Raktas 31: Kaip religija turi pasikeisti

Pažvelkime į kai kuriuos konkrečius pokyčius, kuriuos turi atnešti aukščiausi dešimt procentų. Yra nepaprastai svarbu plačiau paskleisti supratimą, kad išorinės religijos vaidmuo nėra išgelbėti žmones. Pagrindinis tikrosios religijos vaidmuo visada buvo sąmonės transformacija, ir šiame amžiuje šios transformacijos pavyzdį galite matyti saviugdos judėjime. Akivaizdu, kad dauguma aukščiausiems dešimčiai procentų priklausančių žmonių jau tai suvokė ir tuo gyvena. Tačiau dauguma jų nesuvokia, kodėl šiai idėjai taip stipriai priešinasi tradicinės arba vyraujančios religijos. Tiesą sakant, dauguma aukščiausiuose dešimtyje procentų esančių žmonių mato dvasinę tiesą kaip patį akivaizdžiausią dalyką, ir todėl negali suprasti, kodėl kiti nesugeba to matyti. Tikiuosi, jog dabar jau galėsite suprasti, kad kiti žmonės negali matyti tiesos, nes vis dar tebėra apakinti dualistinės sąmonės. Tad jums reikia padėti jiems suvokti savo aklumą ir jo priežastį, ir tik tuomet galėsite padėti jiems pamatyti tiesą, kuri jums yra akivaizdi. Jūs manote, kad tiesa yra akivaizdi, kadangi nebežiūrite per dualizmo filtrą, tad jums reikia padėti ir kitiems žmonėms palikti šį filtrą.

Idėja, kad religija jūsų neišgelbės, bet padės jums transformuoti savo sąmonę, susidurs su įnirtingu aklų vadų ir aklų jų pasekėjų pasipriešinimu. Taip yra dėl to, kad jau pati ši koncepcija grasina trapiai iliuzijai, ant kurios yra pastatyta nepilnavertiškumo-pranašumo dinamika. Jeigu žmonės gali patys, savo pastangomis, artėti prie išganymo, tuomet akliems pasekėjams nebereikia juos gelbėjančių vadų, ir jie nebeturi preteksto nepriiminėti savarankiškų sprendimų. Lygiai taip pat, vadai nebegali išsaugoti savo pranašumo jausmo, kuris jiems yra pasidaręs svarbiau už viską. Ir todėl galite matyti, kodėl abi grupės įnirtingai priešinsis asmeninės transformacijos idėjai, ir kodėl jos priešinsis požiūriui, kad religija turėtų tapti asmeninės transformacijos įrankiu. Jie kabinsis į idėją, kad žmonės negali patys savęs išgelbėti ir jų išganymui yra būtina išorinė religija su savo lyderiais.

Kaip galite padėti tokiems žmonėms? Dažnai bus būtina užimti grėsmės nekeliančią poziciją, leidžiant jiems išsaugoti savo pamatinę iliuziją, tuo pat metu paraginant juos priimti saviugdos koncepciją dėl kitų priežasčių. Pavyzdžiui, Jėzus aiškiai sakė, kad Dievo karalystę galite atrasti tik eidami vidun (Luko 17,21). Jis taip pat savo pasekėjams sakė pašalinti rąstą iš savo akies (Mato 7,5), ir šiame amžiuje žmonėms gali būti naudinga suprasti, kad čia jis kalbėjo apie žmogiškąjį ego ir jo dualistinius samprotavimus, trukdančius jiems turėti vieningą žvilgsnį – nedualistinę Kristaus viziją, – kuri visą jų kūną užpildys šviesa (Luko 11,34).

Jėzus krikščioniams taip pat sakė nebūti aklais pasekėjais (Mato 15,14) ir perspėjo juos apie netikrus vadus, pasirodysiančius jo vardu (Mato 24,24). Tad Jėzaus mokymai turi daug elementų, kuriais galima pasinaudoti, atveriant žmonių protus asmeninės transformacijos būtinybei. Tačiau jums taip pat yra būtina suvokti, kad kai kurie žmonės nėra pasiruošę arba nenori prisiimti atsakomybės už save, ir todėl turite pasitenkinti tuo, kad pademonstruojate kelią, išlikdami neprisirišę prie kitų žmonių reakcijų.

***

Kita sritis, kuri turi būti apnuoginta, yra tai, kad moterims visose bažnyčiose turėtų būti suteiktas lygiavertis statusas. Pamatinė tiesa yra tokia, kad moterys nėra atsakingos už žmonių nuopolį. Kiekvienas individas pats padarė į nuopolį atvedusį pasirinkimą. Ieva simbolizuoja ne moterį, o jūsų žemesniąją esybę, jūsų visuminės esybės moteriškąjį polių, kaip kad jūsų dvasinis aš yra vyriškasis polius. Tad moteriškasis-vyriškasis jūsų žemesnės ir aukštesnės esybės poliariškumas nėra priklausomas nuo fizinio kūno, kurį dėvite šiame gyvenime, lyties. Praeituose gyvenimuose buvote įsikūniję tiek vyriškuose, tiek moteriškuose kūnuose, tad beprasmiška kaltinti moteris dėl nuopolio, nustumiant jas į žemesnę vietą bažnyčiose. Suprantu, kad ši diskriminacija yra grįsta citatomis iš Biblijos, tačiau jau seniai laikas pripažinti, kad tie žodžiai nėra neklystantis Dievo žodis, bet tiesiog vyrų dominuojamos kultūros sukurti iškraipymai. Todėl jau seniai laikas visa tai užbaigti ir leisti moterims užimti bet kokius postus bet kurioje bažnyčioje.

Tiesą sakant, jau seniai atėjo laikas pripažinti, kad visa ši nelygybės koncepcija, net ir konflikto tarp lyčių koncepcija tėra dar viena dualistinės sąmonės išraiška. Puolusių būtybių strategija visada buvo skaldyti žmones – paverčiant juos suskilusiais namais ir sukiršinant žmonių grupes tarpusavyje. Sukiršinant vyrus ir moteris ir priverčiant juos kovoti dėl to, kas bus pranašesnis, tiesiog yra dar vienas ego žaidimas, kuris privalo būti sustabdytas, jeigu norime įkūnyti aukso amžių. Tik tuomet, kai vyrai ir moterys dirbs kartu harmonijoje, jie ir jų visuomenė galės pasiekti aukščiausią potencialą.

Kadangi moterys taip ilgai kentė priespaudą, yra būtina tai kompensuoti, leidžiant moterims užimti įtakingesnius postus visuomenėje, tame tarpe ir religiniame gyvenime. Tai nereiškia, kad lytys turi apsikeisti vaidmenimis, ir moterys dabar turi siekti perimti pranašesnius vaidmenis, kuriuos turėjo vyrai, arba siekti nubausti vyrus už moterų priespaudą. Tai reiškia, kad moterims reikia atrasti savo teisėtą vaidmenį kaip visais atžvilgiais lygioms su vyrais, idant galėtų atsirasti tobula harmonija tarp vyriško ir moteriško polių žmonių visuomenėje. Tačiau tai taip pat reiškia, kad moterys neturi nustoti būti moterimis, ir jos neturi siekti prisitaikyti prie vyrų dominuojamos kultūros. Mums nereikia, kad moterys imtų apsimetinėti vyrais, mums reikia visuomenės, kuri gerbtų unikalias tiek vyrų, tiek moterų savybes, ir leistų jiems pilnai šias savybes išreikšti.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Visrakčiai į dvasinę laisvę.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2007 Kim Michaels