Raktas 21: Kaip nedualistinis mokymas pavirsta dualistine religija

Egzistuoja labai pragmatiška priežastis faktui, kad nedualistinis mokymas taip dažnai yra paverčiamas dualistine religija, ir tai yra dualistinių jėgų noras gauti energiją iš religingų žmonių. Nedualistiniame mokyme šiai jėgai yra labai sunku vogti energiją iš savo pasekėjų. Todėl dualistinės jėgos siekia iškreipti nedualistinį mokymą, įterpdamos labai subtilias dualistines idėjas. Šitaip joms galiausiai pavyksta paversti nedualistinį mokymą dualistine religija, jos pasekėjams net neįtariant, kas nutiko. Pasekėjai ir toliau tiki sekantys tikra religija – galbūt netgi vienintele tikra religija, – tačiau beveik viskas, ką jie daro šios religijos rėmuose, atiduoda jų dvasinę energiją dualistinėms jėgoms, sugebėjusioms iškreipti jų religiją. Pažvelkime į pačius akivaizdžiausius skirtumus tarp nedualistinių mokymų ir dualistinių religijų:

  • Nedualistinis mokymas aprašo realybę, kad Dievas yra jūsų šaltinis. Savyje jūs turite Dievo Esybės kibirkštį, ir todėl turite potencialą pasiekti vienovę su savo šaltiniu. Galite sakyti kartu su Jėzumi: „Aš ir mano Tėvas esame viena.“

Dualistinė religija Dievą vaizduoja tolima būtybe danguje, esančia aukščiau už savo kūriniją ir todėl jums nepasiekiama. Tarp jūsų ir Dievo egzistuoja atstumas, ir todėl jūs ir Dievas esate dualistiniame santykyje. Tik labai ypatingi žmonės, tokie kaip Jėzus, gali pasiekti vienovę su Dievu.

  • Nedualistinis mokymas aprašo realybę, jog, kadangi Dievas yra jūsų šaltinis, jūs galite užmegzti tiesioginį vidinį ryšį su savo pačių aukštesniąja esybe, su savo dvasiniu mokytoju ir su Dievu. Tiesą sakant, jis moko jus, kad niekam neleistumėte įsiterpti tarp jūsų ir Dievo, kad niekam neleistumėte paimti jūsų vainiko (Apreiškimo 3,11).

Dualistinė religija teigia, kad jums reikia, jog kas nors iš išorės tarpininkautų tarp jūsų ir Dievo. Jums reikia išorinės religijos ir jos vadų, ar bent išorinio išganytojo.

  • Nedualistinis mokymas aprašo realybę, kad Dievas yra mylintis Dievas, kuris myli jus besąlygiškai. Todėl esate raginami užmegzti asmeninį ryšį su Dievu ir Dievo atstovais (dvasine hierarchija, kurios individualizacija jūs esate), meile grįstą ryšį. Jis taip pat jums duoda tarpininkus, kurie gali padėti jums užmegzti šį ryšį, – pakylėtuosius mokytojus, tačiau mes nedarysime jūsų darbo už jus ir taip pat nestabdysime jūsų augimo.

Dualistinė religija Dievą vaizduoja pikta būtybe danguje, pasirengusia pasmerkti jus už jūsų klaidas ir pasiųsti į pragarą, jeigu nepaklusite jos įsakymams – apibrėžtiems išorinės religijos ir jos vadų. Todėl ji jus moko bijoti Dievo ir aklai paklusti išorinės religijos vadams, priversdama daugelį žmonių išsiugdyti baime grįstą santykį su Dievu. Ši baimė jus paverčia suskilusiu namu, nes bijote to, kas iš tiesų yra jūsų pačių aukštesnioji esybė.

  • Nedualistinis mokymas padeda jums užmegzti vidinį bendravimą su dvasine karalija, kurio dėka Dievo įstatymus galite sužinoti iš vidaus. Jūs tuomet galite pradėti spontaniškai laikytis šių įstatymų, kadangi patiriate, jog tai daryti jums patiems yra naudingiausia.

Dualistinė religija moko, kad negalite patys sužinoti Dievo įstatymų. Juos sužinoti galite tik per išorinę religiją, kuri turi apreiškimų iš Dievo monopolį. Todėl įstatymai neišvengiamai yra vaizduojami kaip išorinė įtaka, primesta jums iš išorės, kurių laikytis skatina patekimo į pragarą grėsmė. Dievo įstatymų laikotės ne iš meilės, o iš baimės.

  • Nedualistinis mokymas padeda jums pasiekti Kristaus įžvalgumą, idant galėtumėte žinoti, kas teisinga, o kas klaidinga iš savo pačių aukštesniosios esybės.

Dualistinė religija teigia, kad negalite patys atskirti, kas teisinga, o kas klaidinga. Todėl jums reikalingas išorinis autoritetas, kuris jums pasakytų, kas yra teisinga, o kas klaidinga, ir šis autoritetas yra išorinė religija su savo doktrinomis, taisyklėmis ir vadais. Turėtumėte sekti išorine religija, užuot pasikliovę vidiniu vedimu.

  • Nedualistinis mokymas aprašo realybę, kad, kai apsivilksite Kristaus protą – eidami Vienovės Keliu ir tapdami viena su Kristaus protu ir savo pačių aukštesniąja esybe – galėsite pažinti Dievo tiesą iš vidaus.

Dualistinė religija teigia, jog, kadangi esate neišbaigta būtybė, negalite tiesos sužinoti savarankiškai. Žmonės tiesą gali sužinoti tik per dangišką apreiškimą. Ir tik vienintelės tikros bažnyčios vadai gali nuspręsti, kas yra tikras apreiškimas, o kas yra netikras apreiškimas.

  • Nedualistinis mokymas aprašo realybę, kad iš pradžių buvote sukurti kaip Dievo individualizacija. Todėl turite potencialą tapti viskuo, kuo yra Dievas, eidami Vienovės Keliu. Kitaip tariant, išganymą pasieksite, ne sekdami išorine religija, o eidami vidiniu Vienovės Keliu.

Dualistinė religija moko, kad buvote sukurti netobulais ir neišbaigtais – pavyzdžiui, teigdama, kad buvote sukurti nusidėjėliu – ir todėl išganyti galėsite būti tik išorinio išganytojo dėka. Šis išganytojas gali būti dvasinė būtybė, tokia kaip Jėzus, tačiau jums vis tiek bus reikalinga išorinė religija, kad savo išganymą galėtumėte gauti iš šios dvasinės būtybės. Tiesiog negalite būti išganyti be išorinės religijos.

  • Nedualistinis mokymas aprašo realybę, kad, kai einate Kristiškumo keliu ir pasiekiate pakankamą brandumą, jums reikia klausyti savo vidinio vedimo, net jeigu jis konfliktuotų su išoriniu vedimu, ateinančiu iš žemiškos institucijos ar dvasinio mokytojo.

Dualistinė religija teigia, kad, jeigu nepaklusite išorinės religijos doktrinoms, taisyklėms ir vadams, nebūsite išganyti.

  • Nedualistinis mokymas aprašo realybę, kad, norėdami gauti patikimą vidinį vedimą, privalote siekti pakilti virš žmogiškojo ego. Todėl nedualistinis mokymas skatina ugdytis Kristaus įžvalgumą.

Dualistinė religija nekalba apie ego ar Kristaus įžvalgumą. Ji jus ragina aklai sekti išorine religija. Ji iš esmės teigia, kad jums nereikia išsitraukti rąsto – ego – iš savo akies. Galite ignoruoti šį rąstą, nes išorinė religija garantuos jūsų išganymą.

  • Nedualistinis mokymas aprašo meilės kelią. Dievo įstatymų laikotės dėl to, kad žinote, jog tai daryti jums patiems yra naudingiausia. Jų laikydamiesi, tapsite daugiau, ir jūs mylite tapimo daugiau procesą.

Dualistinė religija siekia jus motyvuoti per baimę, kad jums nutiks kažkas blogo, pavyzdžiui, teigdama, kad visą amžinybę degsite liepsnojančiame pragare. Todėl neturėtumėte mėginti peržengti normalaus žmogaus lygmens, neturėtumėte mėginti tapti daugiau, kas, iš esmės, įveda jus į tapimo mažiau kelią (nes, jeigu nedauginate savo talentų, slystate žemyn).

  • Nedualistinis mokymas aprašo realybę, kad išganymas nėra tolimo Dievo savavališkai priiminėjimų ir jums nežinomų sprendimų pasekmė, ir jis taip pat nėra kažkokio stebuklo pasekmė. Išganymo esmė yra taikyti Dievo įstatymus, kol pakilsite virš dualizmo ir apsivilksite Kristaus protą. Tai yra racionali, moksliška procedūra, ir nors į ją įeina kūrybiški sprendimai, eiti šiuo keliu gali kiekvienas.

Dualistinė religija įkalina jus dualistinėje būsenoje, kurioje bijote pikto Dievo bausmės arba tikitės apdovanojimo, kuris yra perduodamas paslaptingu būdu; duodamas vieniems, ir neduodamas kitiems, visa tai grindžiant nežinomais ir regimai atsitiktiniais sprendimais.

  • Nedualistinis mokymas skatina jus uždavinėti klausimus, peržengiančius išorinio mokymo ribas, nes žino, kad tik uždavinėdami klausimus galite įsisąmoninti tiesą.

Dualistinis mokymas nepalankiai žiūri į klausimus, į kuriuos negali atsakyti oficialiosios doktrinos. Tokie klausimai yra laikomi pavojingais, dažnai susiejant juos su amžinojo prakeiksmo grėsme tiems, kurie nepaliauja šių klausimų uždavinėti, ir amžinuoju atlygiu tiems, kurie aklai seka išorine religija. Todėl dualistinė religija duoda morką ir lazdą, žaisdama žmonių baimėmis ir puikybe.

  • Nedualistinis mokymas padarys viską, kas įmanoma, idant atvestų jus iki tokio lygmens, kuriame mokymas jūsų augimui nebebūtų reikalingas, nes būtumėte pasiekę dvasinį savarankiškumą. Jis tuomet suteiks jums galimybę pasinaudoti savo pasiekimais, padedant kitiems žmonėms.

Dualistinė religija nori išlaikyti jus priklausomus nuo išorinės organizacijos ir jos vadų. Ji siekia jus išlaikyti tam tikrame lygmenyje, kuriame neturite dvasinio savarankiškumo.

  • Nedualistinis mokymas savo lyderiais skiria tik tuos žmones, kurie turi dvasinius pasiekimus, tai reiškia, jog jie yra pakilę virš savo asmeninio ego ir dualistinės sąmonės.

Dualistinė religija savo lyderiais skiria tuos žmones, kurie yra pasiruošę paklusti išorinės organizacijos nustatytoms doktrinoms ir taisyklėms. Tiktai tie, kurie yra pasiruošę išorinę organizaciją iškelti aukščiau visko – aukščiau net ir už tiesą – pasiekia valdžios postus.

  • Nedualistinis mokymas visada yra atviras tiesai, ir priims tiesą, kad ir iš kur ji ateitų.

Dualistinė religija nėra atvira jokiems už jos doktrinų išeinantiems dalykams, nes šios doktrinos yra laikomos absoliučiomis ir neklystančiomis. Tiktai tie, kurie yra įgiję valdžią, turi teisę atnešti naujas idėjas, ir tik tuomet, jeigu šios jų idėjos išsaugo organizacijos status quo.

  • Nedualistinis mokymas yra atviras pokyčiams, ateinantiems iš apačios arba iš išorės, jis yra atviras visuomenėje vykstantiems pokyčiams. Tokia religija prisitaiko prie visuomenėje vykstančių pokyčių, kad galėtų toliau tenkinti savo narių dvasinius poreikius. Jos tikslas yra tarnauti savo nariams, o ne išsaugoti status quo.

Dualistinė religija nėra atvira jokiems jos vadų ar tradicijų ribas peržengiantiems dalykams. Vieninteliai pokyčius atnešti galintys žmonės priklauso įsigalėjusiai vadovybei, o šios vadovybės dalimi galite tapti tik pademonstravę, kad esate pasiryžę bet kokia kaina išsaugoti organizaciją. Tiktai tie, kurie turi valdžią, gali pakeisti status quo, tačiau šią valdžią galite pasiekti tik pademonstravę, kad nenorite keisti status quo. Dualistinė religija tampa uždaru ratu.

  • Nedualistinis mokymas yra atviras apreiškimui iš dvasinės karalijos. Todėl, kai žmonijos sąmonė yra pakeliama aukštyn, pakylėtieji mokytojai gali pakelti nedualistinį mokymą į aukštesnį lygmenį.

Dualistinė religija nėra atvira naujai informacijai, teigdama, kad apreiškimai liovėsi su jų organizacijos įkūrėjo mirtimi, o naują apreiškimą gali atnešti tik vadai ir tik tokį, kuris neperžengtų praeityje perduotų mokymų ir tradicijos apibrėžtos proto dėžutės ribų. Niekas negali nuversti status quo.

  • Nedualistinis mokymas koncentruojasi į aukščiausios įmanomos tiesos išraiškos atnešimą, ir jo tikslas yra tarnauti žmonėms geriausiu įmanomu būdu. Jis save laiko priemone tikslui pasiekti – savo narių dvasinio augimo ir pakylėjimo tikslui pasiekti.

Dualistinės religijos tikslas yra išsaugoti save ir plėstis, plėsti išorinę organizaciją ir jos vadų valdžią. Ji koncentruojasi į esamos doktrinos išsaugojimą bei apgynimą ir savo narius laiko organizacijos tarnais. Ji yra tapusi tikslu pati sau, ir nei Dievas, nei tiesa, nei žmonės nėra svarbesni už pačią organizaciją.

  • Nedualistinis mokymas neturi jokių pranašesnių lyderių trijuose žemesniuose šios sferos lygmenyse. Jis pripažįsta, kad tikrieji žmonijos dvasiniai lyderiai yra pakylėtieji mokytojai, kurie yra visiškai pakilę virš dualistinės sąmonės ir todėl vienintelis jų tikslas yra tarnauti dėl žmonių išlaisvinimo.

Dualistinei religijai vadovauja įsikūnijime esantys žmonės ir puolusios būtybės bei padarai, egzistuojantys mentalinėje ir emocinėje karalijose.

  • Nedualistinis mokymas turi absoliučią pagarbą laisvai valiai. Jam nieko nereikia iš savo narių, ir todėl jie yra laisvi palikti mokymą bet kuriuo momentu, be jokių grasinimų ar bausmių.

Dualistinė religija susikuria savo padarą, kuris turi būti maitinamas žmonių energija. Todėl padaras siekia įsiurbti žmones į religiją ir labai apsunkina – fiziškai, emociškai ir protiškai – žmonių išsilaisvinimą iš tokios religijos.

  • Nedualistinis mokymas labai pabrėžia nuolankumo svarbą ir faktą, kad visi žmonės yra lygūs Dievo akyse.

Dualistinė religija dažnai iškelia savo vadus daug aukščiau virš žmonių, tačiau ji taip pat išaukština savo narius virš visų kitų žmonių. Todėl ji skatina puikybę ir pranašumo jausmą (kartu, žinoma, derindama tai su pragaro baime).

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Visrakčiai į dvasinę laisvę.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2007 Kim Michaels