5 | Saugumo žaidimai

Šiame mokyme kalbėsiu apie ego žaidimą, kurio dauguma religingų žmonių, net ir dauguma dvasios ieškotojų nesuprato. Jeigu sugebėsite praregėti iš šio žaidimo ir išmoksite atpažinti jį savo gyvenime, savo dvasinį augimą galėsite pakylėti į visiškai naują lygmenį. Kad galėtume suprasti šį žaidimą, iš pradžių pažvelkime į mano Nikodemui pasakytus žodžius:

Niekas nėra pakilęs į dangų, kaip tik tas, kuris nužengė iš dangaus… (Jono 3,13)

Tradiciškai, tai buvo mistinė citata, kurią daugumai krikščionių buvo sunku interpretuoti. Leiskite man suteikti jums gilesnį supratimą. Paaiškinau, kad jūsų esybės šerdis yra Sąmoningasis AŠ. Jeigu ši koncepcija jums yra nauja, tiesiog paskirkite kelias akimirkas įsisąmoninti, kad jūs sėdite „čia“ ir skaitote šį mokymą. Užuot būdami įsitraukę į skaitymą, jūs dabar sąmoningai suvokiate, kad esate šiuos žodžius skaitantis „aš“. Savo prote atsitraukėte iš savo dabartinės situacijos ir pilnai su ja nebesitapatinate.

Iš kur ateina šis gebėjimas? Jis ateina iš fakto, kad jūs esate Sąmoningasis AŠ, ir šis Sąmoningasis AŠ yra paties Dievo Esybės tąsa. Būtent tai jums suteikia savimonę, kadangi Kūrėjas individualizavo savo universalią, visur esančią savimonę dėl jūsų, paversdamas ją lokalizuota savimone. Tai reiškia, kad esate daugiau už visus dalykus šiame pasaulyje – daugiau už savo kūną, už išorinį protą ir materialias aplinkybes.

Tai reiškia, kad Sąmoningasis AŠ turi gebėjimą sugrįžti į žinojimą, kas jis iš tiesų yra, nustodamas save tapatinti su visais savo kelionių materialioje karalijoje metu susikurtais tapatumais. Tai taip pat jums suteikia gebėjimą mintimis išeiti iš tam tikro ego žaidimo, pamatyti, kas jis per vienas, ir priimti sprendimą atsiskirti nuo žaidimo, nustojant tapatintis su iliuzijomis, kurios propaguoja šį žaidimą ir paverčia jį užburtu ratu.

Sąmoningasis AŠ yra „tas, kuris nužengė iš dangaus“ ir jis turi gebėjimą pakilti atgal į dangų. Ir priešingai, tapatumo jausmas, grįstas dualizmo iliuzijomis – kurį daugelis žmonių vadina siela – neturi gebėjimo pakilti atgal į dangų. Kaip paaiškinau, ego gimė iš atskirties nuo jūsų aukštesnės esybės, ir ego jums sukūrė mirtingą tapatumo jausmą.

Na ir dabar, specialiai jums pateikiu pasirinkimą. Gali būti, kad jūsų ankstesnė dvasinė pasaulėžiūra užprogramavo jus tikėti, kad siela – arba mirtingas tapatumas – kažkaip gali būti išgelbėta, ji gali tapti priimtina Dievo akyse ir būti įleista į dangų. Tuo tiki dauguma religingų žmonių, ir tuo tiki net ir dauguma dvasios ieškotojų ar Naujojo Amžiaus žmonių, nors savo tikėjimą grindžia kitokiais argumentais.

Aš specialiai metu jums iššūkį kvestionuoti šį įsitikinimą ir priežastis, dėl kurių jį priimate. Jeigu nesiryšite kvestionuoti idėjos, kad mirtingas tapatumas kaip nors galės būti išgelbėtas arba prikeltas, neturėsite jokių šansų ištrūkti iš ego žaidimo, apie kurį kalbėsiu šiame mokyme. Ir iš tiesų būsite pasmerkti toliau žaisti šį žaidimą, ieškodami vis išmaningesnių būdų pasiekti tai, kas iš tiesų yra nepasiekiama, tačiau ego niekada nesupras, kad tai yra nepasiekiama. Tad dabar tiems, kurie turi ausis klausyti, paaiškinsiu, kodėl šis ego žaidimas siekia to, ko iš tiesų neįmanoma pasiekti.

Kodėl mirtis negali įveikti mirties

Leiskite man trumpai apibendrinti Sukūrimo procesą [Išsamesnį mokymą apie tai galite rasti knygoje Savasties Galia]. Jūs buvote sukurti kaip Kūrėjo tąsa. Jums buvo skirta augti savimonėje iš labai lokalizuoto savasties jausmo iki tokios proto būsenos, kurioje patiriate vienovę su savo šaltiniu ir vienovę su visa gyvybe – kuri paprastai yra vadinama „nušvitimu“.

Šiam procesui buvo skirta vykti mylinčio dvasinio mokytojo priežiūroje, ir jums turint suvokimą, kad esate kažko didesnio už jūsų lokalizuotą savastį dalis. Niekada neturėjote jaustis vieniši ar apleisti, bet turėjote jausti besąlyginę meilę, kurią jums jaučia jūsų Kūrėjas.

Šis procesas taip pat turėjo vykti per jūsų laisva valia daromus pasirinkimus, nes tai yra vienintelis būdas, kuriuo galite augti savimonėje. Savimonė gali ateiti tik iš vidaus, ji negali jums būti primesta iš išorės. Laisva valia neišvengiamai jums atveria galimybę pasirinkti atsiskirti nuo savo mokytojo ir pamiršti savo dvasinį šaltinį, kuomet netgi galite patikėti, kad Dievo nėra ir jūsų esybė neturi jokios aukštesnės realybės.

Jeigu nebūtumėte pasirinkę atskirties, būtumėte paaugę Kristaus sąmonėje, kadangi „Kristus“ reiškia visuotinę sąmonę, sukurtą vienovei tarp Kūrėjo ir jo kūrinijos palaikyti. Atskirtis gali įvykti tik tuomet, kai pasirenkate eksperimentuoti su antikristo sąmone, galiausiai taip stipriai nuo jos apakdami, kad prarandate Savęs kaip nemirtingos dvasinės būtybės suvokimą ir pradedate save laikyti mirtinga žmogiška būtybe, galbūt netgi pradėdami save laikyti nusidėjėliu iš prigimties.

Kol dar nebuvote atsiskyrę nuo savo mokytojo, turėjote tapatumo jausmą, kuriame save laikėte didesnės Esybės tąsa, laikėte save Dievo Kūno dalimi. Atskirtis, tikrąja to žodžio prasme, privertė jūsų savasties jausmą mirti, ir vietoj jo užgimė naujas savasties jausmas, užgimė savastis, kuri buvo grįsta iliuzija, jog esate atskira būtybė, egzistuojanti atskirai nuo Dievo ir nuo visų kitų atskirų būtybių. Tai yra mirtingas savasties jausmas, kadangi jis yra grįstas iliuzija ir sukurtas su neišvengiama išnykimo baime, mirties baime.

Ir priešingai, Sąmoningasis AŠ negali mirti, nes jis yra Kūrėjo Esybės tąsa. Sąmoningasis AŠ gali susikurti ir priimti kokį tik nori tapatumą, ir gali tikėti, jog yra mirtinga būtybė, priimdamas baimę, kuri yra neatsiejama tokio tapatumo jausmo dalis. Galėtume sakyti, kad tai priverčia Sąmoningąjį AŠ patirti tam tikrą dvasinės mirties formą – tačiau jis gali būti prikeltas iš tos mirties būsenos, kaip aš atėjau tai pademonstruoti.

Esminis dalykas, kurį galite suvokti, yra tai, kad atskirasis aš yra ego, ar bent jau ego sėkla. Ego gimė iš atskirties, ir ego jums sukūrė tapatumo jausmą, kuris yra grįstas atskirties iliuzija, dualizmo sąmone. Kadangi ego nebuvo sukurtas Dievo, bet yra gimęs iš netikrovės, jis niekada negalės būti išganytas, niekada negalės įžengti į Dievo karalystę. Tai reiškia, kad ego niekada negalės įveikti išnykimo baimės, mirties baimės.

Sąmoningajam AŠ priėmus – pradėjus tapatintis su mirtingu ego sukurtu tapatumu, neišvengiamai imate bijoti mirties. Tai yra baimė, su kuria tiesiog negalite gyventi, jausdami visą jos intensyvumą. Turite atrasti būdą sumažinti šią baimę iki tokio intensyvumo lygmens, su kuriuo galėtumėte gyventi. Negalėsite ištrūkti iš šios baimės, kol neatsiskirsite nuo ego, tačiau galite ją nustumti į šoną, kad bent jau kažkaip galėtumėte gyventi. Tad dabar turite pagrindą esminei ego dinamikai suprasti:

  • Jūsų ego gimė, jums atsiskyrus nuo savo aukštesnės esybės, nuo savo AŠ ESU Esaties.
  • Jūsų ego sukūrė tapatumo jausmą, kuris yra grįstas atskirtimi.
  • Atskirtis yra netikra, ir todėl ego tapatumas yra netikras, tai reiškia, kad jis negali gyventi amžinai – jis yra mirtingas.
  • Tai reiškia, kad ego niekada negalės pabėgti nuo mirties baimės. Sąmoningajam AŠ priėmus mirtingą tapatumą kaip savo tikrąjį aš, jūs taip pat jausite mirties baimę.
  • Negalite gyventi jausdami mirties baimę, tad esate priversti ieškoti išeities.
  • Centrinė ego dinamika yra tokia, kad jis privalo nuolatos ieškoti būdų neutralizuoti mirties baimę, idant galėtų su ja gyventi. Jis tai turi daryti tokiu būdu, kad jūs neatrastumėte tikrosios išeities, kuri yra grįžti į savo pirminį tapatumą, nemirtingos dvasinės būtybės tapatumą. Jeigu tai padarysite, ego mirs, o jūs pakilsite.
  • Kadangi ego turi išgyvenimo instinktą, jis darys viską, ką gali, kad neleistų jums atrasti, jog ego yra grįstas iliuzija, tačiau jūs esate tikri. Jis darys viską, ką gali, kad neleistų jums kvestionuoti mirtingo tapatumo ir iliuzijų, ant kurių yra sukurtas.
  • Siekdamas neutralizuoti mirties baimę, ego privalo sukurti iliuziją, kad mirtingasis aš galės būti išganytas, galės kažkokiu būdu tapti nemirtingu ir jam nereikės mirti. Sąmoningajam AŠ tuo patikėjus, tikėsite, kad jūs galėsite būti išganyti, nepalikę savo mirtingojo aš ir nuo jo neatsiskyrę.
  • Realybėje, ego niekada nelaimės šio mūšio, nes Sąmoningasis AŠ niekada negalės pilnai pamiršti savo intuicinio žinojimo, kad gyvenime privalo būti kažkas daugiau – kad jūs esate daugiau.
  • Ego labai nagingai moka atidėlioti jūsų grįžimą į dvasinį tapatumą – nušvitimo procesą, – ir sukūrė tam daugybę subtilių pinklių. Aš tai vadinau „plačiu keliu, vedančiu į pražūtį“.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Laisvė nuo ego žaidimų.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2007 Kim Michaels