12 | Išmintis ir Vizija

Pakylėtasis Mokytojas Lanto, 2014 kovo 15 d. per Kim Michaels.


AŠ ESU Pakylėtasis Mokytojas Lanto! Ateinu pakalbėti apie iniciacijas, per kurias einate atėję į penktąjį iniciacijų Karališkojo Tetono Ašrame lygmenį. Tai, žinoma, yra Penktojo Spindulio lygmuo, kuris dažnai dar būdavo vadinamas tiesos spinduliu, gydymo spinduliu arba vizijos spinduliu. Norėčiau jus supažindinti su Penktojo Spindulio elementu, kuris nebuvo plačiai žinomas, net ir tarp pakylėtųjų mokytojų mokinių. 

Trečiosios Akies Čakra

Penktasis spindulys, žinoma, yra susijęs su taip vadinama Trečiosios Akies Čakra kaktos centre. Yra sakoma, kad kai ši čakra yra aktyvuojama, įgyjate gebėjimą matyti dalykus, kurių negalite matyti fiziniu matymu. Daugelis dvasingų žmonių girdėjo istorijas apie žmones, kuriems buvo atverta trečioji akis, ir jie įgijo gebėjimą matyti auras ir kitus fenomenus. Daugelis mano, kad tai yra labai trokštamas dalykas ir dvasinių pasiekimų ženklas. Realybėje, tai visiškai gali nebūti dvasinių pasiekimų ženklas, kaip tą galite aiškiai matyti iš daugelio taip vadinamų mediumų pasaulyje. Jie gali turėti kažkokį gebėjimą susiderinti su kažkuo už materialios karalijos ribų, tačiau dažnai neturi dvasinės brandos žinoti, ką su tuo veikti. 

Egzistuoja toks Penktojo Spindulio, dvasinės vizijos elementas, kuris nėra plačiai žinomas. Jūs, žinoma, galite žinoti iš savo patirties, kiek daug žmonių pasaulyje yra labai stipriai prisirišę prie tiesos koncepcijos. Jau anksčiau apie tai kalbėjau, kaip žmonės galvoja, kad yra tik viena išminties išraiška, viena ideologinė sistema ar tikėjimo sistema, kuri turi pranašiausią išmintį arba aukščiausią išmintį. Daugelis pakylėtųjų mokytojų mokinių yra taip stipriai prisirišę prie vieno išorinio mokymo, kad net nesugeba mumis sekti, kai pajudame toliau savo Gyvojo Žodžio perdavime, kuris yra nuolatinis tekėjimas, nesiliausiantis tol, kol paskutinis žmogus nebus pakilęs iš Žemės.

Slaptos formulės svajonė

Kai žmonės ateina į penktąjį iniciacijų mano ašrame lygmenį, jie dažnai galvoja, kad esmė čia yra apsilankyti mūsų bibliotekoje ir atrasti slaptą knygą su slapta formule, kuri jiems staiga suteiks šiuos antžmogiškus gebėjimus. Tik pažvelkite, kiek daug žmonių pasaulyje gainiojasi aukso puodo vaivorykštės gale. Kai kurie žmonės, tikrąja to žodžio prasme, gainiojasi fizinio aukso puodo materialių turtų pavidalu, bet pažvelkite, kiek daug dvasios mokinių gainiojasi metaforiško aukso puodo, siekdami įgyti kažkokias žinias, kažkokią formulę ar gebėjimą, kurie peržengtų normalumo ribas. Tai yra didelė kliūtis mokiniams dvasiniame kelyje, ir turėsite anksčiau ar vėliau to atsikratyti, tai kodėl gi to nepadarius mano Karališkojo Tetono ašrame? 

Mes puikiai sugebame padėti jums įgyti išmintį, kuri leis jums paleisti šį iš ego ateinantį antžmogiškų gebėjimų gainiojimąsi. Ką sakiau apie ego? Jis ieško aukščiausio saugumo. Jeigu staiga įgytumėte kažkokią slaptą formulę ar kažkokį antžmogišką gebėjimą, argi tai neleistų jūsų ego pasijusti saugiam? Tačiau, jeigu įgytumėte šį gebėjimą ir jeigu tai leistų jūsų ego pasijusti saugiam, ar tai jums padėtų dvasiškai progresuoti? Priešingai, tai sukliudytų jūsų dvasiniam progresui ir įvestų jus į aklavietę.

Mes turime daug mokinių, kurie ateina į mūsų ašramą būdami tokioje aklavietėje, turėdami įgiję kažkokias žinias arba kažkokį gebėjimą, arba svajodami juos įgyti. Jie taip pat ateina galvodami, kad turėtume jiems padėti įgyti kažkokį antžmogišką gebėjimą. Jie taip pat, žinoma, ateina galvodami, kad tiesa gali būti išreikšta žodžiais ir kad turi būti įmanoma atrasti kažkokį žodžiais išreikštą teiginį, kuris būtų absoliuti tiesa. Mes turime biblioteką Karališkojo Tetono Ašrame, kurioje galite atrasti visus dvasinius mokymus, kurie tik kada nors buvo perduoti Žemėje. Šią biblioteką būtų galima palyginti su įžymiąja Aleksandrijos Biblioteka, tačiau ji yra nepalyginamai didesnė. Mūsų bibliotekoje galite rasti ankstesnių seniai pamirštų civilizacijų veikalus. Žinote Atlantidą ir Lemūriją, tačiau mūsų bibliotekoje yra knygų iš civilizacijų, kurios niekada nebuvo įvardintos. 

Kai žmonės ieško šios tiesos, aukščiausios žodžiais išreikštos tiesos, mes juos atvedame į šią biblioteką ir tariame: „Būk čia tiek ilgai kiek tik norėsi ieškodamas šios tiesos ir pranešk mums, kai kažką rasi.“ Jie su entuziazmu puola naršyti po šią biblioteką. Iš pradžių jaučia didžiulį susižavėjimą ir beveik svaigulį nuo milžiniško bibliotekoje esančių knygų kiekio, nes knygų čia iš tiesų yra milijonai. Jie išsirenka knygą ir pradeda skaityti. Jie labai susijaudina manydami, kad atrado labai aukštą tiesos išraišką. 

O tuomet jie atranda kitą knygą, kuri taip pat atrodo turinti didelį autoritetą ir didelį gylį, didelę išmintį, ir jie dabar čiumpa ją skaityti. Jie toliau tęsia savo paieškas ir ima skaityti dar vieną knygą, ir tėra laiko klausimas, kada pradės suvokti, jog yra daugybė skirtingų tiesos išraiškų, kurios visos atrodo pagrįstos, visos atrodo autoritetingos, tačiau visos šiek tiek kažkuo skiriasi arba, kai kuriais atvejais, labai stipriai skiriasi. 

Ir mokiniai tuomet pradeda jausti frustraciją, nes nebežino, kuo tikėti. Galbūt galite tai atpažinti ir iš savo gyvenimo ar bent jau matyti iš daugelio žmonių pasaulyje, kurie tapo agnostikais dėl šio neišspręsto karo tarp mokslo ir religijos. Jie nežino, kuo tikėti, arba tiki, kad nėra jokios aukščiausios tiesos. Ar tai reiškia, kad sakau, jog norime, kad pakylėtųjų mokytojų mokiniai taptų agnostikais? Ne pasaulietine prasme, bet mes iš tiesų norime, kad pasiektumėte tašką, kuriame suvoktumėte, kaip anksčiau minėjau, jog joks žodžiais išreikštas teiginys negali būti aukščiausia tiesa.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Mistinės Išminties iniciacijos.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2014 Kim Michaels