1 | Kuo svarbios ego dramos

Jėzus: Šioje knygoje kalbėsiu apie temą, kuri yra mažai žinoma daugumai dvasios ieškotojų. Tam yra keletas priežasčių:

  • Žmonių ego ir netikri šio pasaulio mokytojai daro viską, ką gali, kad neleistų jums suvokti ego dramų ir kaip jos yra naudojamos, siekiant sustabdyti jūsų augimą ir savojo Kristiškumo išreiškimą.

  • Daugelis žmonių dar nėra pasiekę dvasinio kelio lygmens, kur jiems turėtų rūpėti ego dramos, nes pirmiau jiems reikia įsisąmoninti ego iliuzijas ir jo žaidimus.

  • Pakylėtieji mokytojai dar niekada anksčiau nedavė apie tai mokymų, kadangi nebuvo pakankamai šiems mokymams pasirengusių žmonių. Dabar tai pasikeitė.

Kodėl taip svarbu kai kuriems žmonėms pradėti mąstyti apie ego dramas? Pamatinė mano svetainės ir visų šios serijos knygų tema yra ta, kad šiuo metu įsikūnijime yra 10 000 žmonių, kurie turi potencialą pasiekti ir išreikšti savo Kristiškumą šiame gyvenime. Ir yra milijonai kitų žmonių, kurie gali pasiekti aukštą Kristiškumo laipsnį. Todėl norėjau suteikti šiems žmonėms mokymus ir įrankius, kurie jiems bus reikalingi, siekiant aukščiausio savo potencialo.

Dabar norėčiau pakalbėti apie du dvasinio augimo etapus. Pirmąjį etapą galėtume pavadinti bendru dvasiniu keliu, kuriuo eidami žmonės siekia kelti savo sąmonę. Antrąjį etapą vadinu Kristiškumo keliu. Per pirmąjį etapą žmonės yra linkę koncentruotis į save, ir jie dažnai būna panašūs į mažus vaikus, nekaltai tyrinėjančius, ką reiškia dvasinis augimas ir kokia yra dvasinė pasiūla. Jie siekia kelti savo sąmonę, ir jiems mažai terūpi kiti žmonės ar pasaulis. Daug žmonių skaito knygas arba seka įvairiais guru, kurie propaguoja paviršutiniškesnę dvasingumo formą. Sakydamas „paviršutiniškesnę“, turiu omenyje, kad žmonės eina išoriniu keliu, kuriame jiems atrodo, kad galės pasiekti dvasingą sąmonės būseną, be būtinybės susidurti su rąstu – ego – savo akyje. Aš tai vadinu automatišku keliu į išganymą. Nepaisant to, šis kelias gali atvesti žmones prie taško, kuriame jie taptų pasirengę įžengti į Kristiškumo kelią.

Antrasis etapas yra pasiekiamas tuomet, kai žmonės į kelią pradeda žiūrėti rimčiau ir su didesniu atsidėjimu, suvokdami, kad privalo sunkiai dirbti, siekdami pakeisti save. Jiems taip pat labiau pradeda rūpėti už jų ribų išeinančios perspektyvos. Jie dažnai nubunda tikslui, dėl kurio atėjo į šią planetą – sąlygų pagerinimui ir prisidėjimui prie kolektyvinės sąmonės kėlimo aukštyn.

Tai yra daug kritiškesnis kelio etapas. Aukščiausias potencialas šiame etape iš tiesų yra tai, kad žmonės gali įkūnyti savo asmeninį Kristiškumą ir labai prisidėti prie kolektyvinės sąmonės kėlimo. Tačiau egzistuoja rizika, kad jie gali pernelyg susikoncentruoti į mėginimą pakeisti kitus, pradėdami galvoti, kad yra pateisinama naudotis priemonėmis, negerbiančiomis laisvos valios absoliutumo.

Tai iš tiesų yra esminis skirtumas. Jeigu įkūnysite ir išreikšite savo Kristiškumą, įnešite tikrą ir vertingą indėlį, padėdami iškelti visumą virš žmogiškosios kovos. Jeigu imsite naudotis jėga, susikursite didelę karmą ir prisidėsite prie visumos nugramzdinimo į dar vieną kovos sūkurį.

Netikri mokytojai ir antikristo jėgos labai gerai žino, kas yra pastatyta ant kortos, ir būtent dėl to jie sukūrė ego dramas. Tai yra galingiausias ginklas, kuriuo jie naudojasi siekdami išvesti jus iš Kristiškumo kelio į netikrą kelią, kuriame mėginate priversti žmones būti išganytais pagal savo įsivaizdavimą, o tiksliau pagal žaltiško proto sukurtas iliuzijas.

Sakau tai ne tam, kad sukelčiau jums baimę, kadangi tiems, kurie yra pakilę iki Kristiškumo kelio, baimė nebėra dominuojanti emocija. Ir vis dėlto, iš tiesų sakau tai norėdamas padėti jums giliau suvokti, kiek daug yra pastatyta ant kortos. Pakylėtųjų mokytojų darbas gali būti atliktas tik per įsikūnijime esančius žmones. Jo niekada negalės atlikti žmonės, kurie vis dar tebėra jėga grįsto puolusių būtybių mąstymo poveikyje. Tad yra labai svarbu, kad praregėtumėte iš šio jėga grįsto mąstymo, ir pamatytumėte visą jo netikrumą. Toks ir yra mano šios knygos tikslas.

Kas yra ego drama?

Norėčiau paprašyti jūsų dar kartą perskaityti, ką sakiau ankstesnėje knygoje apie tarp ego žaidimų ir ego dramų egzistuojantį ryšį:

„Ego žaidimas yra tiesiogiai susijęs su jumis ir tuo, ką darote kaip individas, kai tuo tarpu ego drama siejasi su tuo, ką darote reaguodami į kažkokius didesnius – regimai neasmeninius – dalykus. Galėtume sakyti, kad ego žaidimas yra tai, ką žmonės paprastai laiko egoistiniu elgesiu, ir šis žaidimas sukasi apie jūsų asmeninius troškimus arba poreikius. Ego drama peržengia jūsų asmeninį lygmenį ir yra susijusi su aukštesniu tikslu. Drama yra kažkas, ką apsimetate darantys dėl kitų ar netgi dėl Dievo, tačiau tai tiesiog yra užsimaskavusi ego atžala. Ego žaidimas dažnai būna akivaizdžiai savanaudiškas elgesys, kai tuo tarpu ego drama yra savanaudiškas elgesys, kuris yra maskuojamas nesavanaudišku elgesiu. Ego žaidimas vyksta, kai bendraujate su kitais žmonėms, kurie taip pat yra susikoncentravę į save. Ego drama yra tai, ką darote dėl kažkokio aukštesnio tikslo, net ir dėl Dievo ar kitų žmonių, kurie taip pat apsimetinėja, kad jų savanaudiškas elgesys tarnauja kažkokiam altruistiniam tikslui.“

Ir iš tiesų, tai yra esminė mintis. Argi nesakiau, prieš tuos daugybę metų, kai vaikščiojau Žeme fiziniame kūne:

O aš jums sakau: nesipriešinkite piktam, bet, jei kas tau suduotų per dešinį skruostą, atsuk jam ir kitą. (Mato 5,39)

Argi tai jums nerodo absoliučios ir bekompromisinės pagarbos laisvai valiai? Argi tai nerodo, kad antikristo jėgos visada mėgina įtraukti jus į kovą prieš jas, pažeisdamos jūsų laisvą valią? Jos jus puls vėl ir vėl, ir vienintelis jų tikslas yra priversti jus į jas reaguoti ir įsitraukti į kovą prieš jas. Jos žino, kad, jeigu pradėsite priešintis blogiui, niekada neįkūnysite Kristiškumo, nes visa jūsų energija ir dėmesys bus nukreipti žemyn traukiančiam kovos sūkuriui palaikyti, kurį jos sukūrė šioje planetoje.

Tik pažvelkite, kiek daug žmonių visame pasaulyje, pavyzdžiui, Vidurio Rytuose, atiduoda savo energiją kovai prieš kitas žmonių grupes. Jie maitina puolusias būtybes ir leidžia joms toliau egzistuoti. Savo laisva valia įsitraukdami į šią kovą, jie taip pat blokuoja puolusių būtybių teismą, per kurį pakylėtieji mokytojai galėtų pašalinti jas iš šios planetos.

Tai, kad, priešindamiesi blogiui, jūs tik dar labiau sustiprinate blogį, yra pamatinis faktas. Kaip galite išvengti priešinimosi blogiui? Visada, su absoliučiu neprisirišimu atsukdami kitą skruostą. Kaip galite atsukti kitą skruostą? Tiktai bekompromisiškai gerbdami laisvą valią – savo ir kitų.

Kai puolusios būtybės jus puola, gerbiate tai, kad Dievas joms davė laisvą valią. Žemės planetoje niekas negali joms sutrukdyti užpulti jus fiziškai. Tačiau taip pat suvokiate už mano žodžių slypinčią tiesą:

Nebijokite tų, kurie žudo kūną, bet negali užmušti sielos. Verčiau bijokite to, kuris gali pražudyti ir sielą, ir kūną pragare. (Mato 10,28)

Puolusios būtybės turi galią nužudyti jūsų fizinį kūną, tačiau jos neturi galios nužudyti jūsų sielos. Tai iš tiesų reiškia, kad jos neturi jokios galios paveikti, kaip rinksitės į jas reaguoti. Jūs turite – ir privalėsite įgyti, eidami Kristiškumo keliu – absoliučią kontrolę savo protui. „Tas, kuris gali pražudyti sielą“ iš tiesų esate jūs pats, Sąmoningasis AŠ. Jūs galite ją įtraukti į savo asmeninį pragarą, kuriame kovojate prieš kažką šiame pasaulyje, kuomet trintis darosi vis karštesnė, galiausiai sudegindama sielą ir visą jos struktūrą.

Puolusių būtybių strategija

Kaip išsamiai paaiškiname knygoje Motinos Žemės gydymas, egzistuoja dvi puolusių būtybių grupės Žemėje. Yra būtybių, kurios atvirai ir tiesiai siekia prieš jus smurtauti, mėgindamos priversti jus joms priešintis. Žmonės, kurie yra pasirengę pradėti keliauti Kristiškumo keliu, yra pakilę į sąmonės lygį, kuriame puolusioms būtybėms yra sunku juos įtraukti į šią tiesioginę kovą. Antroji puolusių būtybių grupė sugalvojo ego dramas, kaip būdą įtraukti jus į kovą, tuo pat metu įtikinant jus, kad dirbate dėl aukštesnio tikslo. Ego dramos paskatina jus manyti, kad tam tikras tikslas yra toks svarbus, jog juo galima pateisinti priemones, kuriomis savo valią primetate kitiems. Šis primetimas nebūtinai turi būti atliekamas fizine jėga, tačiau jėga iš tiesų yra naudojama, ir dažnai tai būna psichinė jėga. Bet koks jėgos naudojimas pažeidžia Laisvos Valios Įstatymą, kuris yra svarbiausias šios visatos įstatymas.

Šioje įžangoje noriu jums duoti dar vieną dalyką. Kaip Maitrėja paaiškino savo knygoje, plačiai paplitęs įsivaizdavimas (grindžiamas Apreiškimo Knyga), kad puolusios būtybės buvo iš dangaus nupuolę angelai, nėra teisingas. Materiali visata yra vėliausiai sferų virtinėje sukurta visata. Sfera yra sukuriama taip, kaip buvo sukurtas jūsų pasaulis, tai reiškia, kad iš pradžių ji neturi amžinumo, ir joje gyvenančios būtybės dar nėra pakilusios. Būtybėms sferoje individualiai keliant savo sąmonę, jos kartu kelia ir savo sferą, kol visa sfera galiausiai pakyla ir tampa dvasinės karalijos dalimi.

Kol sfera dar nėra pakilusi, joje yra erdvės dualistinei sąmonei, tai reiškia, kad gyvybės srautai gali pasirinkti įžengti į atskirtį. Sferai pakilus, joje nelieka vietos dualizme esančioms būtybėms. Ankstesnei sferai priartėjus prie pakylėjimo taško, tam tikras skaičius būtybių nenorėjo palikti dualizmo. Šios būtybės buvo pasiekusios aukštus postus savo nepakilusioje sferoje, tačiau, norėdamos pakilti, jos privalėjo atiduoti šias savastis. Kaip sakiau: „Te didžiausias iš jūsų būna visų žmonių tarnas.“ Aš taip pat žmonėms sakiau, kad turite atiduoti savo gyvybę, jeigu norite sekti Kristumi į pakylėtąją sąmonės būseną. Taip yra dėl to, kad atskirasis aš negali įžengti į dvasinę karaliją.

Laisvos Valios Įstatymas reikalauja, kad į dualizmą įžengusiems gyvybės srautams būtų suteikta daug galimybių patirti šią sąmonės būseną, kol jiems bus gana ir jie panorės sugrįžti į vienovę. Kai sfera pakyla, akivaizdu, kad dualizme esančios būtybės negali pakilti kartu su ja, tad joms yra suteikiama galimybė nupulti į sekančią sferą, kuri yra kuriama prieš tai buvusiai sferai kylant aukštyn.

Kai būtybė nupuola į nepakilusią sferą, ji nepraranda savo susikurtos atskirosios savasties. Ir dabar turite situaciją, kuomet naujoje sferoje egzistuoja dviejų rūšių būtybės. Pirmiausia yra nauji gyvybės srautai, kurie turi viename taške sukoncentruotą savasties jausmą ir neturi jokios patirties šiame pasaulyje. O tuomet taip pat egzistuoja puolusios būtybės, kurios turi daug platesnį savasties jausmą ir turi daug patirties su pasauliu.

Tai, žinoma, puolusioms būtybėms suteikia tam tikrą pranašumą, kadangi jos turi daug didesnį išmanymą už naujus gyvybės srautus. Iš pradžių, puolusioms būtybėms nėra leidžiama bendrauti su naujais gyvybės srautais; joms yra duodamos savos planetos. Egzistuoja daugybė planetų, kurių gyventojai neprarado nekaltumo, kadangi niekada nepasirinko įžengti į atskirtį. Šios planetos vystėsi nepatirdamos puolusių būtybių įtakos.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Laisvė nuo ego dramų.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2013 Kim Michaels