2 | Kaip priiminėti GYVENIMO sprendimus

Suprantu, kad daugelis žmonių perskaitys mano paskutinį mokymą apie GYVENIMO sprendimų priiminėjimą, ir jiems kils klausimas, kokiu būdu galite priiminėti šiuos sprendimus. Daugeliui žmonių yra sunku pakeisti savo elgesį arba požiūrį į gyvenimą, ir jie dažnai patiria, kad kuo labiau stengiasi, tuo sunkiau jiems viskas sekasi. Kai kurie jau perėjo procesą, per kurį nusprendė atlikti tam tikrus pokyčius savo gyvenime, tačiau greitai nuslydo į tuos pačius senus įpročius. Kai kurie nusprendžia studijuoti dvasinius mokymus arba praktikuoti dvasines technikas, tačiau po ilgesnio arba trumpesnio laiko pajaučia, tarsi niekas iš tiesų nebūtų pasikeitę. Tad leiskite man duoti jums keletą minčių, kaip galėtumėte pradėti priiminėti GYVENIMO sprendimus. Dar kartą pakartosiu kai kuriuos dalykus, kuriuos išsakiau savo ankstesniame mokyme, tačiau pasakysiu juos kitokiu būdu, tikėdamasis padėti tiems, kurie dar nesijaučia pilnai supratę, kaip priiminėti gyvenimą keičiančius sprendimus.

Pirmiausia, ką jums reikia suprasti, yra tai, kad negalite priimti GYVENIMO sprendimo išoriniu protu ir valia. Šis sprendimas privalo ateiti iš vidaus, iš paties Sąmoningojo AŠ. Negalite gyvenimo sprendimo priimti išorine valia, negalite jo priimti prievarta, negalite dangaus užimti jėga. Tačiau taip pat negalite GYVENIMO sprendimo padaryti pasyviai jo laukdami, manydami, kad vieną dieną jis įvyks savaime. Galėtume sakyti, jog, kad ir kiek stengsitės, negalėsite priversti GYVENIMO sprendimo įvykti per prievartą, tačiau jis taip pat neįvyks, jeigu nesistengsite.

Tad čia turiu omenyje, kad GYVENIMO sprendimas yra natūralus – netgi spontaniškas – tinkamos proto būsenos rezultatas, tokios proto būsenos, kurioje turite aiškumą. Kai pamatysite, kaip ego jus žeidė, spontaniškai priimsite GYVENIMO sprendimą paleisti tą ego žaidimą. Įsivaizduokite, kad galvojate rankoje laikantys virvę, tačiau staiga suvokiate, jog tai gyvatė. Jums nereikia svarstyti, ką turėtumėte daryti; tiesiog paleidžiate gyvatę. Tad esminis dalykas yra įžengti į tokią proto būseną, kurioje išsiugdote jautrumą įžvalgoms, galinčioms atnešti spontanišką sprendimą. Tačiau jums nereikia tiesiog pasyviai laukti aiškesnės vizijos atėjimo. Galite imtis aktyvių priemonių jai atnešti, tik tai privalo būti teisingos priemonės.

Kaip geriau žinoti

Mokytojas MOR mėgsta sakyti: „Jeigu žmonės geriau žinotų, jie geriau ir darytų.“ Tai yra teisingas teiginys – kai suvokiate, kad „žinojimas geriau“ nereiškia išorinių, intelektualių žinių, bet reiškia įsisąmonintas žinias. Paskutiniame mokyme sakiau, kad tikroji problema yra ta, jog priėmėte žemesnį tapatumo jausmą, grįstą tikrojo žinojimo trūkumu. Kai įsisąmoninate žinias, šios žinios tampa jūsų tapatumo jausmo dalimi ir tuo būdu išplečia jūsų tapatumą. Kai priimsite šį naują tapatumą, pradėsite atitinkamai elgtis, tai reiškia, kad be jokių pastangų darysite geriau, nei galėjote tai daryti savo senajame tapatumo jausme.

Pavyzdžiui, praktiškai visi išoriškai žino, kad rūkymas kenkia jų sveikatai. Tie, kurie vis dar teberūko, šių žinių neįsisąmonino. Jie iš tiesų nežino geriau, kadangi pilnai nesuvokė, kaip rūkymas juos veikia. Jie iš tiesų „nemato,“ kad rūkymas jiems kenkia, ir būtent dėl to gali ir toliau rūkyti. Kai jums ateis intuityvus patyrimas, parodantis, kaip rūkymas jums kenkia, staiga suvoksite: „Kodėl aš tai darau?“ Ir tą akimirką, jums bus lengva nustoti tai daryti, kadangi suvoksite, jog rūkymas nebėra suderinamas su tuo nauju žmogumi, kuriuo dabar esate tapę.

Tad remdamiesi tuo, galime įgyti šiek tiek kitokią perspektyvą į esminę ego strategiją. Pagrindinis dalykas, kurį ego ir šio pasaulio princas mėgina padaryti, yra neleisti jums žinoti geriau. Jeigu iš tiesų pamatytumėte, kad turite ego, kad tai nėra tikrasis jūsų aš ir kad viskas, ką daro ego, veda į kančias, akimirksniu pašvęstumėte savo gyvenimą pakilimui virš ego – šitaip priimdami pamatinį GYVENIMO sprendimą, atvedantį jus į dvasinį kelią. Jeigu iš tiesų pamatytumėte tam tikro ego žaidimo prigimtį ir pasekmes, iš karto atsisakytumėte žaisti šį žaidimą, šitaip priimdami individualų GYVENIMO sprendimą, pakylėjantį jus laipteliu aukščiau sraigtiniais laiptais.

Tad dabar matome, kad ego išgyvenimas priklauso nuo jo gebėjimo pasislėpti nuo Sąmoningojo AŠ. Ego tarpsta šešėliuose, ir norėdamas išgyventi – ar netgi išplėsti savo galią – privalo išlikti pasislėpęs. Tad dabar tampa aišku, kad ego darys viską, ką gali, kad neleistų jums pamatyti ego ir praregėti iš jo žaidimų. Jis nori, kad ir toliau galvotumėte esantys ego, nesuvokdami, kad Sąmoningasis AŠ egzistuoja atskirai nuo ego. Jis nori neleisti jums atpažinti ego žaidimų ir jų pasekmių.

Ego turi keletą gynybinių sluoksnių, kurių tikslas yra neleisti jums iki galo jo išvysti ir suvokti, kaip jis veikia jūsų gyvenimą. Ir grįžkime prie mano anksčiau pateikto alkoholiko pavyzdžio. Labai mažai žmonių sąmoningai nusprendžia: „Aš būsiu alkoholikas.“ Jie į tai nuslysta pamažu, dažnai naudodami alkoholį numalšinti skausmą, kylantį iš problemos, kurios jie negali arba nenori spręsti. Skausmo malšinimas, užuot pažvelgus skausmą keliančiai problemai į akis, sukelia dar daugiau skausmo, o norėdami jo išvengti, jie geria dar daugiau, greitai nuslysdami į visą jų gyvenimą užvaldančią priklausomybę.

Tad koks yra pirmas žingsnis į pasveikimą? Daugelis žmonių per daug geria, kas visiems yra akivaizdu – išskyrus juos pačius. Jie neigia, kad jų girtavimas yra problema ir atsisako pripažinti, kad yra alkoholikai. Kaip jums pasakytų bet kuris terapeutas, pirmas žingsnis į išgijimą yra pripažinti, kad turite problemą. Štai kodėl yra taip svarbu, kad visuomenė pripažįsta problemą, galbūt pavadindama tai liga, ir tuomet daugiau dėmesio skiria problemai ir jos pasekmėms, kurias ji sukėlė individams ir visuomenei. Organizacijos, tokios kaip AA, atliko didžiulę tarnystę, atkreipdamos dėmesį į alkoholizmo problemą ir į potencialą gauti pagalbą. Deja, Vakarų civilizacija dar nesuvokė, kad esminė problema yra ego, tačiau po dešimtmečio ar poros dešimtmečių tai pradės keistis.

Pirmoji ego gynybos linija yra iš viso neleisti jums suvokti, kad egzistuoja toks dalykas kaip ego, ir kad būtent jis yra jūsų kančių priežastis. Dauguma žmonių neturi visiškai jokio supratimo apie ego, galvodami, kad jų kentėjimas yra normalus arba neišvengiamas dalykas. Jie nesuvokė, kad ego yra problema, ir net negali pradėti jo įveikimo proceso. Daugeliui žmonių taip tiesiog yra todėl, kad jiems niekas niekada nepasakojo apie ego tokiu būdu, kad jie galėtų suprasti. Kitiems taip yra dėl to, kad jie nenori net pamąstyti apie galimybę, kad jų kančios gali būti sukeltos kažko, kas egzistuoja jų pačių viduje. Jie nori ir toliau save laikyti išorinių jėgų auka, idant turėtų dingstį netapti savo gyvenimo šeimininkais.

Tad kai jau esate pripažinę, kad egzistuoja problema, kitas žingsnis yra pripažinti, kad jūs turite šią problemą. Ir štai čia ego dažnai sėkmingai apgauna žmones. Labai lengva pamatyti krislą savo brolio akyje, tačiau daug sunkiau pamatyti rąstą savo akyje. Ego meistriškai moka įtikinti žmones, kad tai nebuvo jų kaltė. Daugelis dvasingų žmonių yra įgiję intelektualinį ego supratimą, tačiau jie iki galo dar „nepamatė“ turintys ego ir nesuvokė, kaip jis valdo jų gyvenimą.

Kai pripažįstate, kad egzistuoja problema ir jūs esate paveikti šios problemos, jums reikia suvokti, kad, jeigu norite įveikti problemą, tiktai jūs galite kažką dėl jos padaryti, ir privalote pradėti tai daryti dabar. Ego darys viską, ką gali, kad įtikintų jus, jog negalite arba jums nereikia imtis veiksmų ego įveikimui. Žmonėms netgi yra įmanoma galvoti, kad ego yra išorinė sąlyga, kurios jie negali kontroliuoti. Tai yra labai panašu į alkoholiką, kuris galvoja tapęs ligos auka, tačiau šios ligos neįmanoma išgydyti ir ją tegalima pristabdyti.

Kita sritis, kurioje ego pasiekia sėkmę, yra tai, kad jam dažnai pavyksta priversti žmones atidėti – neribotam laikui – ego įveikinėjimo procesą. Ego yra atidėliojimų meistras ir sieks jus taip stipriai užimti visais kitais dalykais, kad jums tiesiog nebeliks laiko imtis ego įveikimo. Arba jis galbūt įtikins jus, kad jums nereikia su ego tvarkytis šiandien – galėsite tai atidėti rytojui, kuris niekada neateina.

Kai pripažįstate, kad ego yra problema, kad jis jus veikia, kad turite imti su juo tvarkytis, ir kad privalote tai daryti dabar, kas dar gali nutikti ne taip? Turite suprasti, su kuo turite reikalą ir kaip geriausiai būtų galima tai įveikti. Tai reiškia, kad turite suprasti ego prigimtį ir kilmę ir permatyti ego žaidimus. Pastarojoje srityje ego taip pat dažnai pavyksta apgauti žmones. Dažnai yra ganėtinai sunku atpažinti regimai nekaltą įprotį kaip ego žaidimą, ir iš tiesų suvokti, kad esate tame žaidime įstrigę.

Žmonės labai gerai sugeba prisitaikyti, kas yra pozityvi savybė, leidžianti jiems išgyventi daugelyje skirtingų sąlygų. Šiuo gebėjimu prisitaikyti gali pasinaudoti ego, paskatindamas jus toleruoti ego žaidimus. Taip stipriai prie jų įprantate, jog galvojate, kad šie žaidimai yra visiškai nežalingi ar netgi, kad jie yra visiškai normalūs dalykai. Daugumai žmonių čia vis dar tebėra labai veiksmingas senas geras argumentas, kad, jeigu visi tai daro, tai negali būti blogai. Tačiau paprasta tiesa yra tokia, kad, jeigu visi yra apakinti ego, tuomet visi iš tiesų gali klysti.

Koks gi yra mano tikslas, išvardinant visus tuos būdus, kuriais ego mėgina neleisti jums imtis veiksmų ir priimti GYVENIMO sprendimą? Tiesiog noriu, kad atkreiptumėte dėmesį į tas vietas, kuriose ego mėgins pasislėpti, idant galėtumėte pradėti suprasti mechanizmą, kuriuo ego mėgins jus apakinti ir paversti jus avimi. Tikiuosi, kad jau pradedate suvokti, jog ego buvo sukurtas dėl to, kad Sąmoningasis AŠ atsisakė būti sąmoningu. Tad, norint įveikti ego, turite susigrąžinti savo sąmoningumą ir pagilinti savo supratimą. Ego iš tiesų neturi jums jokios realios galios, ir įtaką jis jums galės daryti tik tol, kol nematysite, kas vyksta. Pradėję įsisąmoninti ego ir jo žaidimus, būsite pasiekę jau pusę pergalės. Privalote siekti teisingo įsisąmoninimo.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Laisvė nuo ego žaidimų.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2007 Kim Michaels