskirų fenomenų, atskirų priežasčių ir atskirų pasekmių, niekada negalėsite išpildyti savo svajonės viską kontroliuoti. Argi to jau neįrodė mokslas, materialistinis mokslas, mėginęs redukuoti žmones iki mechaninių būtybių, teigdamas, kad viskas, kas vyksta jūsų prote, yra jūsų smegenyse egzistuojančių fizinių sąlygų pasekmė. Tačiau nepaisant visų jų mėginimų kontroliuoti smegenis, jiems nepavyko pasiekti kontrolės žmonių elgesiui ar jų psichologijai, nepaisant to, kad naudojo technologiją, mėgindami kontroliuoti gamtą, orą ar visą planetą, ir visgi jie nesugeba visko kontroliuoti.

Tad jūs, būdami dvasios mokiniu, kai pasiekiate šiuos aukštesnius lygmenis, galite pradėti kontempliuoti šią susietosios kilmės koncepciją, tai yra, kad viskas Žemėje yra tarpusavyje susiję.

Na ir dabar, vėlgi, suvokiame, kad tai yra mįslė. Nes, kaip sakėme: Egzistuoja etapas tarp 48 ir 96 lygmenų, kuriame save keliate virš kolektyvinės sąmonės. Jūs tai darote kurdamiesi šį individualų tapatumą. Tad, žinoma, tai reiškia, kad mąstote šitaip: „Ką galiu padaryti, kad pakelčiau savo sąmonę? Ką galiu padaryti, kad tapčiau savo išorinės situacijos šeimininku ir pagerinčiau savo išorinę situaciją?“ Ir tai daryti yra visiškai pagrįsta tame lygmenyje.

Tačiau, kai pradedate peržengti 96 lygmenį, ką imate daryti? Kaip sakėme, pradedate ardyti tą individualų aš, kurį susikūrėte. Tai buvo transporto priemonė, atvežusi jus iki tam tikro lygmens, bet dabar ji nebegali jūsų pakelti aukščiau. Ji privalo būti išardyta. Ir kaip jūs ją išardote?

Na, turite ją ardyti imdami mąstyti apie visą šią atskirties koncepciją, įveikdami tai, apie ką kalbėjome, atskirties iliuziją, kuri buvo sukurta dualistinės sąmonės. Eidami link aukštesnių Kristiškumo lygmenų, jūs vis labiau pradedate matyti pamatinę visos gyvybės vienovę. Matote, kaip visa gyvybė yra susijusi, matote, kaip patys esate susiję su AŠ ESU Esatimi, su pakylėtaisiais mokytojais, su kitais žmonėmis, net ir su planeta, net ir su materija.

Kai pradedate patirti šį stipresnį ryšį su viskuo, taip pat pradedate patirti ir suvokti, kad viskas yra tarpusavyje susiję, pradedate suvokti susietąją kilmę. Kitaip tariant, nėra jokios atskiros kilmės, jokių atskirų priežasčių. Nes nė vienas Žemėje vykstantis reiškinys nėra izoliuotas reiškinys, jis yra visumos dalis, ir todėl juda kartu su visuma.

Na ir dabar, norėčiau jums duoti akivaizdų pavyzdį. Jūs galite, ar bent jau galėjote prieš pandemiją, nuvykti į tokią vietą, vadinamą oro uostu. Nusiperkate bilietą; įlipate į technologinį įrenginį, vadinamą lėktuvu. Šis lėktuvas atsiplėšia nuo žemės ir pakyla į orą, ir jis juda labai, labai greitai žemės paviršiaus atžvilgiu. Savo kelionę pradedate vienoje vietoje, o po kelių valandų atsiduriate toli toli nuo savo pradinės vietos.

Tad galite sakyti, jog lėktuvas juda nepriklausomai nuo žemės, nes nėra pririštas prie Žemės paviršiaus. Jis juda ore dideliu greičiu ir netgi gali judėti į priešingą pusę Žemės sukimosi krypčiai.

Tad kai į tai žvelgiate iš planetos paviršiaus ir matote aukštai skrendantį lėktuvą, jūs jį matote kaip atskirą objektą, judantį nepriklausomai nuo to, kas vyksta ant žemės. Kai esate lėktuve, taip pat galvojate, jog esate atskiras objektas, judantis nepriklausomai nuo žemės.

O jeigu dabar pakiltumėte į kosmosą ir pažvelgtumėte atgal į Žemę? Įsivaizduokite, jog su savimi turite žiūronus, kuriuos galite nukreipti į tą konkretų lėktuvą. Galite sakyti, kad, taip, labai lokalizuotame lygmenyje lėktuvas juda nepriklausomai nuo Žemės paviršiaus. Tačiau kai nutolinate vaizdą per žiūronus ir pažvelgiate į planetos visumą, lėktuvas vis dar tebejuda planetos gravitaciniame lauke. Ir kai žinote, kad planeta juda aplink saulę orbita, suvokiate, jog lėktuvas juda kartu su planeta toje orbitoje, o ne nepriklausomai nuo orbitos ar nepriklausomai nuo saulės.

Tad toks būtų labai paprastas susietosios kilmės pavyzdys. Viskas yra susijusi visuma. Turite chaoso teorijos koncepciją, kurioje yra sakoma, kad viskas yra susiję, ir egzistuoja populiarus pasakymas, kad „drugelio sparno mostelėjimas vienoje pasaulio dalyje, paleidžia veikti tarpusavyje susijusių priežasčių grandinę, kurios vėliau kažkurioje kitoje pasaulio dalyke gali sukelti tornadą“.

Nors tai, galbūt, nėra realistiškiausias pavyzdys, tai visgi yra pagrįstas pavyzdys, (ta prasme, kad) Žemė nėra linijiška, mechaniška sistema, kaip jus tuo norėtų įtikinti mokslas, nes jam pačiam stinga šio supratimo. Chaoso teorija atvėrė galimybę gilesniam supratimui, kad nėra jokių paprastų linijiškų priežasčių, nes viskas yra susiję, tad nedidelis padarinys vienoje sistemos dalyje, arba nedidelė priežastis vienoje sistemos dalyje, gali turėti labai dideles pasekmes kitoje sistemos dalyje.

Ir kokią tai turi jums reikšmę kelyje į Kristiškumą? Na, kildami vis aukščiau savo Kristiškume, įgyjate gebėjimą vis labiau paleisti šį troškimą kontroliuoti savo asmeninę situaciją. Tam tikrais atžvilgiais, padidinate savo gebėjimą būti bendrakūrėju, kontroliuoti materiją ir todėl kontroliuoti tam tikrus savo išorinės situacijos aspektus. Tačiau tai gali tapti spąstais, tai gali tapti aklaviete.

Yra žmonių, kurie padarė tikrą progresą dvasiniame kelyje, jie įveikė žemesnes savanaudiškumo formas ir pakilo virš 96 lygmens. Tačiau jie pradėjo įgyti mūsų taip vadinamą proto valdžią materijai, kaip matėte tai demonstruojant Jėzų.

Tačiau tuomet kai kurie žmonės taip stipriai į tai susikoncentravo, jog pradėjo norėti naudotis šia proto valdžia materijai, kad galėtų kontroliuoti kiekvieną savo išorinės situacijos aspektą, idant jiems niekada nenutiktų nemalonūs dalykai ir kad gautų tiksliai tokias sąlygas, kurių nori, ar tai būtų gražus namas kažkokioje gražioje pasaulio dalyje, kur visada yra puikus oras, ar kad turėtų gausybę pinigų, ar kad ir kas tai būtų, ko šie žmonės įsivaizdavo norintys žemesniame kelio lygmenyje ir dar nepaleido šios svajonės. Tad jie dabar pradeda įgyti tam tikrą meistriškumo pojūtį, ir dabar ima naudotis šiuo meistriškumu situacijai susikurti, apie kurią svajojo.

Ir gali būti pagrįsta tai kurį laiką daryti, tačiau ateina momentas, kai jums reikia judėti toliau, kad galėtumėte pasiekti dar aukštesnius Kristiškumo lygmenis, kuriuos pademonstravo Jėzus. Jėzus nesinaudojo savo meistriškumu tam, kad susikurtų sau patogią situaciją. Būtent dėl to jis niekada neturėjo jokios žemės, niekada nestatė sau namo, niekada nekūrė izoliuotos bendruomenės aplink save, kurioje visada galėtų būti apsaugotas ir kiti žmonės už jį nudirbtų jo darbus. Jis vaikščiojo nepriklausydamas nė vienai konkrečiai vietai, neturėdamas jokių jam priklausančių daiktų, lygiai kaip aš tai dariau, savo įsikūnijimo Buda metu. Nors vėlesniais metais iš tiesų sukūriau tam tikrą ašramą.

Tad matote, ateina šis momentas, kai imate labiau įsisąmoninti susietąją kilmę. Įveikiate savastis, kurios nori, kad kontroliuotumėte savo aplinką ir savo gyvenimą, o ką tai reiškia? Tai reiškia, kad paleidžiate vis daugiau ir daugiau, ir daugiau. Vis labiau paleidžiate šį troškimą kontroliuoti, atiduodate savo lūkesčius, atiduodate net ir savo idėjas, svajones ir įvaizdžius apie tai, koks gyvenimas turėtų būti Žemėje. Kodėl turite tai padaryti?

Na, kas yra Kristiškumas? Tai yra jus link pakylėjimo vedantis procesas. Kas yra pakylėjimas? Tai yra taškas, kuriame paleidžiate viską Žemėje. Atsigręžiate į Žemę. Kai stovite tenai, 144 lygmenyje, pažvelgiate atgal: „Ar yra kas nors Žemėje, kas mane traukia čia grįžti?“ Ir jeigu yra kažkas, tuomet jūs grįžtate ir su tuo tvarkotės. Tačiau jeigu nieko nebėra, tuomet galite pereiti per tuos vartus į pakylėtąją karaliją.

Tad ką darote artėdami prie 144 lygmens? Jūs paleidžiate tai, ką vadinu prisirišimais, tačiau jūs taip pat paleidžiate svajones, idėjas, koks turėtų būti gyvenimas. Jeigu tai yra jūsų paskutinis gyvenimas Žemėje, turite paleisti tuos lūkesčius, koks turėtų ar neturėtų būti jūsų gyvenimas. Turite pasiekti tą tašką, kuriame suvoktumėte, kad vėlesnės jūsų kelio pakopos gali iš jūsų pareikalauti patirti tam tikrus dalykus, išgyventi tam tikras situacijas, kurių verčiau būtumėte išvengę žemesniuose lygmenyse. Tačiau pasiekiate tašką, kuriame galite tai atiduoti ir galite išgyventi šiuos patyrimus su proto ramybe. Jūsų tai netrikdo. Nekaltinate Dievo. Nekaltinate pakylėtųjų mokytojų. Nekaltinate savęs. Priimate, kad jūsų gyvenimas atsiskleidžia tam tikru būdu.

Leidžiate jam skleistis, nes suvokiate, kad kai pasiekiate tuos Kristiškumo lygmenis, jūsų gyvenimo ašimi nebesate jūs ir jūsų, kaip nepriklausomos būtybės, norai. Jūsų gyvenimo ašimi tampa klausimas: kaip galėčiau tarnauti? Kaip galėtumėte pasitarnauti kitiems žmonėms? Kaip galėtumėte pasitarnauti pakylėtiesiems mokytojams? Kaip galėtumėte pasitarnauti planetos progresui?

To neįmanoma lengvai apibrėžti. Yra daug, daug būdų tai daryti. Buvo daug, daug žmonių amžių bėgyje, kurie pateko į situaciją savo paskutiniame įsikūnijime, kuomet jiems teko pereiti regimai labai žeminančias aplinkybes. Tačiau tai buvo šio didesnio tarnavimo, kurį jie galėjo duoti, dalis. Nes visa tai išgyvendami, jie paleido veikti tam tikras priežastis, paleido priežasčių-pasekmių seką, labai sudėtingą, išoriniam protui iš viso nesuvokiamą, kuri vis dėlto padarė tam tikrą poveikį kolektyvinei sąmonei.

Tad iš tiesų nutinka taip, kad žemesniuose kelio lygmenyse norite naudotis išoriniu linijišku analitiniu protu, kad galėtumėte viską suprasti. Tad tuose lygmenyse jums nutinka kažkas netikėto ir jūs iš karto norite paaiškinimo. Galite tai matyti net ir kai kuriuose klausimuose, kurie buvo atsiųsti į svetainę, kaip žmonės nori paaiškinimo net menkiausiems jų gyvenime nutinkantiems dalykams. Kodėl taip yra? Kodėl tai nutiko? Kaip galėčiau to išvengti?

Tai yra suprantama tam tikrame lygmenyje. Tačiau kai pasiekiate šiuos aukštesnius Kristiškumo lygmenis, turite pradėti mąstyti apie linijiško proto ribotumus. Turite suvokti, jog dėl šios susietosios kilmės, visų dalykų susietumo, linijiškas protas negali paaiškinti ir visko suprasti. Jums nutiks tam tikri dalykai ir tam nebus jokio linijiško paaiškinimo, bent jau tokio paaiškinimo, kurį linijiškas protas galėtų suvokti.

Jeigu iš tiesų pažvelgtumėte į mokslinę chaoso teoriją, pamatytumėte, kad materialistinis mokslas jau ilgą laiką siekia to paties tikslo – viską paaiškinti. Viskas privalo turėti paprastą priežastį ir turi būti įmanoma sukurti kažkokią matematinę lygybę, kuri galėtų tai paaiškinti, ar bent jau atlikti kažkokį mokslinį eksperimentą, kuris galėtų pakartoti priežastį.

Tačiau ką iš esmės teigia chaoso teorija? Ji teigia, kad mokslui niekada nebus įmanoma, linijiškam, materialistiniam mokslui, niekada nebus įmanoma visko paaiškinti, nes egzistuoja tam tikri padariniai, kurie neturi linijiškos priežasties, priežastis yra ne viena, o daugybė, tai yra sudėtinga įvykių seka šioje susietojoje sistemoje. Būtent dėl to tai tapo žinoma chaoso teorijos vardu.

Nes iki chaoso teorijos sukūrimo dauguma mokslininkų tikėjo, kad tėra laiko klausimas, kol jie atras visas priežastis ir visas sudėtingas matematines lygybes, ir tuomet viską bus įmanoma nuspėti. Tačiau chaoso teorija iškėlė klausimą, ar tikrai tai kada nors bus įmanoma. Galbūt mokslas kažkokių dalykų niekada nesugebės paaiškinti ar nuspėti. Ir tuomet jie pasirinko šį dėmesį kabinantį žodį „chaosas“. Nes ištisus šimtmečius mokslas turėjo šį mechanišką modelį, kad pasaulis yra tarsi milžiniška mašina, ir jei tik žinosite pradines sąlygas, jeigu žinosite mašinos veikimo principus ir jos veikimą reguliuojančius dėsnius, galėsite nuspėti viską, kas įvyks ateityje. Tad tai buvo tvarka, absoliuti tvarka, ir tuomet buvo pasirinktas žodis chaosas, kad parodytų alternatyvą, jog pasaulis, tiesą sakant, nėra tvarkinga sistema. Jis yra chaotiška sistema.

Na ir dabar, žinoma, chaotiškos sistemos idėja yra šiek tiek netikslus pavadinimas, nes kaip sistema galėtų būti chaotiška ir kaip chaosas galėtų būti sistematizuotas? Ir vis dėlto, jūs, žinoma, vis dar galite ieškoti tam tikrų tendencijų chaose. Kai pasiekiate aukštesnius Kristiškumo lygmenis, būtent to jūs ir pradedate ieškoti. Pradedate ieškoti labiau sferiško gyvenimo supratimo vietoj šio linijiško supratimo. Suvokiate, kad egzistuoja tam tikri limitai tam, ką yra įmanoma paaiškinti. O tiksliau, suvokiate, kad specifiniai padariniai neturi vienos priežasties, jie turi labai sudėtingą priežasčių seką, atvedusią prie to konkretaus padarinio.

Kai kuriais atvejais, išorinis protas tiesiog nėra pajėgus to suvokti. Pasiekiate tašką, kuriame su tuo susitaikote. Suvokiate, kad jums nereikia suprasti visko, kas vyksta jūsų gyvenime. Jums nereikia suprasti, kodėl tai vyksta. Tiesą sakant, pasiekiate tašką, kuriame susitaikote su tam tikrais jums nutinkančiais dalykais, kurių neprognozavote ar nesitikėjote ar netgi nebūtumėte norėję tam tikrame savo kelio lygmenyje.

Tad tai, vėlgi, gali atrodyti kaip prieštaravimas arba mįslė. Nes ką gi mes jus skatinome daryti? Skatinome jus pažvelgti į savo gyvenimą. Sakėme, kad viskas, kas vyksta fizinėje plotmėje, turi priežastį trijuose aukštesniuose lygmenyse. Tad galite atrasti priežastį savo psichologijoje ir išrišti tą savastį, ir tuomet galėsite pakeisti išorinę sąlygą. Ir tai vis dar tebėra tiesa. Nėra taip, kad aš tai kvestionuočiau.

Tačiau tiesa tai yra tik kas liečia asmeniškai jus, kas liečia jūsų protą. Jūs galite paimti savo kontrolėn, o tiksliau, galite įvaldyti savo keturis žemesniuosius kūnus ir todėl galite kontroliuoti, kokį atspalvį arba formą įgyja šviesa, nusileidžianti iš jūsų AŠ ESU Esaties ir pereinanti per identiteto, mentalinį, emocinį kūnus, ir patenkanti į fizinį lygmenį. Šitai jūs iš tiesų galite kontroliuoti ir jums gali būti naudinga laikytis šios procedūros, ieškant, kas jūsų psichologijoje materializuoja tam tikrą sąlygą.

Tačiau turite pripažinti (ir pradedate tai patirti, kai pasiekiate šį Kristiškumą), kuomet matote ryšį, matote, kad – taip, jūs vis dar galite pasiekti kontrolę ir galite suprasti, kas jūsų trijuose aukštesniuosiuose kūnuose sukelia tam tikrus fizinius fenomenus jūsų gyvenime ir galite su tuo dirbti. Tačiau jūs nesate izoliuotas vienetas čia Žemėje. Jūs esate šios didesnės sistemos dalis, kuri apima daug kitų žmonių. Tad kai pakylate į aukštesnius Kristiškumo lygmenis, nesiekiate susikurti kažkokį patogų egzistavimą. Siekiate tarnauti visumai. Ir štai tuomet jums reikia palikti šį troškimą arba šį tikėjimą, kad galite kontroliuoti kiekvieną savo gyvenimo aspektą.

Jūs ir toliau suvokiate galintys kontroliuoti savo protą, savo keturis žemesniuosius kūnus. Vis dar galite ieškoti iliuzijos kitame sąmonės lygmenyje, kad galėtumėte pakilti į tą lygmenį. Todėl galite dirbti dėl savo kilimo aukštyn link 144 lygmens, kad ir kas benutiktų jūsų išorinėje situacijoje. Jūsų progresas kelyje nepriklauso nuo išorinių sąlygų, kai pasiekiate šiuos lygmenis. Žemesniuose lygmenyse jis taip pat nėra priklausomas nuo išorinių sąlygų, tačiau jūs manote, kad jis yra priklausomas.

Tad ateina tas momentas, kuomet suvokiate, jog tyrėte savo psichologiją, išsprendėte tam tikrus dalykus savo psichologijoje. Todėl galite matyti, kad kažkas įvyko jūsų gyvenime, tačiau tai nėra kažkokios neišspręstos psichologijos padarinys, tai nutiko dėl to, kad esate šios didesnės sistemos dalis, kurioje tam, kad galėtumėte tarnauti kažkokiam didesniam tikslui, turite patirti šį patyrimą. Susitaikote su tuo. Patiriate tą patyrimą, jis jūsų netrikdo, jis jums netrukdo judėti pirmyn kelyje, kilti į tuos aukštesnius lygmenis, link 144 lygmens.

Tad galėtume sakyti, kad žemesniuose kelio lygmenyse atrodo tarsi einate keliu tam, kad įgytumėte didesnį meistriškumą, kurį laikote didesniu gebėjimu kontroliuoti. Tam tikru periodu jums reikia tai daryti, nes turite pakilti virš masinės sąmonės.

Tačiau kai pakylate virš 96 lygmens, iš tiesų suvokiate, kas tai buvo, jog tai buvo iliuzija, kad dvasinis kelias suteiks jums daugiau kontrolės. Tai yra iliuzija, kad būdami Kristumi įsikūnijime galėsite įgyti absoliučią kontrolę savo išorinėms aplinkybėms. Nes tam, kad įkūnytumėte šiuos aukštesnius Kristiškumo lygmenis, turite paleisti bet kokį kontrolės troškimą ar norą kontroliuoti savo išorinę situaciją. Sakote: „Kaip galiu tarnauti gyvenimui?“ Sakote, kaip Jėzus pademonstravo sėdėdamas tenai Getsemanės Sode, žinodamas, kad kitą dieną bus suimtas ir tikriausiai kankinamas bei nukryžiuotas. Jis pasakė: „Dieve, jei tokia būtų tavo valia, paimk šią taurę nuo manęs. Ir vis dėlto, Tėve, tebūna ne mano, bet tavo valia.“

Jūs netgi pasiekiate tašką, kai jums nereikia to daryti. Jėzus tai padarė iš dalies tam, kad pademonstruotų patį procesą, tačiau ateina momentas, kai su tuo susitaikote, jūs nuolatos esate šioje būsenoje: „Tebūna ne mano, bet tavo valia. Kad ir per ką turėčiau pereiti, dėl pasitarnavimo aukštesniam tikslui, esu pasiryžęs tai pereiti. Man nereikia žinoti, koks yra šis tikslas. Man nereikia, kad pasirodytų koks nors pakylėtasis mokytojas ir išsamiai griaudėjančiu balsu paaiškintų, kodėl tai turi įvykti. Man nereikia žinoti, nes pasitikiu. Pasitikiu, kad kai pasišvenčiu aukštesniam tarnavimo lygmeniui, viskas, kas nutinka, yra šio tarnavimo dalis. Man nėra būtina visko žinoti. Man nėra būtina visko suprasti išoriniu linijišku protu.“

Tačiau šiame taške pradedate patirti kažką, kas peržengia linijiško paaiškinimo ribas, pradedate patirti vidinį patyrimą. Galėtume tai pavadinti intuityviu arba mistiniu patyrimu, tačiau iš tiesų tai yra sferiškas patyrimas. Ir štai čia jūs pradedate patirti tai, ką Maitrėja minėjo savo paskutinio diktavimo pabaigoje, kuomet išorinis pasiuntinys jums tampa nebereikalingas kaip tarpininkas tarp jūsų ir pakylėtųjų mokytojų, kadangi susikuriate asmeninį vidinį ryšį su pakylėtaisiais mokytojais.

Tai, ką mes jums duodame, nėra linijiškas, faktinis paaiškinimas. Mes jums duodame kai ką žymiai sudėtingesnio. Tai, ką mes jums duodame, net nėra vizija. Tai netgi nėra pojūtis. Tai yra kažkas, ko neįmanoma paaiškinti žodžiais. Tačiau mes jums perduodame vidinį patyrimą, kuris jums padeda pamatyti, koks yra kitas žingsnis jūsų kelyje.

Pajaučiate, kad tai yra šio labai sudėtingo gyvenimo audinio reiškimosi dalis, susietosios kilmės dalis, tai yra jūsų tarnavimo dalis. Tai jums suteikia tą ramybės jausmą, kad tai yra tai, kas jums turi nutikti. Tad jūs tai pereinate ir jūsų tai netrikdo, kaip būtumėte buvę sutrikdyti, kai vis dar turėjote kontroliavimo maniją. Nes kai kažkas nutinka, ko jūs nenorėjote, kad tai nutiktų, jus tai labai labai sutrikdo, nes susiduriate su šia baime, kad negalite to kontroliuoti. Tačiau šiuose aukštesniuose Kristiškumo lygmenyse paliekate šią baimę, leidžiate šią baimę turinčiai savasčiai mirti.

Nebijote būti nekontroliuojantys, nes susitaikėte su tuo, kad kontroliuoja Dievas, kontroliuoja pakylėtieji mokytojai, kontroliuoja jūsų AŠ ESU Esatis. Jums nėra būtina visada žinoti išoriniu protu. Jums tiesiog reikia turėti tą vidinį pajautimą, kad esate susiję. Esate susiję su tuo didesniu protu, kuris yra jūsų AŠ ESU Esatis, kuris yra pakylėtieji mokytojai, kuris yra Kristaus protas.

Todėl jaučiate ramybę. Galite pažvelgti į Budos gyvenimą ir matyti, kad pasiekiau aukštą sąmonės lygį. Įžengiau į Nirvaną ir po to nusprendžiau grįžti. Ir tuomet praleidau daug metų mokydamas, perduodamas aukštus mokymus, turėdamas šį ašramą. O kas tuomet nutiko man sulaukus 81 metų amžiaus? Apsilankiau pas žmogų, kuris man padavė valgyti užterštą maistą, nuo kurio mano kūnas mirė.

Ir galite sakyti: „Bet ar negalėjo Buda to numatyti, kodėl jis valgė tą maistą, kodėl jis ten ėjo? Kodėl jis leido tam įvykti, jeigu turėjo visus tuos pasiekimus?“ Na, dabar jūs turite paaiškinimą. Tai turėjo įvykti, nes tai buvo mano tarnavimo dalis. Kodėl tai turėjo įvykti? Na, mano mylimieji, tam nėra jokio linijiško paaiškinimo, kurį jums galėčiau perduoti žodžiais. Galbūt galėsite tai patirti, kai pasieksite tą lygmenį, kuriame galėsite gauti šią sudėtingesnę matricą. Tačiau linijiškas protas negali to suvokti.

Tad ką reiškia Kristaus įžvalgumas aukštesniuose Kristiškumo lygmenyse? Na, tai nereiškia, kad visada žinote, kas teisinga, o kas klaidinga, kad visada galite viską paaiškinti, kad apie viską turite žinias, ir kodėl tai nutiko, ir kodėl tai yra taip.

Tai reiškia, kad turite platesnę perspektyvą, sferišką sąmonę, kurios neįmanoma išversti į žodžius ar kitas linijiškame prote egzistuojančias koncepcijas. Tačiau turite supratimą, kuris pranoksta supratimą. Turite viziją, kuri pranoksta viziją. Ir būtent tai jums suteikia didžiausios ramybės jausmą, kurią galite patirti Žemėje. Nes esate ramybėje su viskuo, kas benutiktų, su viskuo, kas beįvyktų.

Na ir dabar, suprantu, kad šis paaiškinimas yra aukštesniame lygmenyje nei dauguma jūsų esate savo sąmonėje. Tad jums gali būti sunku atrasti su tuo sąsajas. Tačiau jis yra perduodamas, nes kai kurie žmonės jau gali gauti iš to naudos. Ir visi jūs, jeigu nesiliausite eiti keliu, pasieksite tašką, kuriame galėsite gauti naudos iš šio paaiškinimo, tai gali neįvykti rytoj ar kitą savaitę, tačiau tai iš tiesų gali įvykti, ir daugeliui jūsų tai gali įvykti dar šiame gyvenime.

Tad dabar, mokymas buvo perduotas, jis yra fizinėje oktavoje, kurioje galite jį rasti, galite apie jį mąstyti ir todėl galite pakilti į tą tašką, kuriame išorinis mokymas jums nebėra reikalingas, nes gaunate iš vidaus šią daug sudėtingesnę matricą nei kada nors galėtumėte gauti iš žodžiais suformuluoto išorinio mokymo.

Matote, yra daug, daug dvasinių ir religinių mokymų, mokslinių, politinių ideologijų, filosofijų Žemėje, kurie yra išreikšti žodžiais. Daugelis jų, tiesą sakant, didžioji jų dalis netgi teigia turintys Dievo Žodį. Jie teigia, kad Dievas perdavė šį Žodį ir todėl šis žodis pateikia išbaigtą ir tikslų realybės aprašymą. Na, tai yra puolusių būtybių sukurta iliuzija, gimusi iš jų troškimo kontroliuoti žmones. Nes jeigu jiems pavyks žmones įtikinti, kad kiekvienas žodis Biblijoje yra Dievo žodis ir kad jie niekada neturėtų to kvestionuoti, o tiksliau neturėtų kvestionuoti puolusių būtybių duodamos interpretacijos, jie tuomet bus įkalinti.

Matote, kad ši dispensacija yra vienas iš nedaugelio mokymų Žemėje, kuriame yra atvirai sakoma, kad egzistuoja limitas tam, ką yra įmanoma perduoti žodžiais. Kad ateina momentas, kai privalote peržengti žodžius ir pasiekti kažką tiesiogiai iš pakylėtosios karalijos. Tokia yra realybė. Toks yra sąžiningas ir tiesus mokymas, kurio tikslas yra jus išlaisvinti, užuot įkalinus jus tam tikrame lygmenyje ir padarius priklausomais nuo kažkokio išorinio guru, lyderio ar autoriteto.

Mes visiškai netrokštame jūsų riboti, įkalinti ar pririšti prie šio išorinio mokymo ar šio pasiuntinio. Ir pats pasiuntinys visiškai netrokšta įsiterpti tarp jūsų ir pakylėtųjų mokytojų ar stabdyti jūsų progresą. Būtent dėl to galime perduoti tokį mokymą kaip šis, kuris negalėtų būti perduotas per žmogų, tebeturintį norą kontroliuoti. Jis negalėtų būti perduotas mokinių grupei, kurie vis dar tebėra įstrigę šioje kontroliavimo manijoje ir nenori virš jos pakilti. Sakau tai ne tam, kad skatinčiau kokią nors puikybę, nes kai pasiekiate lygmenį, kuriame esate atviri šiam mokymui, tai jums nebėra problema. Tai tiesiog yra realistiškas įvertinimas, kad ateina momentas, kai jums reikia pripažinti, kad bet koks žodžiais išreikštas mokymas gali jus atvesti tik iki tam tikro taško, ir jeigu primygtinai norėsite išlikti lojalūs mokymui, sukliudysite savo progresui ir pasieksite tašką, kuriame privalėsite transcenduoti žodžius ir įgyti tą sferinę viziją, matricą, savo situacijos suvokimą, kaip jai yra skirta vystytis.

Nesakau, kad tai, ką jums perdavėme šioje konferencijoje, yra viskas, ką būtų galima perduoti apie Kristiškumą ar Kristaus įžvalgumą. Mes, žinoma, perdavėme ir daug kitų mokymų apie tai, ir iš tiesų gali būti, kad perduosime kitus mokymus ateityje. Tačiau tai, ką čionai perdavėme, yra tai, ką jautėme būsiant naudingiausia savo mokiniams. Ne tik jums, kurie sekate šia dispensacija, bet taip pat ir platesniam mokinių ratui, tiems žmonėms, kurie gali ateiti – ir ne tokioje tolimoje ateityje, atrasti šį mokymą.

Tad tai jokiu būdu nėra aukščiausias mokymas, nes nėra jokio aukščiausio mokymo, kurį būtų galima perduoti apie Kristiškumą, nes tai yra progresuojantis procesas. Tačiau tai yra mokymas, kuris, mūsų manymu, galės duoti didžiausią naudą, atsižvelgiant į dabartinę susietosios kilmės būseną šioje planetoje. Tad mes tikimės, kad pasinaudosite šiuo mokymu, sukurdami šį drugelio sparno plastelėjimą, kuris paleis vykti tarpusavyje susijusių padarinių grandinę, ir laikui bėgant tai padarys didelį poveikį kolektyvinei sąmonei ir susietajai kilmei, kuri vadovauja gyvybės šioje planetoje vystymuisi.

Tad noriu jums mūsų visų vardu padėkoti, nes tiek daug iš jūsų ryžotės dalyvauti šioje konferencijoje, sutelkdami savo dėmesį į šią ganėtinai sudėtingą temą, ir leisdami mums pasinaudoti jūsų čakroms kaip transliacinėmis stotimis, transliuojant šią žinią į kolektyvinę sąmonę. Galiu panaudoti drugelio sparno vaizdą, tačiau tokių konferencijų kaip ši, prie kurios prisijungė tiek daug žmonių, poveikis yra daug didesnis už drugelio sparno mostelėjimą. Nenoriu, kad ant to dėliotumėte kokius nors įvaizdžius. Ši konferencija, žinoma, turėjo didelį poveikį, kuris laikui bėgant nukreips šią planetą nepalyginamai aukštesne linkme.

Ir už tai esame dėkingi, ir užsklendžiu jus, ir užsklendžiu šią konferenciją džiaugsmingoje, nuolatos save transcenduojančioje Budos taikoje.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2020 Kim Michaels