5 | Pirmasis Spindulys: Nelinijiškas požiūris į karmą

Pakylėtasis Mokytojas MOR, per Kim Michaels 2009 balandžio 17 d.


DAUGIAU AŠ ESU. Turėtumėte žinoti, kad ateinu greitai ir išeinu greitai. Kai pasakau, ką norėjau, man nerūpi laikytis įprastinių mandagumo taisyklių ir užbaigti tam tikru būdu. Sakau: viskas, gana, ir judu pirmyn.

Ir tai yra užuomina jums visiems. Pasakote: viskas, gana, ir tiesiog judate pirmyn. Nusimetate pančius tos sąmonės, kad ir kokia ji būtų, kurią prisiėmėte. Turite teisę patirti viską, ko trokštate, tačiau turėtumėte žinoti, kad kai jums yra gana tam tikros patirties, iš tiesų galite judėti pirmyn. 

Ir tai esminis raktas į tikrąjį gydymą. Tai yra raktas į tikrojo gydymo atkūrimą. Pažvelkite, kaip žmonės siekia išgijimo šioje planetoje. Pažvelkite į medicinos profesiją, kurią šiandien turite. Ką jie jums žada tarp eilučių? Jie jums žada, kad jeigu jūsų kūnas materializuos ligą, jie jums galės suteikti kažkokį mechanišką būdą išgydyti šią ligą. Jums nereikės spręsti šią ligą kūne sukėlusios sąmonės. Jums nereikės ieškoti rąsto savo akyje. 

Būtent tai jie jums žada. Argi ne tą patį žmonėms daugybę amžių žadėjo ir daugelis religijų? „Jeigu seksite mūsų išorine religija, jeigu laikysitės taisyklių ir nurodymų, kuriuos mes jums duodame, vieną dieną įžengsite į Dievo karalystę be būtinybės pažvelgti į rąstą savo akyje.“ 

Aa, būtent tą jie ir žada. Kiek daug žmonių tuo patikėjo, vien tam, kad atrastų – po to įsikūnijimo, – jog tai buvo melagingas pažadas ir jie privalo grįžti į Žemę? Ir jie tuomet vis įtariau pradeda žiūrėti į religiją, matydami religijos veidmainiškumą, kuomet net ir patys dvasininkai tiki, kad pakanka laikytis išorinių ritualų. Jie mano galintys daryti ką nori ir mano galėsiantys su tuo išsisukti, pasislėpę už kažkurios bažnyčios fasado, pavyzdžiui, už katalikų bažnyčios, kurioje klesti vaikų prievartavimas ir tai iš tiesų yra visko, kam atstovavo Jėzus, išniekinimas. Argi jis nesakė, kad geriau jums būtų užkabinta girna ant kaklo ir būtumėte įmesti į jūrą, nei kad žeistumėte šiuos mažutėlius? 

Matote tai tokioje daugybėje kitų bažnyčių, kaip, pavyzdžiui, neseniai įvykęs vienos fundamentalistų bažnyčios pastoriaus pasakytų žodžių atskleidimas: „Galite būti Dievo žmogumi ir šiek tiek nuėję į šoną pasismaginti.“ Kokia veidmainystė yra teigti, kad atstovaujate Dievą ir tuo pat metu galvojate, kad tai, ką galite nuslėpti nuo savo artimo taip pat yra nuslėpta ir nuo Dievo. Dievas yra ne aukštai danguje, iš kurio į jus žiūrėtų, jis yra jumyse, laukdamas, kada pradėsite ieškoti Dangiškojo Mylimojo, kuris myli jus kaip savo mylimiausią sūnų arba dukterį. 

Sąžiningumas yra tikrojo gydymo pamatas

Norėdami atkurti tikrąjį gydymą, privalome padėti tvirtus pamatus. Privalome pradėti nuo Pirmojo Dievo valios Spindulio. Tad kokia yra Pirmojo Spindulio savybė? Galite galvoti, kad tai yra Dievo valia, galite galvoti, kad tai yra Dievo galia, bet kaip dėl dar vienos savybės: sąžiningumo

Sąžiningumas, mano mylimieji, argi tai nėra Pirmojo Spindulio savybė? Argi tai nėra Dievo valios ir Dievo galios išraiška? Kas yra sąžiningumo esmė? Argi tai nėra vienovė su Dievo valia? Iš tiesų, Dievas yra pati sąžiningiausia būtybė – nes Dievas nieko negali nuo savęs nuslėpti. 

Galbūt esate girdėję seną klausimą, užduotą linijiško proto: „Jeigu Dievas yra visagalis, ar gali Dievas sukurti tokį didelį akmenį, kad pats negalėtų jo pakelti?“ Dievas yra Vienis, tad Dievas negali nieko sukurti, kas būtų paslėpta nuo jo paties – tad iš čia ir sąžiningumas. Pamąstykite, kas yra pati nesąžiningumo esmė. Tai yra tikėjimas, kad kažką yra įmanoma paslėpti, kad yra įmanoma pasakyti arba padaryti tam tikrus dalykus, tuo pat metu viduje galvojant visiškai priešingai. Ir iš tiesų, žaltys  Ievai prisistatė kaip išlaisvintojas, atėjęs jos išlaisvinti nuo sode įsakinėjančio dvasinio mokytojo grandinių. Ir būtent čia slypi ligos šaknys – nesąžiningume, iliuzijoje, kad kažką yra įmanoma nuslėpti. 

Pamąstykite apie sąžiningumą ir žinią apie jūsų laisvos valios teisę patirti ką tiktai norite, įžengti į gyvenimo teatrą ir apsivilkti bet kokį kostiumą, kokį tik trokštate patirti. Nėra nieko blogo, nuodėmingo – ar kad ir kaip norėtumėte tai vadinti – išmėginti daugelį skirtingų kostiumų gyvenimo scenoje. Būtent tai Dievas jums suteikė teisę daryti.

Kai pradedate kurtis tikėjimą, kad esate įstrigę tam tikrame kostiume ir kažkokia išorinė jėga neleidžia jums judėti pirmyn, į jūsų gyvenimą įslenka nesąžiningumas. Kodėl sakau nesąžiningumas? Todėl, kad kai žvelgiate į tai iš realistiškos perspektyvos, suvokiate, jog Dievas jums suteikė absoliučią laisvę išmėginti bet kokį kostiumą, kokį tik norite. Dievas jūsų neverčia apsivilkti nė vieno kostiumo, o ką tai reiškia? Tai reiškia, kad jūs, jūs patys, renkatės, kurį kostiumą apsivilksite. 

Kai susikuriate įsitikinimą, kad nepasirinkote savo dabartinės situacijos, kad jūsų situacija nėra jūsų pačių pasirinkimų pasekmė, tiek praeities, tiek dabarties pasirinkimų, įvedate save į situaciją, kurioje įstringate mūsų taip vadinamame užburtame rate. Kai įsivaizduojate, kad kažkokia išorinė jėga įstūmė jus į jūsų dabartinę situaciją, kas jus gali išlaisvinti iš tos situacijos? Logiškai mąstant, tai taip pat turėtų būti išorinė jėga, argi ne taip? Tai reiškia, kad atidavėte savo galią pakeisti savo situaciją. Uždarėte save į pasyvią būseną, kurioje laukiate, kad kažkokia išorinė jėga padarytų tai už jus. Padarėte tai, ką jūs taip pat turite teisę padaryti – atidavėte savo laisvą valią išorinei galiai. 

Vėlgi, Dievas jums davė laisvą valią. Turite teisę tai daryti. Turite teisę, kaip Maitrėja paaiškina savo knygoje, nuspręsti, kad nebenorite spręsti. Galite priimti sprendimą, kad daugiau nebenorite priiminėti sprendimų. Todėl susikuriate stabmeldišką įvaizdį, kad egzistuoja kažkokia išorinė jėga, kuri valdo jūsų gyvenimą. 

Saugokitės laisvos valios subtilumo

Žaltys pašnibždės jums į ausį, kad turite teisę susikurti tą vaidmenį, tą kostiumą, ir išmėginti, koks būtų jausmas jaustis bejėgiu. Žvelgiant iš linijiško intelekto proto, atrodys, kad žaltys yra teisus. Tačiau subtilumas čia yra toksai, kad kai iš tiesų atiduodate savo galią, kaip galite išlipti iš kostiumo? Kaip galite jį tiesiog palikti ir nuo jo nueiti? Ar matote subtilumą?

Nebūtinai galėtume iš linijiškos, analitinės perspektyvos sakyti, kad žaltys klysta. Dievas jums suteikė absoliučią laisvę ir neriboja jūsų pasirinkimų. Galite išmėginti kokį tik norite kostiumą, tačiau kad ir kurį kostiumą apsivilksite, Dievas jus priims kaip būtybę, kurią Dievas sukūrė kaip savo paties tąsą. Ir kai tik pradėsite trokšti nusivilkti senąjį žmogų ir apsivilkti naują žmogų Kristuje, naują žmogų Vienovėje, Dievas jus pasitiks išskėstomis rankomis. Dievas neriboja jūsų laisvės apsivilkti kostiumą ir po to vėl jį nusivilkti. 

O štai žaltiška logika iš tiesų riboja jūsų laisvę. Kai priimate melą, iliuziją, kad kažkokia išorinė jėga – pavyzdžiui, piktas Dievas danguje, privertęs jus gimti nuodėmėje – sukūrė jūsų situaciją, negalite patikėti, kad galėsite tiesiog nusivilkti kostiumą, nusivilkti senąjį žmogų ir atgimti, tapti nauja būtybe Kristuje. Nors Dievas suteikė jums galią ir laisvę naudotis šia galia, žaltys ir žaltiška sąmonė siekia atimti šią jūsų galią. 

Aš, kaip Dievo Valios atstovas, sakau, kad Dievo valios esmė yra, kad naudotumėte savo laisva valia ir susikurtumėte sau kokį tik norite patyrimą, idant turėtumėte galimybę pasimokyti. Štai kodėl turite potencialą atsiskirti nuo vienovės ir patikėti žaltišku melu ir eiti klaidingu keliu, žemyn vedančiu keliu, kuriame vis labiau ir labiau atsiskiriate nuo vienovės.

Tai yra jūsų teisė. Ginu šią teisę. Tačiau noriu pabrėžti, kad tai visiškai nėra Dievo valia, jog turėtumėte kentėti ar būti įstrigę ribotame tapatumo jausme. Tai nėra Dievo valia, kad asmeniškai turėtumėte tapti mažiau, ta prasme, kad laikytumėte save mažiau nei tyra Esybe, kurią sukūrė Dievas. 

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Išsigydykite save išvalydami čakras.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2009 Kim Michaels