Raktas 8: Kaip žmonės prarado ryšį su savo dvasiniais mokytojais

Norint suprasti, kaip ir kodėl žmonės atsiskyrė nuo savo mokytojų, mums reikia iš arčiau apžvelgti jūsų esybės visumą. Aprašysiu tai bendrais bruožais, galiojančiais daugumai Žemėje besivystančių būtybių. Sakiau, kad viskas turi Alfa ir Omega aspektą, kaip ir jūsų pačių esybė. Galėtume palyginti visą jūsų esybę su aštuoneto figūra:

  • Aukštesnioji figūros dalis reprezentuoja dvasinę jūsų esybės pusę, tą dalį, kuri visą laiką gyvena dvasinėje karalijoje. Šioje dalyje yra saugoma dieviškoji jūsų individualumo matrica, ir niekas, ką darote materialiame pasaulyje, negali jos sunaikinti. Ji yra nemirtingos dvasinės būtybės tąsa ir yra esminis jūsų tapatumo jausmo pagrindas. Ši dalis buvo vadinama AŠ ESU Esatimi keliuose pakylėtųjų mokytojų perduotose mokymuose.

  • Žemesnioji figūros dalis reprezentuoja tą jūsų esybės dalį, kuri leidžia jums save išreikšti materialiame pasaulyje. Žemesnysis aš turi keletą dalių, kurias ištyrinėsime vėliau. O kol kas svarbiausia yra tai, kad jūsų žemesnioji esybė yra sutelkta į jūsų tapatumo jausmą, tai reiškia, tiek į jausmą, kas jūs esate kaip dvasinė būtybė, tačiau taip pat ir į tai, kas esate kaip būtybė materialioje visatoje.

Jūsų dvasinis aš yra jums dvasinės būtybės, sukūrusios jus iš savo pačios sąmonės, padovanota dovana. Tai yra jūsų dieviškoji matrica, kurios neįmanoma prarasti. Kitaip tariant, kad ir ką bedarytumėte materialioje visatoje, negalite sunaikinti šios dieviškosios matricos, kadangi ji egzistuoja vibracijų spektre, kuris yra aukščiau už materialios visatos dažnius, ir todėl šie dažniai negali jos paveikti. Svarbiausia čia yra tai, kad jūsų pirminis dieviškasis tapatumas niekada negali būti prarastas. Prarasti galite tik savo ryšį su juo ir netgi atsiminimus apie jį. Kaip sakiau, mokinio mokymosi procesas turi du aspektus, tačiau tai iš tiesų galioja visoms įsikūnijime Žemėje esančioms būtybėms:

  • Alfa aspektas yra tai, kad atrandate ir pilnai įkūnijate savo dangiškąjį tapatumą, pasiekdami nušvitimo tašką, kuriame žinote ir priimate, kas jūs esate kaip dvasinė būtybė. Ir tuomet galite pradėti išreikšti savo dangiškąjį individualumą visose savo veiklose materialiame pasaulyje. Esate tapę čia apačioje visu tuo, kuo esate viršuje. Naujas mokinys neturi šios nušvitusios savimonės ir savo gyvenimą pradeda su ribota savimone, laikydamas save atskira būtybe. Tai yra mokytojo vaidmuo padėti mokiniams atrasti, priimti ir įsisąmoninti savo dvasinį tapatumą.

  • Mokymosi Omega aspektas yra susikurti tapatumo jausmą, kuris tarnautų jūsų bendrakūrybinių pastangų materialiame pasaulyje platforma. Kitaip tariant, jums yra skirta atrasti savo Alfa tapatumą, tačiau jums yra skirta apibrėžti savo Omega tapatumą. Naujas mokinys iš pradžių turi ribotą suvokimą apie tai, kas jis toks yra – tiek dvasine, tiek materialia prasme. Atrasdamas vis daugiau savo dangiškojo tapatumo aspektų ir įgydamas patirčių materialiame pasaulyje, jis palaipsniui išsiugdo jausmą, kas jis toks yra – dvasinė būtybė, kuriai yra pavesta užduotis viešpatauti materialiam pasauliui ir atnešti Dievo karalystę į Žemę. Bent jau taip turėtų vykti idealiu atveju.

***

Dabar kyla logiškas klausimas, kas kuria šį sudėtinį tapatumo jausmą? Kur yra jūsų tapatumo centras? Kas yra tas Aš, kuris nusprendžia, kas jūs esate ir kas nesate? Šis supratimas yra centrinė egzistencijos misterija, trūkstama grandis tarp materialaus ir dvasinio jūsų Esybės aspektų. Deja, šio supratimo nerasite daugumoje šioje planetoje egzistuojančių dvasinių ir religinių mokymų. Pakylėtieji mokytojai nusprendė, jog atėjo laikas ištaisyti šį trūkumą, ir Motinos Marijos kursas buvo pirmas žingsnis į tai. Aš toliau statysiu ant jos apreiškimų šioje knygoje.

Kaip anksčiau paaiškinau, viskas formų pasaulyje yra sukuriama iš dviejų pamatinių polių sąveikos, tai yra, iš Tėvo plėtimosi jėgos ir Motinos traukimosi jėgos. Tačiau tvarią kūriniją įmanoma sukurti tik tuomet, kai šie du poliai yra išlaikomi dinamiškoje pusiausvyroje. Ir elementas, kuris buvo sukurtas palaikyti šią pusiausvyrą, yra Sūnaus elementas – visuotinis Kristaus protas.

Kas liečia jūsų esybės aštuoneto figūrą, aukštesnioji figūros dalis reprezentuoja Tėvo polių, o žemesnioji dalis reprezentuoja Motinos polių. Norėdami pasiekti nušvitimą, įvaldyti savo esybę ir išpildyti savo vaidmenį Žemėje, privalote subalansuoti – arba suvienyti – šiuos du aspektus. Aštuoneto figūros susikirtimo taške yra ta jūsų esybės dalis, kuri reprezentuoja Sūnų, Kristų, kuriam yra skirta subalansuoti aukštesniąją ir žemesniąją jūsų esybės dalis. Šią dalį Motina Marija vadina Sąmoninguoju AŠ, ir šioje knygoje aš taip pat naudosiu šį pavadinimą. Jūs turite laisvą valią, todėl nesate robotas ar gyvūnas. Tai reiškia, jog turite gebėjimą suvokti savo egzistavimą, turite gebėjimą žinoti, kad esate dvasinė būtybė ir galite sąmoningai pasirinkti bendrakurti Žemėje. Viso to pagrindas yra tai, kad turite savimonę, turite gebėjimą žinoti, kad egzistuojate. Egzistuojate todėl, kad dalį jūsų esybės sukūrė nemirtinga dvasinė Būtybė, ir todėl ši dalis yra amžina. Galite žinoti egzistuojantys, kadangi buvote sukurti iš Kūrėjo Esybės ir sąmonės, nes be jo nieko nebuvo sukurta, kas yra sukurta. Todėl Kūrėjo visur esančioji savimonė buvo įdėta į jūsų esybę. Galėtume sakyti, kad jūsų savimonės pagrindas yra jūsų AŠ ESU Esatis, duodanti jums pagrindą žinoti: „AŠ ESU, aš egzistuoju, esu gyvas, turiu esybę.“ Tačiau dalis, kuri iš tiesų tai suvokia, yra jūsų Sąmoningasis AŠ. Būtent Sąmoningasis AŠ sako: „Aš esu…“ ir tuomet apibrėžia charakteristikas, einančias po žodžių „aš esu“.

Jūsų Sąmoningasis AŠ yra visos jūsų esybės centras. Būtent čia jūs nusprendžiate, kas esate, ir būtent čia nusprendžiate, kaip išreikšite save materialiame pasaulyje. Kas yra šių sprendimų pagrindas? Tai yra jūsų tapatumo jausmas, kuo jūs save laikote, ką įdedate po tų svarbiausių žodžių: „AŠ ESU...“ Tai, ką jūs apibrėžiate kaip savo tapatumo jausmą, lemia, kaip bendrakuriate materialiame pasaulyje. Akivaizdu, jog tai turi du aspektus, tai yra, kokiu laipsniu esate atradę, priėmę ir įsisąmoninę savo dangiškąjį individualumą ir kokį materialų tapatumą sau susikūrėte. Esmė ta, kad Sąmoningasis AŠ turi dvigubą užduotį: atrasti savo Alfa tapatumą ir susikurti savo Omega tapatumą. Sąmoningasis AŠ yra jūsų aukštesnės esybės vienatinis pradėtas sūnus, ir jis vienintelis gali pažinti Tėvą, tai reiškia, savo dvasinį tapatumą. Būtent Sąmoningasis AŠ nusprendžia, kas jūs esate, ir, kaip vėliau matysime, kiekvieną jūsų gyvenimo materialioje visatoje aspektą tiesiogiai lemia jūsų tapatumo jausmas. Todėl galėtume sakyti, kad Sąmoningasis AŠ yra jūsų žemesnės esybės šerdis, pats jūsų savasties jausmo centras. Todėl yra labai svarbu, kad jūsų Sąmoningasis AŠ pradėtų sąmoningai suvokti save.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Visrakčiai į dvasinę laisvę.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2007 Kim Michaels