Raktas 30: Naujo atvirumo religiniuose debatuose sukūrimas

Remiantis mūsų ankstesne diskusija, neturėtų būti sunku suprasti, kas turėtų įvykti, kad pasaulis būtų išlaisvintas nuo dualistinės religijos. Mums, žinoma, reikia išlaisvinti religiją nuo visų puolusios sąmonės, dualistinės sąmonės elementų. Ir būdas tai padaryti taip pat turėtų būti akivaizdus, nes, kaip matėme, dualistinė sąmonė gali tarpti tik šešėliuose, kuriuose niekas nesugeba matyti jos tikrojo veido. Jeigu žmonės žinotų geriau, jie ir darytų geriau, tad dualistinė sąmonė gali daryti poveikį žmonėms tik todėl, kad slepiasi už melo ir manipuliacijų šydo.

Tačiau, kad ištrauktume dualizmo iliuzijas į dienos šviesą, reikės gerai padirbėti, ką galime matyti iš to, jog nė viena vyraujanti religija atvirai nekalba apie dualistinę sąmonę ir žmogiškąjį ego, ir neduoda gilesnio supratimo apie būtybes, kurios sąmoningai priešinasi Dievo planui, klaidindamos žmoniją. Tiesą sakant, to pasiekti nebus įmanoma jokiomis žmogiškomis pastangomis, tačiau su Dievu – veikiančiu per tuos žmones, kurie ryšis pakilti virš dualizmo – bus įmanoma kardinaliai pakeisti religinių debatų toną ir turinį.

Įsikūnijime jau yra pakankamai žmonių šiems pokyčiams atnešti, ir šie žmonės yra aukščiausi dešimt procentų. Šie žmonės pasiekė sąmonės lygį, kuriame galės greitai praregėti iš dualizmo jėgų sukurtos dūmų uždangos. Tačiau supratimo apie dualizmą pasiekimas tėra tik pusė laimėto mūšio, nes dvasingiems žmonėms taip pat reikia įveikti bauginimo taktikas, kurių pagalba yra siekiama sukliudyti nevaržomai diskutuoti religiniais klausimais. Šie bauginimai veiksmingai veikia individualiose bažnyčiose – didesniu ar mažesniu laipsniu – ir veikia viso pasaulio mastu. Po šimtmečius, net ir tūkstantmečius, trukusios priespaudos ir bauginimų, daugelis religingų žmonių tiesiog bijo viešai užduoti klausimus, kuriais būtų kritikuojama religija, ypač jų religija. Aukščiausi dešimt procentų gali greitai įveikti šias bauginimo taktikas, tačiau iššūkis, su kuriuo jie čia susidurs, bus padėti kritiniam jų religijų narių skaičiui įveikti baimę mąstyti ir nevaržomai kalbėti su religija ir Dievu susijusiais klausimais.

Dualizmo jėgos yra labai ryžtingos ir ganėtinai įgudusios manipuliuoti žmonija. Jos taip pat turėjo labai daug laiko praktiškai nevaržomai viešpatauti šioje planetoje, todėl, kad žmonės tiesiog nežinojo apie puolusias būtybes ir jų įtaką. Akivaizdu, kad šio nežinojimo kaltininkės yra pačios puolusios būtybės, kurios praeituose amžiuose pašalino bet kokias užuominas apie savo egzistavimą ir tapatumą šioje planetoje. Todėl žmonės buvo neapsaugoti nuo puolusių būtybių ir netikrų dievų manipuliacijų, kaip kad buvo neapsaugoti nuo ligų, kol nežinojo apie bakterijų egzistavimą. Neišmanymas iš tiesų nėra palaima.

Ir todėl, iš tiesų galima numatyti, kad daugelis žmonių jaus tam tikrą pasipriešinimą ir nenorą pripažinti mano šioje knygoje apnuogintus faktus. Kaip iš pradžių sakiau, pateikiu tiesą pačiu tiesiausiu būdu, ir tai darau dėl to, kad žinau, jog daugelis aukščiausiems dešimčiai procentų priklausančių žmonių yra pasirengę šiai tiesai. Tačiau taip pat žinau, kad daugelis plačiajai visuomenei priklausančių žmonių nėra pasirengę pilnai tiesai. Šiuolaikiniai psichologai žino apie „kovok arba bėk“ sindromo egzistavimą. Susidūrę su grėsme, žmonės instinktyviai siekia jos išvengti, o jeigu negali nuo grėsmės pabėgti, jie tuomet apsigręžę puola su ja kovoti. Tačiau čia taip pat egzistuoja ir kitas su tuo susijęs mechanizmas, kurio dauguma žmonių nesuvokia. Kai žmonės susiduria su grėsme, kuri jiems atrodo nepakeliama, jie tuomet nei bėga, nei kovoja, bet tiesiog atsisako pripažinti šią grėsmę, panašiai kaip strutis, slepiantis galvą smėlyje. Jie tuomet pasinaudoja reliatyvia dualistinės sąmonės logika, kad išjuoktų pasiuntinį ar žinią, arba atranda kitų būdų ignoruoti grėsmę.

Daugeliui žmonių pilna tiesa, kurią perdaviau šioje knygoje, bus tokia sukrečianti, kad jie nepajėgs jos pripažinti. Jeigu žmonės dar neturi vidinio žinojimo, kad Dievo galia yra daug pranašesnė už visų dualistinių jėgų galią, jie atsisakys matyti dualistinės jėgos egzistavimą. Būtent dėl šios priežasties dualistinė jėga tiek ilgai išliko nežinoma ir nepripažįstama, ir būtent šis mechanizmas neleis daugeliui žmonių pašalinti neišmanymo šydo. Tad vėlgi, turime užburtą ratą.

Kita priežastis, dėl kurios daugelis žmonių mieliau renkasi pasilikti neišmanyme, yra ta, kad, jeigu pripažintų dualistinės jėgos egzistavimą, jie taip pat turėtų pripažinti, jog tai yra tokia rimta grėsmė jų laisvei, kad jie tiesiog negali to ignoruoti. O kadangi dar neturi tikėjimo, jog Dievas gali nugalėti šią jėgą (per juos), jie mieliau renkasi ir toliau nieko apie tai nežinoti. Be to, nesąmoningai jie taip pat suvokia, kad, jeigu pripažins grėsmę, negalės toliau gyventi taip, kaip gyvena dabar. O kadangi nenori keisti savo gyvenimo būdo, jie visada ieškos būdų pateisinti žinios ignoravimą.

Tad tuo noriu pasakyti, kad tai nėra mano intencija aukščiausiems dešimčiai procentų eiti ir skleisti žinią, kuri būtų paremta tiesiogine mano šioje knygoje perduodama tiesa. Mano šios knygos intencija yra apšviesti tuos, kurie yra arti persilaužimo – pakilimo virš dualizmo, idant jie galėtų žengti tą paskutinį žingsnį ir įgyti pilną tiesą, kuri juos išlaisvins tiek nuo dualizmo sąmonės, tiek nuo dualistinių jėgų. Kai jau būsite susigrąžinę šią laisvę, galėsite eiti ir tarnauti dėl kitų žmonių išlaisvinimo, tačiau tai darydami turite praktikuoti galimybių meną. Kaip paaiškinau, greičiausiai pasirinkote įsikūnyti savo aplinkoje tam, kad sužinotumėte, kaip mąsto toje aplinkoje gyvenantys žmonės. Ir tuomet galite pasinaudoti šia patirtimi, kad pajaustumėte, ką šie žmonės yra pasirengę išgirsti, ir kaip geriausiai galėtumėte jiems tai pristatyti.

Suprantu, kad tai bus nelengvas iššūkis, ir kai kurie iš manęs norės gauti detalesnes instrukcijas. Tačiau prašau jūsų prisiminti, kad brandesni mokiniai privalo susidurti su testu – būtinybe tapti dvasiškai savarankiškais. Motinos Marijos kurse ir šioje knygoje davėme jums viską, ko reikia jūsų išoriniam protui, kad galėtumėte užmegzti ryšį su savo aukštesniąja esybe. Ir kai iš tiesų užmegsite šį ryšį, gausite nurodymus iš vidaus, kaip galėtumėte išreikšti aukštesnę tiesą savo pažįstamiems žmonėms. Kitaip tariant, tikrasis šios knygos tikslas nėra pasakyti jums viską, ko reikia; jos tikslas yra pažadinti jumyse atmintį apie tai, kas jūs esate ir kodėl čia atėjote. Privalote priimti, kas esate, ir priimti, kad tai yra jūsų misijos dalis eiti vidun ir gauti tikslius nurodymus iš savo aukštesnės esybės, užuot gavus juos iš šaltinio, kuris tegali būti laikomas išoriniu. Privalote įkūnyti mokymus, kad galėtumėte skleisti juos kitiems savo pavyzdžiu. Tik tuomet, kai plačioji visuomenė pamatys aukščiausius dešimt procentų pakylant virš dualizmo ir pademonstruojant tai viešai, pamažu jie ir savyje atras galią pakilti virš dualizmo.

Toliau šiame skyriuje duosiu bendras instrukcijas apie tai, kas turi būti apnuoginta ir kam dauguma žmonių šiuo metu yra pasiruošę.

***

Didžioji dauguma žmonių Vakarų pasaulyje žino – vidinėje savo esybėje, – kad su religija kažkas yra ne taip. Daugelis suvokia, kad jų bažnyčiose viskas yra ne taip, kaip turėtų būti, kaip tą demonstruoja pedofilijos skandalas katalikų bažnyčioje ir kiti įvykiai, demonstruojantys, kad religiniai lyderiai nedaro to, apie ką patys kalba, nesilaiko savo religijos dvasinių mokymų nustatytų standartų. Daugelis žmonių taip pat suvokia, kad daugelyje religijų egzistuoja apgaulės elementas, ir kad prieš daugelį šimtmečių tam tikri dalykai buvo išimti iš krikščionybės religijos. Daugelį žmonių nuvylė religinių lyderių elgesys ir išorinių institucijų sustabarėjimas. Daugelis žmonių jaučia, kad bažnyčios, kuriose jie užaugo, nebegali patenkinti jų dvasinių poreikių šiame šiuolaikiniame amžiuje. Daugelis bažnyčių yra įstrigusios praeityje ir tiesiog nesugeba arba nenori prisitaikyti prie greitai besikeičiančio pasaulio keliamų iššūkių.

Tad tuo noriu pasakyti, kad Vakarų pasaulyje tarp didžiosios dalies žmonių vyrauja bendras nepasitenkinimas, tačiau kol kas šie žmonės neturėjo aiškaus supratimo, kodėl jie jaučia, kad kažkas yra ne taip su jų religija, ar kad kažko jų religijai trūksta. Tačiau žmonės sparčiai darosi vis atviresni ieškoti paaiškinimų už tradicinių šaltinių ribų, ir būtent čia dvasingiausi žmonės ir pakylėtieji mokytojai turi galimybę išplėsti žmonių viziją. Didžioji dauguma žmonių Vakarų pasaulyje yra pasirengę supratimui, kad priežastis, dėl kurios religija yra atsidūrusi tokioje prastoje padėtyje – kaip ir jų asmeninis gyvenimas bei visuomenė – yra žmogiškasis ego ir dualistinė sąmonė. Šiems žmonėms galima greitai padėti suvokti, kad viskas, ką jie jaučia esant ne taip su religija, yra sukelta ego, kuris naudojasi dualistine sąmone, kad iškreiptų pirminį religijos tikslą, kurį dauguma žmonių nujaučia savo širdyje.

Daugelis žmonių yra pasirengę ieškoti rąsto – ego – savo akyje, nes jie jau turi įgiję tam tikrą supratimą apie ego iš saviugdos judėjimo. Šis judėjimas ištisus dešimtmečius atvėrinėjo žmonių protus gilesniam psichologijos supratimui, kartu atskleisdamas ir ego egzistavimą. Žmonės yra pasirengę lūžiui, kuris sujungtų visus taškus ir parodytų jiems, kaip žmogiškasis ego veikė religiją tūkstančius metų, ir kaip ego charakteristikos iškraipė praktiškai visus religinio gyvenimo aspektus. Tai paskatins daugelį žmonių, kurie vis dar tebedalyvauja religijoje, pamatyti, kad yra įmanoma ir būtina pakelti savo religiją į aukštesnį lygmenį. Ir tai taip pat daugelį religiją palikusių žmonių gali paskatinti suvokti, kad iš tiesų jiems yra nepriimtina ne pati religija, o egoizmas, ant kurio religija yra pastatyta.

Tad tuo noriu pasakyti, kad kritinė masė žmonių yra pasirengusi suvokti, jog religija turėtų būti ta visuomenės sritimi, kurioje dualistinei sąmonei neturėtų būti leidžiama veikti. Jie jau yra pasirengę suprasti, kad, norint neutralizuoti ego įtaką, yra absoliučiai būtina viešai diskutuoti ir apnuoginti dualistinę sąmonę. Tiesiog nebėra laiko toliau taikyti tylėjimo metodą, apsimetant, kad su jūsų religija viskas yra gerai. Žmonės yra pasiruošę vadinti veidmainius tikraisiais vardais, ir jie yra pasirengę naujai iniciatyvai, pašalinsiančiai bet kokią veidmainystę iš religijos. Kitaip tariant, žmonės yra pasirengę naujam atvirumui, kuomet taptų įmanoma, netgi būtina, aptarti daugelį dalykų, kurie anksčiau buvo laikomi tabu religiniuose debatuose.

Tiesą sakant, apie šį žmonių pasirengimą puolusios būtybės ir netikri dievai gerai žino. Kai kurie iš jų žino, kad šią potvynio bangą yra įmanoma pristabdyti, bet neįmanoma sustabdyti. Ir visgi jie visomis išgalėmis mėgina ją pristabdyti, pavyzdžiui, naudodamiesi baime, kad priverstų žmones persimesti į fundamentalistų religiją, primygtinai skelbiančią praeityje perduotų šventraščių neklystamumą. Tačiau kai kurios pažangesnės puolusios būtybės suvokė, kad didėjančio atvirumo nebus įmanoma sustabdyti, tad jos mėgina nukreipti debatus savo pasirinkta linkme. Puolusių būtybių šūkis visada buvo toks: „Jeigu negali jų įveikti – prisijunk prie jų“, ir jos visada siekia nuvairuoti religinius debatus į aklavietę, kuri užmaskuotų tikrąją problemos priežastį ir leistų joms išsaugoti kontrolę šiai planetai. Kai kurios puolusios būtybės yra visiškai pasiruošusios sunaikinti šiuolaikinių žmonių pasitikėjimą bet kokiomis religijomis, mokslinį materializmą paversdamos „vienintele tikra religija“. Todėl dvasingiausiems žmonėms yra būtina įsitraukti į šiuos debatus ir sugrąžinti juos į tikrąjį kelią, į tą kelią, kuris leis žmonėms suvokti, kas atima jų dvasinę laisvę, idant jie galėtų atrasti tiesą, kuri juos išlaisvins.

Tai yra jūsų iššūkis – įsitraukti į religinius debatus ir perimti iniciatyvą iš tų, kurie yra įstrigę dualistinėje sąmonėje – ar jie tai darytų nesąmoningai, ar turėdami kažkokį suvokimą apie jėgas, kurioms tarnauja. Pagrindinis tikslas yra įtvirtinti naują požiūrį į religiją, tokį požiūrį, iš kurio pasidarytų aišku, kad šiuolaikiniame pasaulyje atėjo metas pakilti virš dualizmo ir žmogiškojo ego. Atėjo metas įtvirtinti nedualistines religijas šioje planetoje. Tad leiskite man duoti jums šiek tiek užuominų apie specifines sritis, kuriose turi būti apnuoginta ego įtaka.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Visrakčiai į dvasinę laisvę.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2007 Kim Michaels