17 | Galia ir laisvė

Pakylėtasis Mokytojas MOR, 2013 vasario 08 d. per Kim Michaels.


Mokytojas MOR, AŠ ESU, ir aš esu laisvas. Ar būsite laisvi su manimi? Štai kokį klausimą galite sau užduoti. Ir jums gali būti naudinga atsitraukti žingsnį atgal ir pažvelgti – net ir šiame taške, išstudijavus mano ankstesnius mokymus – galite pamąstyti apie klausimą: „Ar sugebu būti laisvas su Mokytoju MOR?“

Įsivaizduokite, kad mes su jumis įėjome į sodą mano Dardželingo ašrame. Atradome nuošalią vietą, atsisėdome, ir štai mes esame tik dviese. Galime kalbėtis absoliučiai apie bet ką, apie ką tiktai norite kalbėti. Kiek laisvi jaustumėtės toje situacijoje? 

Ar sugebėtumėte laisvai su manimi pasidalinti savo rūpesčiais gyvenime, kokie rūpesčiai jus kamuoja dėl savo augimo, dėl savo sąmonės būsenos? Ar sugebėtumėte laisvai užduoti bet kokius savo turimus klausimus, o gal yra klausimų, kuriuos užduoti bijote, nes bijote galimo atsakymo?

Matote, mėginau paaiškinti, kad vadovauju Pirmojo Spindulio ašramui, o Pirmasis Spindulys yra pirmoji vieta, į kurią ateina dvasinės būtybės, kai yra pasirengusios ieškoti aukštesnio kelio, kuriam tiesiogiai vadovauja pakylėtieji mokytojai, Čohanai. Tai reiškia, kad neprivalote būti 48 sąmonės lygyje tam, kad ateitumėte į mano ašramą. Turite būti pasiekę tą lūžio tašką, kuriame nuoširdžiai norėtumėte kažko daugiau nei kartoti įsisenėjusius šablonus, kuriuos ilgą laiką kartojote.

Kiek laisvi esate?

Kai turite troškimą būti daugiau, jūs galite, savo subtiliaisiais kūnais, lankytis mano ašrame. Aš tuomet pamėginsiu jums padėti pagal jūsų dabartinį sąmonės lygį ir jūsų pasiryžimą transcenduoti tą sąmonės lygį. Matote, tam tikra prasme, galėtume sakyti, kad mano gebėjimą jums padėti nulemia tai, kiek laisvi jūs esate atsitraukti nuo savo dabartinės sąmonės būsenos, nuo savo dabartinio suvokimo filtro, nuo savo pasaulėžiūros. Kiek turite noro atsitraukti, laisvai pažvelgti, kur esate sąmonėje, ir pripažinti: „Daugiau nebenoriu čia būti, noriu pakilti aukščiau?“

Daugelis čia ateinančių mokinių turi labai mažai laisvės savo pasiryžime ir gebėjime kvestionuoti savo požiūrį į gyvenimą. Jie dažnai jaučiasi labai stipriai įstrigę tam tikrame šablone. Yra tik tam tikras būdas, kuriuo jie gali žiūrėti į gyvenimą. Jie nenori arba nesugeba suvokti, kad tai, kaip jie šiuo metu žiūri į gyvenimą, yra tik vienas iš galimų būdų žiūrėti į gyvenimą, o be jo yra daug kitų – ir tiktai imdami mąstyti apie kai kuriuos iš tų kitų būdų turėsite galimybę pakilti į aukštesnę sąmonės būseną. Nes jei ir toliau žiūrėsite į gyvenimą taip, kaip žiūrite šiuo metu, to nekvestionuodami, negalėsite pakilti, argi ne taip? Viskas iš tiesų taip paprasta, argi ne taip? 

Kiek laisvi jaučiatės atsitraukti atgal, pažvelgti į savo dabartinę sąmonės būseną arba paklausti manęs: „Mokytojau MOR, parodyk man, kur aš esu sąmonėje. Parodyk man, kas mane šiuo metu stabdo ir neleidžia man žengti kito žingsnio į aukštesnį lygmenį.“

Jūsų reakciniai šablonai

Galite suvokti, kad visa tai labai priklauso nuo to, kiek asmeniškai priimate viską, kas jums nutinka gyvenime. Ryžkitės pažvelgti į savo gyvenimą ir pažiūrėkite, kur yra situacijos, kuriose kiti žmonės kažką pasako arba padaro ir jūs tai priimate labai asmeniškai. Jaučiate, kad jie asmeniškai jus puola, jus išjuokia, siekia jus pažeminti, siekia jus sugėdyti, siekia jus supykdyti. Ir todėl jūs pasiduodate reakciniam šablonui, kurį galite aiškiai matyti – jei tik ryšitės į tai pažvelgti. 

Ir tuomet ryžkitės užduoti sau klausimą, iš kur ateina šios reakcijos. Iš kur ateina šis reakcijų šablonas? Ir tuomet pripažinkite, kad jis ateina iš vienos paprastos vietos – jis ateina iš dvasių, kurioms leidote patekti į savo žemesniąją esybę arba kurias susikūrėte toje žemesnėje esybėje.

Kai žinote esantys Sąmoningasis AŠ – kai žinote patyrę grynosios sąmonės blyksnius – galite matyti, kad šis Sąmoningasis AŠ, kuris tiesiog yra grynoji sąmonė, nieko Žemėje negali priimti asmeniškai. Nes jis žino, kad nėra kūnas, jis žino, kad nėra žemesnysis protas, jis žino, kad nėra dvasios. Tai kodėl tuomet jūs turėtumėte priimti kažką asmeniškai? Matote, Sąmoningasis AŠ nepriima nieko asmeniškai. Jūs priimate dalykus asmeniškai tik tuomet, kai žvelgiate į situaciją per tam tikros dvasios filtrą. 

Na ir dabar, kaip jau anksčiau yra minėjęs Sen Žermenas, jo pagrindinis ašramas yra vadinamas Simbolių Urvu. Jis tenai turi gebėjimą padėti jums pamatyti simbolį, kuris jus stabdo, kuris jus riboja. Tačiau šis mokymas buvo perduotas prieš Maha Čohano perduotą mokymą apie dvasių sukūrimą. Tad dabar matote, kad reakcija iš tiesų ateina iš dvasios. Tačiau, žinoma, dvasia buvo sukurta iš konkrečios minčių matricos, kurią Sen Žermenas pavadino simboliu, nes tai yra ne kas kita kaip simbolis. Ji nėra tikra. Tai tėra minčių matrica, sukurta prote. Ir ji buvo sukurta iš riboto, selektyvaus požiūrio į gyvenimą.

Tad matote, kai yra sukuriama tam tikra dvasia, ji yra sukuriama remiantis šiuo simboliu, remiantis šiuo konkrečiu požiūriu į gyvenimą. Ir tai yra požiūris į gyvenimą, kurį jūs priėmėte, nes kažkas jums nutiko čia Žemėje, arba jūs pasirinkote jį susikurti, kad galėtumėte ištverti tam tikras situacijas čia Žemėje. 

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Mistinės Galios iniciacijos.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2013 Kim Michaels