Raktas 1: Kaip rasti atsakymus į gyvenimo klausimus

Ši knyga yra dovana tiems, kurie save laiko tiesos ieškotojais, tai reiškia, jog jie sąmoningai suvokė norintys tikrų atsakymų į fundamentalius gyvenimo klausimus:

  • Kas aš esu, iš kur atėjau ir kodėl čia esu – tai yra, tiek apskritai kodėl egzistuoju, ir kodėl esu čia, šioje planetoje, vadinamoje Žeme?

  • Koks yra gyvenimo tikslas ir koks yra specifinis mano asmeninio gyvenimo tikslas?

  • Kas yra Dievas ir į ką Dievas panašus?

  • Koks yra mano ryšys su Dievu ir kaip galiu pagilinti šį ryšį?

  • Koks yra idealus religijos vaidmuo mano santykyje su Dievu, ir kodėl religija taip dažnai riboja, užuot išplėtusi mano santykį su Dievu?

Ką turiu galvoje, kalbėdamas apie tikrus atsakymus? Egzistuoja daugybė tikėjimo sistemų, teigiančių, jog turi išbaigtus, absoliučius ir neklystančius atsakymus į fundamentalius gyvenimo klausimus. Noriu aiškiai pasakyti, kad ši knyga neturi tikslo sukurti dar vieną tikėjimo sistemą, kuri varžytųsi su daugybe kitų sistemų, teigiančių, jog turi išskirtinius atsakymus į gyvenimo klausimus.

Ši knyga neduos jums atsakymų į gyvenimo klausimus. Ji yra sukurta padėti jums gauti šiuos atsakymus iš vienintelės vietos, iš kurios juos galite gauti – iš jumyse esančio šaltinio. Šis šaltinis yra Tiesos Dvasia (Jono 4,24), ir atsakymai, kuriuos iš jo gaunate, yra gyvieji atsakymai, Gyvoji Tiesa, peržengianti žodžių ribas.

Kadangi esate dvasios ieškotojas, jums yra labai svarbu suvokti žodžių ribotumą. Žodžiai iš prigimties yra daugiaprasmiški, ir tas pats teiginys gali paskatinti tarpusavyje nesuderinamas interpretacijas tarp skirtingų žmonių. Štai kodėl dauguma žmonių, kurie teigia esantys religingi, yra įstrigę labai sename žaidime, kuriame žmonės galvoja, kad jų konkreti „tiesos“ išraiška yra pranašesnė už visas kitas. Todėl jie apleido Gyvosios Tiesos paieškas ir ėmė siekti įrodyti mirusios tiesos pranašumą, tos tiesos, kuri įsupta į žodžius sustingo laike. Todėl tebūna suprasta, kad vos tik dvasinė koncepcija yra paverčiama žodžiais, ji patenka į dualizmo karaliją ir nuo tos akimirkos tampa pavaldi specifinės žmogaus proto dalies – analitinio proto, kuris taip lengvai pasiduoda ego kontrolei – interpretacijoms.

Vienas iš pagrindinių šios knygos tikslų yra paaiškinti – niekada iki šiol neregėtu būdu – kaip žmogaus ego trukdo jo ryšiui su Dievu. Tam reikės laiko, tačiau noriu, kad jau nuo pat pradžių suprastumėte, kaip ego naudojasi žodžiais jūsų augimui stabdyti, kai tuo tarpu jūsų Aukštesnysis AŠ siekia padėti jums pažvelgti giliau už žodžių ir pamatyti paslėptą prasmę:

  • Ego mėgins priversti jus interpretuoti bet kokį mano išsakytą teiginį žodžių lygmenyje, interpretuodamas viską pažodžiui. Jis mėgins priversti jus lyginti šį teiginį su savo egzistuojančia tikėjimo sistema, skatindamas atmesti viską, kas peržengia ribas arba prieštarauja tam, kuo jūs jau tikite. Ego visada siekia uždaryti jūsų protą į dėžutę, kurioje jaučiasi galintis jus kontroliuoti. Jums į ją pakliuvus, jis siekia neleisti jums išplėsti dėžutės arba peržengti dėžutės ribų. Yra milijardai žmonių, kurie teigia esantys religingi, tačiau nesuvokė, kad jų ego pasinaudojo jų religija, kad sukurtų kalėjimą jų protui. Tad ši knyga yra dovana tiems, kurie suvokė arba yra pasiruošę suvokti, kad jų pačių psichikoje egzistuoja jėga, kuri siekia sukliudyti Gyvosios Tiesos paieškoms. Norėdami atrasti šią tiesą, turite įveikti šią jėgą.

  • Jūsų Aukštesnysis AŠ siekia padėti jums pažvelgti giliau už išorinių žodžių, pasinaudojant jais kaip tiltu į tiesioginį, vidinį Tiesos Dvasios patyrimą. Tiesa, kurią gaunate iš šio vidinio šaltinio, yra Gyvoji Tiesa, kurios žodžiai negali sutalpinti. Tačiau ją galite patirti savo intuiciniais gebėjimais, ir žodžiai iš tiesų gali sužadinti šią patirtį. Kai patiriate Gyvąją Tiesą, suvokiate, kad ji negali įtilpti į jokią tikėjimo sistemą. Todėl mėginimai įrodyti vienos tikėjimo sistemos pranašumą yra beprasmiški. Tiesa ta, kad daugelis tikėjimo sistemų gali būti tiltu į tiesioginį Gyvosios Tiesos patyrimą. Jeigu jais bus naudojamasi šiuo būdu, jie išpildys jiems skirtąją rolę, tačiau, jeigu jais bus naudojamasi kaip ginklais, įrodinėjant ego pranašumą, tuomet jie sukurs neperžengiamą barjerą tarp jūsų ir Dievo.

Ši knyga yra dovana tiems, kurie praėjo vieną iš svarbiausių lūžio taškų dvasiniame kelyje – tą tašką, kuriame suvokiate, kad norite Gyvosios Tiesos labiau už viską šioje planetoje, tarp jų ir už daugybę mirusių „tiesų“, ateinančių iš dualistinės sąmonės ir ego. Tiesos norite labiau už komfortą ar menamą saugumą, kurį siūlo ego proto dėžutė ar kokia nors iš anksto paruošta tikėjimo sistema. Suvokėte, kad išorinė „tiesa“, kurią siūlo tokia daugybė tikėjimo sistemų, niekada nepatenkins vidinio jūsų tiesos ilgesio. Taip pat tikiuosi, kad suvoksite, jog taip yra dėl to, kad tik Gyvoji Tiesa numalšins jūsų ilgesį. O šią tiesą galima sužinoti tik tiesioginiu, vidiniu patyrimu.

***

Ko reikia, norint patirti Tiesos Dvasią? Tikėtina, kad jau esate bent akies krašteliu patyrę šią gyvąją patirtį. Tačiau dauguma žmonių nesugeba visiškai aiškiai patirti Tiesos Dvasios, nes jie – kaip išsireiškė šventasis Paulius – mato kaip per stiklą, miglotai (1 Korintiečiams 13,12). Šis filtras – kuris yra įsiterpęs tarp jūsų sąmoningo proto ir Tiesos Dvasios – yra sukurtas iš idėjų ir įsitikinimų, kuriuos jūsų ego ir pasaulis užprogramavo į jūsų protą. Todėl tai yra amžinoji dilema, kad, norėdami įgyti vis aiškesnį Tiesos Dvasios patyrimą, privalote ryžtis laipsniškai išvalyti savo protą nuo įsitikinimų, ateinančių iš žemesnio šaltinio – ir galite būti tikri, kad apnuoginsiu šį šaltinį ir jo iliuzijas toliau šioje knygoje. Vienas iš svarbiausių gebėjimų kelyje į tiesą yra pasiryžimas tirti savo įsitikinimus ir paleisti visus įsitikinimus, kurie riboja jūsų Gyvosios Tiesos paieškas.

Tai vis dar tebėra didžiausias žmonijos dvasinius mokytojus ribojantis dalykas, kad tiek daug žmonių, kurie nuoširdžiai siekia tiesos, vis dar nesuvokė jų pačių psichikoje egzistuojančio konflikto. Jeigu nepripažinsite ego egzistavimo, jis labai lengvai gali priversti jus racionalizuoti ir abejoti iš jūsų Aukštesniojo AŠ atėjusiais nurodymais arba jūsų tiesiogine Gyvosios Tiesos patirtimi.

Jeigu vis dar tebesate įstrigę spąstuose, kuriuose siekiate kiekvieną naują įžvalgą įtalpinti į savo turimų įsitikinimų rėmus – siekdami apginti savo pasaulėžiūrą, užuot ją išplėtę – tuomet būsite savo pačių pikčiausi priešai, šokinėdami pirmyn ir atgal, taip niekada ir neatrasdami patenkinamų atsakymų į gyvenimo klausimus. Kiekvienas tiesos ieškotojas susiduria su iššūkiu, ar laikysis įsikibęs į tai, kas atrodo pažįstama ir saugu, ar priešingai – sieks supratimo, kurio tiesiog neįmanoma įtalpinti į jūsų turimų įsitikinimų rėmus.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Visrakčiai į dvasinę laisvę.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2007 Kim Michaels