24 | Kaip atskirti dualistinę išmintį nuo nedualistinės išminties

Pakylėtasis Mokytojas Lanto, per Kim Michaels 2010 gruodžio 15 d.


Lanto aš esu. Šio mano mokymo tikslas yra kalbėti tiems, kurie jaučia, kad jų esybė, jų dabartinė sąmonės būsena, rezonuoja su antruoju Dievo išminties spinduliu. Ankstesniame savo mokyme pamėginau jums duoti kitokį požiūrį į išmintį, peržengiantį to, kas šiame pasaulyje įprastai yra vadinama išmintimi, ribas. Egzistuoja transcendentinė išminties forma, kuri yra aukščiau už tai, kas paprastai būdavo vadinama išmintimi, bet iš tiesų tėra tik vienas polius nesibaigiančiame dualistiniame žaidime.

Tad jūs, žinoma, pažvelgę į pasaulio istoriją, galite matyti, kad ši planeta buvo skirtingų idėjų mūšio laukas. Įvairiose civilizacijose ir visuomenėse iškildavo besivaržančios ideologinės sistemos. Tačiau ar galite paimti tai, kas buvo duota anksčiau, ir perkelti tai į idėjų ir filosofijų pasaulį? Ar matote, kad bet kuriuo istorijos momentu egzistavo įsigalėjęs valdžios elitas, ir šis valdžios elitas naudojosi tam tikra ideologine sistema, siekdamas išsaugoti ar netgi dar labiau išplėsti savo valdžią. Daugeliu atvejų, būtent ši ideologinė sistema leido įsigalėjusiam elitui įgyti valdžią.

O tuomet, daugelyje istorijos laikotarpių taip pat egzistavo vienas ar netgi keletas valdžios siekiančių elitų, kurie siekė atnešti naują ideologinę sistemą, kuri galėtų tapti alternatyva senajai. Tačiau jie tai darė ne dėl to, kad manė, jog naujoji ideologinė sistema turi aukštesnę tiesą už senąją. Jie tai darė tiesiog dėl to, kad ji skyrėsi nuo senosios, ir todėl manė, kad tai jiems leis nuversti įsigalėjusį valdžios elitą ir patiems užimti tą dominuojančią poziciją visuomenėje.

Ar suvokiate, kad ne kartą pasaulyje matėte, kaip senoji įsigalėjusi ideologinė sistema pasiekė limitą tam, ką ji galėjo padaryti, būdama progreso įrankiu, progreso pagrindu? Pažvelkite, pavyzdžiui, į viduramžius ir į katalikų bažnyčios sukurtą ideologinę sistemą. Atėjo momentas, kai žmonėms ėmė darytis vis labiau ir labiau akivaizdu, jog katalikiškos doktrinos negali duoti patenkinamų paaiškinimų kai kuriems jų turimiems klausimams apie gyvenimą. Galėtume sakyti, kad katalikų ideologinė sistema prarado savo aiškinamąją galią, nes žmonės dabar turėjo gebėjimą ir norą uždavinėti klausimus ir mąstyti apie klausimus, kurių katalikų ideologinė sistema nesugebėjo nei paaiškinti, nei užgniaužti. 

Ištisus šimtmečius katalikų ideologinė sistema sugebėjo daugelį žmonių priversti užgniaužti tam tikrus klausimus, kurių doktrina nesugebėjo paaiškinti. Tačiau atėjo momentas, kai vis daugiau ir daugiau žmonių nebenorėjo to daryti; jie nebenorėjo ignoruoti, užgniaužti ar neigti savo smalsumo. Jie norėjo atsakymų ir tapo pasiryžę peržengti katalikiškų doktrinų ribas, kad rastų šiuos atsakymus.

Tačiau ar suvokiate, jog tai nėra unikalus atvejis? Realybė yra tokia, kad tas pats įvyksta, ta pati tendencija kartojasi su kiekviena ideologine sistema. Galite grįžti į praeitį ir matyti, kaip tam tikra ideologinė sistema, idėja arba filosofija sugebėdavo pasiekti dominavimą tam tikroje kultūroje arba visuomenėje. Ir kuriam laikui ji iš tiesų tapdavo dominuojančia tos visuomenės ideologine sistema, tačiau galiausiai ateidavo momentas, kai ji nebesugebėdavo atsakyti į žmonių klausimus. Ir todėl žmonės pradėdavo ieškoti už šios sistemos ribų. Ir jeigu ideologinė sistema nesugebėdavo prie to prisitaikyti, ją galiausiai pakeisdavo kita ideologinė sistema.

Matėte tai įvykstant su katalikų ideologine sistema, kaip ji buvo pakeista labiau į mokslą orientuota ideologine sistema. Bet galbūt jau pradedate matyti – kadangi esate dvasingas žmogus, atviras šiai knygai – kad mokslu paremta materialistinė ideologinė sistema dabar taip pat pasiekė savo naudingumo limitą? Ji pasiekė savo aiškinamosios galios limitą. Per kelis pastaruosius dešimtmečius vis daugiau ir daugiau žmonių nubudo realybei, suvokimui, kad materialistinė ideologinė sistema ne ką geriau sugeba atsakyti į jų klausimus nei viduramžių katalikų ideologinė sistema. Tad jie pradėjo uždavinėti klausimus, kurie peržengia abiejų ideologinių sistemų ribas. Ir būtent dėl to mes perdavėme šią knygą: siekdami duoti atsakymus, peržengiančius abiejų ideologinių sistemų ribas.

Ar suvokiate, kad jeigu norite būti vienu iš Motinos Žemės gydymo pionierių, jums reikia transcenduoti abi ideologines sistemas, kurios iki šiol dominavo Vakarų visuomenės debatuose ir darė poveikį gamtosaugos debatams? Jeigu eisite ir mėginsite sustiprinti arba išplėsti vienos iš šių ideologinių sistemų dominavimą, iš tiesų nepadėsite Motinai Žemei gyti. Šitaip tik prisidėsite prie dualistinės kovos pratęsimo. 

***

Tačiau, nors tikiuosi, kad jau pradedate šitai suvokti, norėčiau tai panagrinėti netgi dar gilesniu lygmeniu. Nes matote, kai iš tiesų pradedate suvokti dualistinę sąmonę, suvokiate, kad puolusios būtybės ne tik kad iškreipė debatus sukurdamos dvi besivaržančias ideologines sistemas. Nes egzistuoja netgi dar gilesnis lygmuo, kuriame dvi besivaržančios ideologinės sistemos iš tiesų yra to paties pamatinio požiūrio į gyvenimą išraiškos, to pačios pamatinės pasaulėžiūros, tos pačios pamatinės filosofijos išraiškos.

Egzistuoja tokia koncepcija, kurią žino kai kurie žmonės, ir tai yra taip vadinama privilegija suformuluoti problemą. Idėja yra tokia, kad jeigu paimsite tam tikrą problemą, tam tikrą sritį, dėl kurios iškilo debatai, ir sugebėsite pasisavinti privilegiją suformuluoti, kokia yra problema, galėsite kontroliuoti debatus ir jų rezultatus. Nes jeigu sugebėsite nustatyti debatus kontroliuojančius parametrus ir jeigu sugebėsite įlaviruoti debatus į tuos parametrus, ir išlaikyti juos tuose parametruose, tam tikru laipsniu kontroliuosite debatų baigtį. 

Ir būtent tai, žinoma, puolusios būtybės labai ilgą laiką mėgino daryti. Jos mėgino kontroliuoti debatus tokiu būdu, kad visada egzistuotų dvi besivaržančios ideologinės sistemos. Ir todėl atrodo, kad žmonės yra priversti rinktis vieną arba kitą. O tai, žinoma, uždengia gilesnę realybę, kad abi besivaržančios ideologinės sistemos yra dualistinės sąmonės ir atskirties iliuzijos išraiškos. Ir todėl tiesos ir realybės neįmanoma rasti nė vienoje iš šių ideologinių sistemų, nors abi jos teigia turinčios absoliučią tiesą ar neginčijamą autoritetą. Kol žmonės koncentruojasi į tarp dviejų besivaržančių sistemų vykstančius debatus, jie nėra laisvi savo protuose pažvelgti už šių sistemų ir transcenduoti dualistinius polius.

Ar suvokiate, kad negalėsite būti vienu iš Motinos Žemės gydymo pionierių, jeigu neatsitrauksite žingsnelio atgal ir netranscenduosite visų šių debatų, kurie vyksta tarp tradicinės krikščionybės ir materialistinio mokslo dualistinių priešingybių? Jūs netgi privalote pakilti virš politinių filosofijų, tokių kaip marksizmas ar kapitalizmas. Nes iš tiesų nei marksizmas, nei komunizmas, nei kapitalizmas nepadės išsaugoti gamtos. Kaip galite aiškiai matyti, Sovietų Sąjungoje ekologinėms problemoms buvo skiriamas dar menkesnis dėmesys nei kapitalistiniuose Vakaruose, nors, žinoma, ir kapitalistiniuose Vakaruose šioms problemoms buvo skiriamas labai menkas dėmesys. Tiesą sakant, kaip paaiškinome, būtent politiniai motyvai dominavo Vakarų gamtosaugos debatuose.

Tad koks yra sprendimas, koks yra būdas transcenduoti? Na, tai yra atverti savo protą galimybei, kad pasaulyje labai ilgą laiką dominavo puolusių būtybių mąstymas. Jūs iš tiesų pradėsite susiderinti su šia realybe tik po to, kai pradėsite patirti tai, ką mes pavadinome Sąmoninguoju AŠ, kuris yra grynoji sąmonė. Kai patiriate šią grynąją sąmonę, kai esate sąmoningi, tačiau neturite jokių sąmoningų minčių, štai tuomet žinote, kad egzistuoja alternatyva tai tariamai išminčiai, kuri yra išreikšta ideologinėse sistemose. Ši alternatyva yra nelinijiška, sferiška išminties forma, kurią yra sunku, netgi kai kuriais atžvilgiais neįmanoma išreikšti žodžiais. Tačiau jūs galite tai patirti tiesiogiai. Ir kai išgyvensite šį tiesioginį patyrimą, kai patirsite tai, ką Jėzus pavadino Tiesos Dvasia, štai tuomet žinosite, kad turite atskaitos tašką, kuris jums leidžia matyti, kad dualistinės ideologinės sistemos yra atitrūkusios nuo gilesnės realybės, kad visa gyvybė yra viena.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Motinos Žemės gydymas.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2010 Kim Michaels