26 | Ekologinių debatų akceleravimas į naują lygmenį

Pakylėtasis Mokytojas Serapis Bėjus, per Kim Michaels 2010 gruodžio 17 d.


Aš esu Serapis Bėjus ir ateinu pasidalinti su jumis perspektyva į tai, kokį indėlį galėtumėte įnešti į ekologinius debatus, jeigu jaučiate, kad ketvirtasis tyrumo spindulys labiausiai rezonuoja su jūsų dabartine sąmonės būsena. Tad ką gi jūs, iš tiesų, galite padaryti? Na, galite suvokti, kokia yra ketvirtojo spindulio esmė – akceleracija.

Tad esminis dalykas nėra pažvelgti į dabartinius ekologinius debatus ir nustatyti problemas, ir tuomet mėginti išspręsti tas problemas. Esmė yra akceleruoti visus ekologinius debatus į lygmenį, kuriame atrastumėte visiškai naują būdą žiūrėti į problemas ir ieškotumėte potencialių būdų pakilti virš šias problemas sukūrusios sąmonės.

Jeigu dar kartą perskaitysite mano prieš tai perduotą mokymą, pamatysite, kad ketvirtasis spindulys žymi lūžio tašką kelyje. Mokiniai į ketvirtąjį spindulį ateina tik perėję pirmųjų trijų spindulių iniciacijas. O ketvirtojo spindulio iniciacijas jie praeis tik atradę pusiausvyrą tarp pirmųjų trijų spindulių – galios, išminties ir meilės. Tad tam tikra prasme, pirmųjų trijų spindulių integracija yra būtina, norint pasiekti šią pusiausvyrą. Ir tiktai tuomet, kai turėsite šią pusiausvyrą, įgysite gebėjimą siekti kažko aukštesnio, kas leis jums – ir leis žmonijai – akceleruotis virš to sąmonės lygmens, kuris sukūrė dabartines ekologines problemas.

Tie, kurie nėra atradę pusiausvyros tarp trijų pirmųjų spindulių, neišvengiamai įžengia į šių spindulių iškraipymus. Tad jie siekia išspręsti ekologines problemas, remdamiesi vieno iš pirmųjų trijų spindulių, ar netgi jų visų iškraipymais. Kai kurie mano, kad vienintelis sprendimas yra naudotis galia, siekiant nugalėti tuos, kurie yra ekologinių problemų sukėlėjai. Kiti mano, kad esmė yra naudotis mokslu, mėginant atrasti naujus būdus išspręsti dabartines problemas. O treti naudojasi iškreipta meilės forma sakydami, kad esmė yra atsukti laiką iki kažkokios edeniškos būsenos, kurioje visi gyvūnai lakstė nevaržomi žmonių, mylėdami vienas kitą. Ir kurioje net vilkai ir liūtai valgė žolę ir nesivaikė kitų gyvūnų. 

Visuose šiuose žmonėse matote, kad kai egzistuoja pusiausvyros trūkumas, jie iš karto nupuola į šią nuo seniausių amžių vykstančią dualistinę kovą. Ši kova, kaip jau daug kartų paaiškinome, yra grindžiama koncepcija, kad kažkas yra teisinga, o kažkas yra klaidinga – ir jūs su savo ideologine sistema apibrėžėte standartą, pagal kurį sprendžiate, kas yra teisinga, o kas klaidinga. Žmonės tuomet neišvengiamai susigundo manyti, kad gali naudotis savo teisingumo ir klaidingumo standartu apibrėžti tai, kas sukelia ekologines problemas. Ir kai jau padarote kitą žmonių grupę atpirkimo ožiu, visų problemų priežastimi, tampa akivaizdu, jog vienintelis sprendimas yra priversti kitus žmones nustoti daryti tai, ką jie daro, nes tai esą kelia grėsmę gamtai. O jeigu jie patys nenori nustoti to daryti, na tai tuomet tampa neišvengiama ir būtina panaudoti jėgą.

Ir tuomet vėl papuolate į šią nuo seniausių amžių vykstančią kovą su kitais žmonėmis, siekdami juos priversti. Viso to pasekmė yra viena: toliau pratęsiama kova, per kurią yra vis daugiau išliejama negatyvios energijos elementalių karalijai ir sukuriama vis daugiau disbalansų gamtoje.

***

Kaip galite tapti žmoniją virš šios nuo seniausių amžių vykstančios kovos akceleruojančia jėga? Na, turite susiderinti su ketvirtojo spindulio esme, tai yra, kad egzistuoja kažkas daugiau už kovą ir kažkas daugiau už dualistinę sąmonę, kuri sukūrė ir palaiko kovą.

Tai yra ketvirtojo spindulio esmė. Galite jį vadinti tyrumo spinduliu, kaip daugelis tai darė. Tačiau kas yra tyrumas suprasite tik tuomet, kai suvoksite, kad jis negali būti apibrėžiamas jokiais Žemėje egzistuojančiais standartais. Nes bet koks standartas, kuris gali būti nustatytas Žemėje, iš tiesų taps – dabartiniame sąmonės lygmenyje – tik dar vienu dualistiniu standartu kitiems žmonėms teisti.

Tad kas jums gali duoti gilesnį supratimą apie ketvirtąjį spindulį? Na, mano mylimieji, mano brolis, Paulius Venecijietis, sakė, kad jaučia meilę grožiui. Ir iš tiesų, galėtume paimti grožį ir sakyti, kad tai, kas yra tyra, taip pat yra tai, kas yra gražu. Pavyzdžiui, realistiškai įvertinkite Žemėje egzistuojančias gyvūnų rūšis. Galite pažvelgti į Afrikos savaną ir manyti, kad ji yra tikros, nesugadintos laukinės gamtos pavyzdys ir turėtų būti palikta tokia, kokia buvo, nepaliesta baltojo žmogaus. 

Tačiau ar begemotas yra gražus? Ar raganosis yra gražus? Ar krokodilas yra gražus? Ar dryžuotasis gnu yra gražus? Sąžiningai pažvelkite į daugelį gyvūnų rūšių, kurios egzistuoja šioje planetoje, ir įvertinkite jas, remdamiesi savo dabartiniu grožio pojūčiu. Atrasite, jeigu būsite sąžiningi, kad daugelis jų nėra gražūs. Atrasite, kad yra dar daug ir kitų dalykų gamtoje, kurie nėra gražūs, net ir pagal jūsų dabartinį grožio standartą.

Nes iš tiesų, jeigu pažvelgsite, jūs, žinoma, pamatysite, kad grožis taip pat gali būti iškreiptas, ir jis iš tiesų buvo iškreiptas, ypač reklamos industrijos. Ir vis dėlto, jeigu pakilsite virš šio išorinio, užprogramuoto grožio jausmo, pamatysite, kad dauguma žmonių turi prigimtinį pajautimą, kas yra gražu. Ir šį pajautimą iš tiesų nėra lengva apibrėžti kaip išorinį standartą. Jis yra neapčiuopiamas, transcendentinis, sunkiai įvardijamas. Tačiau tai yra akimirksniu pajaučiama intuityvi reakcija, kurią galite išmokti atpažinti, kai tik kažką pamatote. Jeigu būsite dėmesingi, suvoksite, kad savo širdyje iš karto pajaučiate, ar tai yra gražu ar ne. 

Ir šis pojūtis gali būti vystomas, kol pradėsite aiškiai jausti, kas yra tyra ir netyra. Nes tai, kas yra tyra, taip pat yra gražu. Nes gi išties, Elohimai niekada negalėtų vizualizuoti kažko bjauraus, nesubalansuoto ar neharmoningo.  Tad matote, jūsų intuityvus pajautimas yra jūsų ryšys su savo Aš Būsiu Esatimi. Jūsų Aš Būsiu Esatis turi troškimą išreikšti save materialiame pasaulyje, tačiau tai nebuvo nė vieno žmogaus Aš Būsiu Esatis, kuri būtų atnešusi visus tuos daugybę bjaurių dalykų, kuriuos šiuo metu matote Žemėje, ar vadintumėte juos natūraliais ar sukurtais žmogaus.

Aš Būsiu Esatis turi troškimą išreikšti save Elohimų ir Būtybių Grandinės, besidriekiančios iki paties Kūrėjo, nustatytuose rėmuose. Ir kai esate dermėje su šia Gyvenimo Upe, su šiuo tekančiu Šventosios Dvasios srautu, nešate tiktai tai, kas yra gražu, kas yra harmoninga ir todėl kelia Visumos vibraciją. Būdami bent kažkiek susiderinę su savo Aš Būsiu Esatimi iš karto galite pajausti, ar kažkas yra gražu pagal tą sferišką Esaties pajautimą, o gal priešingai, kažkas nėra dermėje su šiuo universaliu grožio, harmonijos ir tyrumo pajautimu.

Jeigu ryšitės vystyti šį pajautimą – šį intuityvų grožio, harmonijos ir tyrumo pajautimą – galėsite tapti atviromis durimis šio elemento į ekologinius debatus atnešimui. O kai suvokiate, kad tai, kas nėra gražu, nėra dermėje su aukščiausia Elohimų vizija, galite tapti atviromis durimis atnešti impulsą į ekologinius debatus, kurio juose labai trūksta.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Motinos Žemės gydymas.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2010 Kim Michaels