1 | Bejėgiškumo jausmo įveikimas

Pakylėtoji Mokytojas Motina Marija, per Kim Michaels 2010 lapkričio 23 d.


Šiame rakte padėsime pamatus, ant kurių galėsime vėliau statyti, tyrinėdami ryšį tarp proto ir materijos. Pradėkime nuo situacijos, kurioje jūs esate, skaitydami šią knygą. Jau pats faktas, kad esate atviri šiai knygai – knygai, kurioje yra teigiama, kad ją padiktavo dvasinė būtybė per žmogaus protą – demonstruoja, kad netapote socialinės inžinerijos, mėginusios jus indoktrinuoti nuo ankstyviausios vaikystės, auka. 

Galite pažvelgti į daugelį dalykų, kurie jums vyko augant Vakarų visuomenėje, ir galite manyti, kad jie yra ganėtinai nekalti. Ir nors jie, žvelgiant paviršutiniškai, gali atrodyti nekalti, galiu jus užtikrinti, kad yra daug dalykų, kurių vienintelis tikslas yra suvaržyti žmonių gebėjimą – o ypač jų norą – mąstyti už proto dėžučių, dominuojančių Vakarų visuomenėje, ribų.

Kodėl esate atviri šiai knygai? Todėl, kad natūraliai esate smalsūs dalykams, peržengiantiems proto dėžutės, kurioje buvote auginami, ribų. Ir kodėl jūs turite šį smalsumą? Todėl, kad atsisakėte paklusti programavimui, kuris jums buvo diegiamas nuo vaikystės. Šis programavimas pasireiškia įvairiomis subtiliomis formomis, bet tiesiog pažvelkite į populiarų posakį, kurį dauguma žmonių girdėjo būdami vaikais: „Smalsumas pražudė katę“.

Na ir dabar, mano mylimieji, iš tiesų gali būti taip, kad smalsumas pražudė katę, tačiau taip pat tiesa yra ir tai, kad smalsumas iškėlė žmoniją iš urvinio žmogaus pakopos į šiuolaikinę civilizaciją. Kai pažvelgiate į milžinišką progresą, kuris įvyko nuo urvinio žmogaus laikų iki šiandieninių laikų, matote, kad varomoji šio progreso jėga iš tiesų buvo smalsumas, troškimas žinoti, troškimas suprasti, pasiryžimas užduoti klausimus, peržengiančius individo ar visuomenės dabartinį supratimo lygmenį. 

Tad esu tikra, kad suvokiate, jog smalsumas yra varomoji progreso jėga. Tačiau taip pat esu tikra, jog suvokiate, kad nors egzistuoja žmonijos progresą į priekį stumianti jėga, taip pat egzistuoja ir priešinga jėga, kuri siekia kliudyti, stabdyti arba riboti žmonijos progresą ir žmonių smalsumą.

***

Aš jau kalbėjau apie dvi dominuojančias Vakarų civilizacijos ideologines sistemas – krikščionybę ir materializmą. Ar suvokiate, kad abi šios ideologinės sistemos siekia suvaržyti jūsų smalsumą, kad neleistų jums užduoti klausimų, kurių negali paaiškinti nė viena iš šių sistemų? Tad ar suvokiate, kad egzistuoja nuolatos veikianti jėga, kuri siekia išplėsti žmonių supratimą, tačiau kartu egzistuoja ir varžanti jėga, kuri siekia apriboti žmonių supratimą vienos ideologinės sistemos, vienos proto dėžutės rėmais? 

Apie šias jėgas pakalbėsime vėliau šioje knygoje, tačiau kol kas norėčiau atkreipti jūsų dėmesį į du aspektus. Pirmasis yra grynai asmeninis aspektas. Iš tiesų egzistuoja jėga žmogaus psichologijoje, kuri nenumaldomai trokšta saugumo. Ši jėga buvo žinoma ilgą laiką šiuolaikiniams psichologams ir saviugdos ekspertams, ir paprastai ji yra vadinama ego. Ego yra toks žmogiškos psichikos elementas, kuris labiausiai vertina saugumą. Ir vienas iš būdų, kuriuo žmonės siekia patenkinti šį saugumo poreikį – kuris iš tiesų yra ego mėginimas įgyti nemirtingumą – yra priklausyti tam tikrai ideologinei sistemai. 

Kad ideologinė sistema galėtų patenkinti saugumo poreikį, ji privalo pristatyti save kažkokiu aukščiausiu autoritetu. Būtent tai matote tradicinėse religijose, pavyzdžiui, monoteistinėse religijose, kurios teigia besiremiančios neginčijamu autoritetu, pavyzdžiui, Biblija, kuri yra Dievo žodis. Tą pačią tendenciją matote materialistiniame moksle, kuris taip pat teigia turintis beveik neginčijamą autoritetą, grindžiamą taip vadinamais objektyviais ir nepaneigiamais mokslo atradimais.

Tad kai žmonės nusprendžia priimti religijos pretenzijas į autoritetą arba mokslo pretenzijas į autoritetą, jų ego gali jausti, kad jie dabar yra saugūs, nes priklauso aukščiausiai ideologinei sistemai. Ir tai tuomet leidžia šiems žmonėms užgniaužti savo smalsumą, klausimus, į kuriuos nėra lengva atsakyti. Matote, autoritetais grįsta ideologinė sistema jums siūlo saugumo jausmą, sakydama, kad tam tikri klausimai yra už mūsų pažinimo ribų arba atsakymų į juos žmonėms nėra leidžiama žinoti. Ir todėl galite gyventi patogų gyvenimą materialiame pasaulyje, nebūdami trikdomi šių klausimų – į kuriuos negali būti lengvai atsakyta iš to sąmonės lygmens, kurį jūs šiuo metu turite. 

Ir tai tuomet leidžia daugeliui žmonių užgniaužti arba ignoruoti savo smalsumą. Tačiau galiu jus užtikrinti, kad šis saugumo jausmas turi savo kainą. Nes užgniaužę smalsumą jūs sustabdote ne tik savo asmeninį augimą, bet ir visos visuomenės augimą. Esu tikra, kad žinote istorijos laikotarpį, vadinamą viduramžiais – „tamsiaisiais amžiais“. Ar suvokiate, kad šiuos tamsiuosius amžius sukėlė tai, jog katalikų bažnyčia sugebėjo jėga užgniaužti visas jos doktrinas ir dogmas kvestionuojančias žinias? Katalikų bažnyčia iš esmės sukūrė proto dėžutę ir tuomet neleido tų laikų žmonėms ieškoti žinių už tos dėžutės ribų. Ir būtent dėl to materialus visuomenės progresas ištisus šimtmečius buvo laikomas tam tikrame lygmenyje.

Ir tiktai tuomet, kai šią proto dėžutę pradėjo daužyti ankstyvieji mokslininkai ir astronomai, pamatėte įvykstant minties revoliuciją, atvedusią į apšvietos epochą, renesansą ir pramonės bei mokslo revoliuciją. Tad matote, kai viduramžių katalikų bažnyčios gniaužtai buvo atlaisvinti, žmogiškoji mintis ir žmogiškieji išradimai labai greitai pasiekė lygį, kurį būtų pasiekę žymiai anksčiau, jeigu katalikų bažnyčia nebūtų tapusi minties laisvę slopinančia jėga. 

Deja, galite matyti, jeigu sąžiningai pažvelgsite į šiandieninį mokslą, kad net ir mokslas gali būti panaudotas mąstymą varžančiai sistemai sukurti. Yra žmonių, kurie paėmė mokslo atradimus ir panaudojo juos materialistinei sistemai sukurti, kuri teigia įrodžiusi, jog neįmanoma, kad už materialios visatos ribų egzistuotų kažkas daugiau. Tad ši sistema tiesiog sukūrė dar vieną žmogaus smalsumą varžančią proto dėžutę. Nes sistema teigia, kad nors neatsidursite pragare visai amžinybei dėl to, kad drįsote kvestionuoti jos doktrinas, jums iš tiesų bus užkabinta tamsuoliško ir prietaringo žmogaus etiketė.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Motinos Žemės gydymas.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2010 Kim Michaels