Raktas 25: Kaip įveikti dualistinį mąstymą

Iš tiesų egzistuoja pirmyn progresuojantis judėjimas, keliantis žmonijos sąmonę. Šį judėjimą prižiūrime mes, pakylėtieji mokytojai, tačiau varomoji jo jėga esate jūs – įsikūnijime esančios būtybės. Milijonai žmonių turi potencialą būti šio judėjimo dalimi, tačiau, kad galėtumėte užimti jums skirtą vietą, pirmiausia turite įveikti sąlygą, privertusią jus apakti nuo dualistinės sąmonės, dėl kurios nebeleidote savo šviesai tekėti ir pradėjote šią šviesą iškreipinėti. Kitaip tariant, norėdami leisti savo šviesai šviesti, privalote pakilti virš būsenos, privertusios jus liautis šviesti savo šviesą. Tam, kad galėtumėte liudyti savo tiesą, privalote įveikti dualistinę savo ego „tiesą“. Jūsų Sąmoningasis AŠ privalo praregėti iš dualistinio tapatumo, su kuriuo esate susitapatinę, ir nuo jo atsiskirti.

Norėdamas padėti jums tai padaryti, grįšiu prie ankstesnio savo aprašymo, kuriame aprašiau keturias pagrindines priežastis, dėl kurių gyvybės srautai tampa apakinti dualistinės sąmonės. Tai siejasi su keturiais elementais ir juos atitinkančiomis sąmonės būsenomis, kaip aptarėme anksčiau:

  • Identiteto arba eterinis lygmuo reprezentuoja Tėvo elementą ir todėl gali pagimdyti Tėvo principo, aktyvaus principo iškreipimą. Tai yra pagunda išsaugoti atskiros būtybės tapatumą, grindžiamą iliuzija, jog esate geresni už kitus. Kai būtybės yra apakintos šios iliuzijos, jos atsisako tarnauti tiems, kurie yra žemiau už jas. Iš čia kyla dvasinė puikybė, dėl kurios būtybės pradeda manyti žinančios geriau už Dievą ir visus kitus, kaip reikėtų valdyti šią visatą. Tokios būtybės trokšta būti dievu ir mėgina sukurti pasaulį, kuriame būtų išaukštintos iki dievų statuso.

Kaip galite ištrūkti iš šios iliuzijos? Tiktai pasiekdami absoliutaus realizmo tašką, kuriame iš tiesų pamatytumėte ir suvoktumėte, kad visa gyvybė yra kilusi iš to paties šaltinio ir todėl visa gyvybė yra viena. Atskirtis yra absoliuti iliuzija, kuri, dėl sutraukiančios Motinos jėgos, tegali atvesti į kančias. Pati gyvybinė jėga neišvengiamai nugriaus visus per puikybę pastatytus Babelio bokštus. Tad klausimas, ar tikrai šioje sąmonės būsenoje įstrigę žmonės yra tokie protingi, kokiais save laiko. Ar pripažins jie vienovės realybę ir savanoriškai sugrįš į Gyvenimo Upę? O gal ir toliau stengsis išsaugoti atskirties iliuziją, kol galiausiai pavargs matyti savo griaunamus kūrinius? Kiek kančių jiems reikės patirti, kol jų puikybė užleis vietą realizmui? Ar galės jie įveikti puikybę įžvalgos dėka, o gal turės patirti visišką pažeminimą?

Kaip galite pademonstruoti kelią, kuriame įveikiate Tėvo iškreipimą? Dažniausiai šis iškreipimas Žemėje pasireiškia piktnaudžiavimu valdžia, kuria piktnaudžiauja įvairiausi tironai, vadai, besinaudojantys savo valdžia žmonių išnaudojimui. Galite pademonstruoti nugalėjimo kelią, tapdami lyderiu ir savo valdžia naudodamiesi teisingu būdu. Taip pat galite tai padaryti, atsisakydami paklusti tironiškiems vadams ir pasipriešindami jų prievartai – tačiau privalote tai daryti tik taikiomis priemonėmis. Nėra jokios prasmės priešintis tironiškam vadui dualistinę kovą įamžinančiu būdu. Kitas būdas pademonstruoti nugalėjimo kelią eina per įvairiais būdais atliekamą nesavanaudišką tarnystę kitiems.

Norėdami tai padaryti, privalote įveikti bet kokį troškimą naudoti prievartą prieš kitus, net ir troškimą priversti kitus pasiekti išganymą. Privalote išsiugdyti absoliučią pagarbą kitų žmonių laisvai valiai, leisdami suduoti jums per vieną skruostą, net ir per abu skruostus. Privalote nepaliauti sukti kito skruosto – visada yra kitas skruostas, kurį galite atsukti – ir siekti apšviesti kitus – idant jie galėtų padaryti geriausius įmanomus pasirinkimus – niekada neversdami jų daryti pasirinkimų, kuriuos jūs laikote geriausiais.

  • Mentalinė karalija reprezentuoja piktnaudžiavimą Sūnaus elementu, piktnaudžiavimą protu. Šiuose spąstuose įstrigusios būtybės naudojasi protu, analitiniu protu arba intelektu, siekdamos įtvirtinti savo pranašumą. Jos labai gerai moka pateisinti ir įrodyti savo teisumą, veikdamos pagal principą, kad niekada negali klysti. Meistriškai naudodamos dualistinę sąmonę, jos visada sugebės įrodyti savo teisumą – bent jau sau pačioms. Jeigu kiti su jumis nesutinka, taip yra dėl to, kad jie nėra pakankamai protingi suprasti jūsų argumentų. Šios būtybės mėgina vaizduotis tikraisiais Dievo atstovais, tikraisiais dvasiniais žmonijos lyderiais, ir todėl siekia naudotis savo pranašesniu intelektu, kad priverstų visus jomis aklai sekti.

Kaip galite pademonstruoti kelią iš šių spąstų? Atsisakydami įsitraukti į dualistinius ginčus, tačiau tai nereiškia, kad turite pasitraukti iš debatų. Turite dalyvauti debatuose nedualistiniu būdu. Tam, žinoma, jums pirmiausia reikia įveikti bet kokį troškimą būti teisiu tarp žmonių, teisiu siekiant būti tik prieš Dievą. Taip pat galite pasisakyti prieš netikrus vadus bažnyčioje ir valdžioje, tačiau tai, vėlgi, turi būti daroma taikiai. Turėtumėte apnuoginti jų dualistinį mąstymo būdą, užuot leidę jiems įtraukti jus į dar vieną dualistinę kovą.

  • Emocinė karalija reprezentuoja piktnaudžiavimą Motinos elementu. Šios būtybės jaučia negatyvias emocijas Dievui ir visiems, kurie nenori paklusti jų lūkesčiams. Motinos elementas yra pasyvus polius Tėvo aktyviam poliui. Motinos elementą iškreipę žmonės dažnai save laiko aukomis. Jie atsisako prisiimti atsakomybę už save, nori sekti vadais ir abejoja, kad galėtų ką nors padaryti savo gyvenimui pakeisti. Jie dažnai save paverčia aklais pasekėjais, sekdami tais, kurie yra iškreipę Tėvą ir Sūnų.

Kaip galite pademonstruoti kelią iš šio iškreipimo? Prisiimdami pilną atsakomybę už savo gyvenimą ir dvasinį kelią, siekdami savarankiško Kristaus įžvalgumo, užuot norėję, kad vadas jums pasakytų, ką turėtumėte daryti. Tačiau tam jums reikės atskirti tikrus vadus nuo netikrų vadų. Norėdami tai pasiekti, privalote įveikti bet kokią tendenciją save laikyti jums nepavaldžių jėgų auka. Privalote įveikti pagundą aklai sekti tais, kurie žada jus atvesti į dangų. Privalote ryžtis priiminėti savarankiškus sprendimus, ryždamiesi pasimokyti iš visų savo patiriamų pasekmių.

  • Fizinė karalija reprezentuoja Šventosios Dvasios elemento iškreipimą. Šiuose spąstuose įstrigusios būtybės dažnai yra susikūrusios iliuziją, kad Dievo nėra, kas iš tiesų yra troškimas daryti, ką tiktai norite, įsivaizduojant, kad nebūsite patraukti atsakomybėn aukštesnės valdžios. Tačiau čia taip pat egzistuoja ir priešingas polius, kuriame išaukštinate išorinę sistemą – religinę, mokslinę ar politinę filosofiją – iki neklystamumo statuso, ir tuomet atsisakote ją keisti. Tokie žmonės dažnai tiki, kad, jeigu jie griežtai laikysis išorinės religijos įsitikinimų, taisyklių ir praktikų, galės nusipirkti bilietą į dangų, galės priversti Dievą juos priimti, nors ir nepakeitė savo sąmonės būsenos ir neapsivilko Kristaus proto. Tai yra išganymo be savitranscendencijos iliuzija.

Šventoji Dvasia iš tiesų yra ta jėga, kuri leidžia fiziniame įsikūnijime esantiems žmonėms transcenduoti materialaus pasaulio apribojimus. Tad tie, kurie ją iškreipia, atsisako save transcenduoti, manydami, kad tėra paprasti žmonės, ar kad jiems nėra leidžiama peržengti tam tikros religinės tradicijos ribų. Tai yra būtybės, kurios atsisako save transcenduoti, kurios laidoja savo talentus žemėje – materialios visatos ir žemesniojo proto simbolyje. Kai kurios iš jų tiesiog nori gyventi gerą materialų gyvenimą, besimėgaudamos šio pasaulio dalykais, ir nenori būti trikdomos jokiais dvasiniais mokymais.

Kaip galite pademonstruoti nugalėjimo kelią? Pasiryždami pakilti virš materialaus pasaulio pagundų ir malonumų. Pasiryždami kvestionuoti visas tikėjimo sistemas, demonstruodami, kad galite atrasti didesnę pilnatvę teikiantį gyvenimą, peržengdami žmonių sukurtus apribojimus. Galite pademonstruoti, jog, kai esate pasiryžę išspausti viską, ką galite, iš situacijos, kuri jums buvo duota gyvenime, visata atsakys į tai, padaugindama jūsų padaugintus talentus. Galite pademonstruoti, kad Dievo įstatymas iš tiesų veikia ir savitranscendencija yra įmanoma. Norėdami tai padaryti, privalote įveikti pagundą materialią visatą laikyti savaiminiu tikslu. Privalote į ją pradėti žiūrėti tik kaip į priemonę tikslui pasiekti – savimonės, vedančios link pilnos Dievo sąmonės, augimui pasiekti.

***

Jeigu atidžiai peržvelgsite šių keturių kategorijų aprašymus, pamatysite, kad juos visus jungia bendras vardiklis. Kiekviena kategorija reprezentuoja tam tikrą mąstymo būdą, tam tikrą požiūrį į gyvenimą. Kiekvienoje grupėje galite atrasti žmonių, kurie yra visiškai įsitikinę, kad jų mąstymo būdas yra vienintelis teisingas. Tad, kai susiduria su žmonėmis, kurie mąsto kitaip negu jie, jie jaučia grėsmę. Šis jausmas, kad jums kažkas grasina, yra dualizme įstrigusių būtybių skiriamasis bruožas, nes jis yra neatsiejama dualizmo dalis. Dualizmo sąmonė yra grįsta atskirtimi, ir kai galvojate, jog esate atskirti nuo Dievo – nuo savo šaltinio, nuo visumos – neišvengiamai bijote išnykti. Koncepcija, kad jums yra įmanoma išnykti, gali egzistuoti tik atskirų tapatumų karalijoje, nes kai pilnai suvokiate, kad esate viena su Visuma, kaip galėtumėte išnykti? Tad atskirties jausmas pagimdo netekties baimę, su kuria žmonės tiesiog negali gyventi.

Norėdamos kompensuoti šią netekties baimę, puolusios būtybės privalo susikurti pasaulėžiūrą, dėl kurios atrodo, kad tam tikros sąlygos neleis joms išnykti. Todėl jos susikuria pasaulėžiūrą, kurioje savo mąstymo būdą iškelia į pranašumo statusą, siekdamos sukurti pasaulį arba visuomenę, kurioje visi paklustų jų mąstymo būdui. Tai joms suteikia ekvilibriumo jausmą, leidžiantį gyventi su savo baimėmis. Jos pasinaudoja išorinėmis sąlygomis, kad įtikintų save, jog gali ignoruoti pačią giliausią vidinę baimę – baimę išnykti, kuri neišvengiamai kyla iš atsisakymo grįžti į Gyvenimo Upę. Tiktai Vienovės Kelias gali jums leisti įveikti pirmykštę baimę išnykti kaip individui – tiktai tobula meilė, kylanti iš vienovės su visa gyvybe pajautimo, gali išginti visas baimes. Tačiau, kad galėtumėte sugrįžti į Gyvenimo Upę, privalote palikti atskirties iliuziją. Būtybės, kurios nenori to daryti, neišvengiamai įstringa nesibaigiančiame žaidime, kuriame siekia neutralizuoti šią savo neišvengiamą baimę. Jos siekia pastatyti Babelio bokštus, kuriais mano galėsiančios pasiekti dangų, tačiau sutraukianti Motinos jėga pastoviai juos griauna, tad šie žmonės visą laiką jaučia grėsmę iš gyvenimo.

Neišvengiama pasekmė yra tokia, kad, kai šie žmonės susiduria su tais, kurie atsisako priimti jų mąstymo būdą, jie jaučia grėsmę. Jeigu laikotės partijos linijos, esate laikomi draugais, tačiau, jeigu atsisakysite jos laikytis, būsite pradėti laikyti grėsme. Ir grynai dėl išgyvenimo mechanizmo dualizme įstrigusios būtybės turi siekti sunaikinti grėsmę. Kaip toli jos bus pasiryžusios eiti, kad sunaikintų grėsmę, priklausys tik nuo to, kaip giliai jos yra nugrimzdusios į dualizmą, kuris gimdo tikėjimą, kad tikslas gali pateisinti priemones. Jų mėginimai sunaikinti grėsmę gali varijuoti nuo mėginimo jus ignoruoti iki mėginimo jus nužudyti, idant būtumėte galutinai nutildyti. Matote labai platų istorijoje vykusių scenarijų spektrą, tačiau pamatinis mechanizmas visada yra tai, kad žmonės jaučia grėsmę ir siekia eliminuoti grėsmę savo ekvilibriumo jausmui.

Kodėl jums tai pasakoju? Todėl, kad, norėdami suvaidinti savo vaidmenį dvasiniame nubudime, privalote suvokti, jog, žadindami žmones, neišvengiamai grasinsite jų ekvilibriumo jausmui. Tol, kol žmonės galės išsaugoti įsitikinimą, kad garantuotai bus išganyti, jie atsisakys keistis. Tad pirmas žingsnis į žmonių pažadinimą ir pademonstravimą, kad egzistuoja geresnis būdas gyventi, yra sutrikdyti jų ekvilibriumo jausmą. Ir vykdydami šią užduotį visada susidursite su priešiškumu. Kai pradėsite tai suprasti ir to tikėtis, galėsite išvengti reakcijos, įtraukiančios jus į dualistinę kovą (ir iškreipiančios jūsų šviesą) arba priverčiančios jus išjungti savo šviesą. Žinoma, iš pradžių patys turite įveikti jausmą, kad jums yra grasinama, kas yra jūsų ego skiriamasis bruožas. Kaip ir visada, norėdami būti šio žmoniją išlaisvinančio judėjimo dalimi, pirmiausia patys turite išsitraukti rąstą iš savo akies. Negalėsite padėti kitiems išsilaisvinti iš dualizmo, kol patys tebebūsite akinami savo dualistinio tapatumo. Žinoma, tai, kad skaitote šią knygą, jau demonstruoja jūsų pasiryžimą pradėti šį procesą. Belieka pažiūrėti, kiek toli esate pasiryžę eiti.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Visrakčiai į dvasinę laisvę.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2007 Kim Michaels