9 | Tikrosios išminties supratimas

Pakylėtasis Mokytojas Lanto, per Kim Michaels 2010 lapkričio 30 d.


Aš esu antrojo spindulio Čohanas. Viešpats Lanto yra vardas, kurį naudojau ankstesnėse dispensacijose, perduotose pakylėtųjų mokytojų savo nuolatiniuose mėginimuose apšviesti žmoniją ir pažadinti savo nepakylėtuosius brolius ir seseris tam pačiam savimonės lygmeniui, kurį pasiekėme mes. Kas skatina pakylėtuosius mokytojus siekti pažadinti žmoniją? Ar tai yra į save sukoncentruotas troškimas?

Na, tai priklauso nuo to, kaip apibrėžiate sąvoką „sukoncentruotas į save“. Iš tiesų, kai vis dar tebesate įsikūnijime Žemėje, turite tendenciją į save žiūrėti kaip į atskirąjį aš. Ir todėl esate linkę manyti, kad galite turėti asmeninių interesų kaip atskirasis aš. Tačiau kai pakylate ir tampate pakylėtuoju mokytoju, jūs tai padarote visiškai transcenduodami atskirojo aš jausmą. Jūs, tikrąja to žodžio prasme, leidžiate atskirajam aš mirti, ir šitaip tampate viena su aukštesniąja esybe, kuria jūs esate.

Tačiau per šį tapimo viena su savo aukštesniąja esybe procesą jūs taip pat pamatote, kad esate viena su visa gyvybe, esate viena su visais Kūrėjo pasireiškimais. Nes matote, kad Kūrėjas yra visa ir visuose, tad kaip galėtų egzistuoti atskiras asmeninis interesas? Nes kai suvokiate, kad jūsų didesnis aš yra Visuma, matote, kad tai yra jūsų pačių labui kelti aukštyn Visumą. Tad jūs natūraliai išreiškiate tą aukštesnį asmeninį interesą, mėgindami pakelti aukštyn tuos, kurie vis dar tebėra įstrigę toje žemesnėje sąmonės būsenoje, tapatindamiesi su fiziniu kūnu ir galvodami, kad jų protas neturi jokių sugebėjimų ir galių, peržengiančių kūno ribas.

***

Tad, kaip paaiškino mano įžymusis brolis MOR, viskas prasideda nuo troškimo eksperimentuoti ir išreikšti jums Dievo suteiktą individualumą. Tačiau puolusios būtybės sugebėjo priversti daugumą žmonių Žemėje beveik visiškai išjungti troškimą eksperimentuoti. Ir jos tai padarė sukurdamos šią netikrą išmintį, šį netikrą standartą, kad egzistuoja kažkas, kas yra teisinga, ir kažkas, kas yra klaidinga. Tad dauguma žmonių patikėjo melu, jog gyvenimo esmė nėra eksperimentuoti, gyvenimo esmė nėra išmėginti kažką naujo ir pasimokyti iš rezultatų, kad ir kokie jie būtų. Vietoj to, gyvenimas dabar yra uždaras procesas, kuriame siekiate nepadaryti kažko ne taip, idant išvengtumėte šios siaubingos bausmės iš pikto Dievo danguje. Ar netgi išvengtumėte „natūralios“ bausmės – išnykimo, nes jūsų pasirinkimai jus padarė netinkamais išgyvenimui.

Ar suvokiate, kad paties Kūrėjo pradėtas procesas yra pabaigos neturintis procesas? Tačiau Žemėje nutiko taip, kad dauguma žmonių patikėjo iliuzija, jog gyvenimas turėtų būti pabaigą turintis procesas. Užuot siekę eksperimentuoti, turėtumėte siekti išvengti klaidos ir daryti tai, kas buvo apibrėžta kaip „teisinga“.

Ir tai, mano mylimieji, yra ką dauguma žmonių šiuo metu laiko aukščiausia išmintimi Žemėje. Tačiau iš tiesų tai yra žemiausia įmanoma išmintis; tai yra netikra išmintis. Ji yra grįsta klaidingu Dievo, kaip piktos būtybės danguje, įvaizdžiu. Tačiau be viso to, ji yra grįsta klaidingu Dievo įvaizdžiu, kaip išorinės būtybės, kuri yra atskirta nuo Sąmoningojo AŠ, kuris dabar jaučiasi įkalintas fiziniame kūne Žemėje.

Tad užuot gyvenimą laikę grandiozine galimybe save transcenduoti, dauguma žmonių į gyvenimą žiūri kaip į kažkokią naštą, nuo kurios jie gali tikėtis pabėgti vienu iš dviejų būdų. Pirmasis būdas yra tai, kad piktas Dievas danguje jų pasigailės ir pasiims gyventi į savo karalystę. O kitas yra, kad po fizinio kūno mirties jų savimonė liausis egzistuoti ir jie panirs į nebūtį. Tačiau abiem atvejais – ar tai būtų tradicinės krikščionybės pristatomas išganymas ar sąmonės mirtis, kurią pristato materialistinis mokslas – iš tiesų yra paremta tuo pačiu už to slypinčiu mąstymu – troškimu nebeegzistuoti. Tai yra būsena, kurioje neturite sąmonės, neturite valios, neturite atsakomybės eksperimentuoti ir mokytis iš rezultatų. 

Kas iš tiesų slypi už šių dviejų „išganymo“ modelių, kurie yra pristatomi Vakarų visuomenėje? Tai yra nenoras pritaikyti tikrąją antrojo spindulio išmintį. Tad leiskite man jums bent šiek tiek atskleisti šią beribę, nelinijišką, sferišką antrojo spindulio išmintį. 

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Motinos Žemės gydymas.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2010 Kim Michaels