11 | Atraskite savo emocinę laisvę

Mano mylimos širdys, mes dabar esame pasirengę pakalbėti apie emocinį kūną, ir galiu jums pasakyti, kad emocinis kūnas yra didžiausias ginklas, kuriuo šio pasaulio princas naudojasi, norėdamas sutrukdyti jums įkūnyti Kristaus sąmonę, o per šią sąmonę materializuoti gausingą gyvenimą. Emocijos yra galinga jėga, kadangi be jausmų negalėtumėte suteikti momentumo ir krypties savo mintims, ir todėl jūsų mintys negalėtų būti paverstos fiziniais veiksmais ir fiziniais pasireiškimais. Kadangi emocijas yra lengva išjudinti, kaip ir vandenyną lengvai išjudina galingas vėjas, šio pasaulio princui ir jūsų mirtingajam aš nėra labai sunku pakeisti jūsų emocijų kryptį, pakreipiant jas šiek tiek klaidinga linkme. Daugelis žmonių mato aukštesnę viziją savo gyvenimui ir iš tiesų trokšta pakeisti savo gyvenimą, tačiau jie tiesiog negali to fiziškai materializuoti, negali priversti, kad tai įvyktų. Šie žmonės yra pasiekę tam tikrą tyrumą savo identiteto ir mentaliniame kūnuose ir todėl sugeba matyti aukštesnę viziją savo gyvenimui. Jie mato, kad jų gyvenimas turėtų būti geresnis negu yra. Kadangi dar neišvalė savo emocinio kūno, netapo savo jausmų šeimininkais, jų emocijos dažnai iškreipia arba sužlugdo nuoširdžiausias jų pastangas.

Įsivaizduokite mintį kaip strėlę. Įstatote strėlę į lanką, įtempiate templę ir paleidžiate strėlę. Būtent tai vyksta mentaliniame kūne. Pagaunate idėją, sukonkretinate ją ir tuomet paleidžiate ją skrieti į emocinį kūną. Dabar įsivaizduokite, kad, strėlei skrendant, papučia stiprus vėjas. Strėlė galėjo būti paleista tiesiai į taikinį, tačiau vėjui yra labai lengva pakeisti jos kryptį taip, kad ji nepataikytų į taikinį. Būtent tai nutinka daugeliui dvasingų žmonių, kurie pagauna aukštesnę viziją savo mentaliniame kūne ir su geriausiomis intencijomis ima stengtis pakeisti savo gyvenimą. Kadangi jie dar nėra tapę savo emocinio kūno šeimininkais, jų mirtingasis aš ir šio pasaulio princas gali labai lengvai pakreipti jų minčių strėles šiek tiek klaidinga linkme, kuomet jos visą laiką nepataikys į taikinį. O galbūt pūs stiprus priešinis vėjas – emocinės sumaišties pavidalu – ir dėl šio vėjo strėlė nepasieks taikinio. Žmonių emocinius kūnus skirtingomis kryptimis traukia konfliktuojantys troškimai. Nuoširdžiausios jų pastangos išsikvepia dar nepasiekusios materijos plotmės. Yra nepaprastai svarbu tapti savo emocinio kūno šeimininku, jeigu norite materializuoti gausingą gyvenimą.

Kai sakau „tapti šeimininku“, turiu omenyje, kad Sąmoningasis AŠ privalo nuspręsti tapti emocinio kūno šeimininku, kaip geri tėvai turi rūpintis savo vaiku, kol jis savarankiškai dar nesugeba priimti teisingų sprendimų. Jūsų emocinį kūną galima palyginti su vaiku. Emocijas, kaip ir vaiką, yra lengva įaudrinti, ir emocijos nemąsto apie ilgalaikes pasekmes. Vaikas daro tai, ką nori, ir tai, kas jį tą akimirka traukia. Jūsų emocijos nesugeba įvertinti, kas jums yra geriausia ilgalaikėje perspektyvoje, arba kas yra teisinga pagal aukštesnį standartą – pagal Dievo įstatymus ir jūsų dangiškąjį planą. Jūsų emocinio kūno šūkis yra toks: „Jeigu tai malonu, daryk tai.“ Tad jeigu Sąmoningasis AŠ nesiims rolės būti mylinčiu, tačiau tvirtu suaugusiuoju, galinčiu vadovauti jūsų emocijoms, tikėtina, kad vaikas susižeis ir susikurs nemalonias ilgalaikes pasekmes.

Kaip jums tapti savo emocijų šeimininku? Aš jau daviau jums raktą į tai, ir šis raktas yra siekti aukštesnės valios, kuri jus ir atnešė į šią materialią visatą. Kai turite šią valią, leidžiate jai persifiltruoti iki savo minčių. Kai visos jūsų mintys bus suharmonizuotos su šia valia, jums reikės leisti šiai valios jėgai pereiti į emocinį kūną ir užtikrinti, kad visi jūsų jausmai būtų harmonijoje su aukštesne valia ir aukštesne vizija, kurie yra įtvirtinti jūsų dangiškajame plane. Jums į save reikia žiūrėti kaip į žmogų, turintį aukštesnį tikslą, vietoj vėjavaikio žmogaus, kurį šen ir ten mėto jo emociniame kūne šėlstančios bangos. Jums reikia tvirtai nuspręsti, kad tiesiog neįsileisite jausmų, kurie nėra harmonijoje su jūsų dangiškuoju planu ir kurie yra priešingi jūsų atėjimo į Žemę tikslui. Jums reikia priimti sprendimą, kad tai jūs sprendžiate, kokie jausmai turėtų rastis jūsų emociniame kūne. Negalite leisti jokiai kitai jėgai – ar tai būtų jūsų mirtingasis aš, kiti žmonės, visuomenės institucijos, žiniasklaida ar šio pasaulio princas – kontroliuoti, kokios emocijos kyla jūsų jausmų vandenyne.

***

Kadangi jūsų emocijos labai greitai keičiasi, jūsų mirtingasis aš ir šio pasaulio princas seniai suvokė, kad emocijos yra vienas geriausių būdų kontroliuoti jūsų veiksmus. Jeigu galite kontroliuoti žmonių jausmus, taip pat galite kontroliuoti ir jų veiksmus, kadangi jų veiksmai kyla iš jausmų. Jeigu sugebėsite sukurti pakankamą chaosą žmonių emociniuose kūnuose, galėsite neleisti jų aukštesnėms mintims pasiekti materijos karalijos ir jų sąmoningo proto. Emocinė kontrolė prasideda jūsų identiteto kūne, nuo tikėjimo, kad esate mirtinga žmogiška būtybė, nesugebanti kontroliuoti savo likimo ir nesugebanti daryti nieko, kas peržengia tam tikras ribas. Jeigu tuo tikite, laikote save gyvenimo auka. Galvojate, kad buvote įmesti į situaciją, kurioje nuolatos esate verčiami reaguoti į aplinkybes, kurių nesukūrėte ir todėl negalite joms daryti jokios įtakos. Visą laiką jaučiate, kad jus puola ir stumia nenorima kryptimi „strėlės ir sviedmenys nuožmaus likimo“, kaip išsireiškė Šekspyras.

Tai jus įstumia į reakcinę proto būseną. Esate būsenoje, kurioje reaguojate į gyvenimą, užuot tapę gyvenimo šeimininku. Ir būtent šioje būsenoje jūsų mirtingasis aš ir šio pasaulio princas nori jus išlaikyti. Jie jus gali kontroliuoti, apipildami jus idėjomis ir aplinkybėmis, į kurias jaučiate privalantys reaguoti.

Identiteto kūne egzistuoja tam tikri minčių šablonai, kuriuos į jūsų protą užprogramavo jūsų mirtingasis aš. O tiksliau, jie yra jūsų mirtingojo aš dalis ir todėl jie yra patekę į jūsų savasties sferą, kurioje gali daryti įtaką jūsų mąstymo procesui. Problema yra ta, kad jūsų mentalinis kūnas gali turėti tam tikrą įsivaizdavimą, koks turėtų būti gyvenimas. Remdamiesi šiuo įsivaizdavimu, susikūrėte tam tikrus lūkesčius apie tai, koks turėtų būti jūsų gyvenimas; kas turėtų ir neturėtų jums nutikti. Su jūsų emociniu kūnu nutiko taip, kad jūsų mirtingasis aš toliau statė ant jūsų mentaliniame kūne esančių mentalinių įvaizdžių ir lūkesčių pamatų. Jis sukūrė labai subtilų tikėjimą, kad, jeigu jūsų lūkesčiai nėra išpildomi, tuomet yra ne tik būtina ir neišvengiama, bet ir visiškai pateisinama reaguoti tam tikromis negatyviomis emocijomis. Jūsų mirtingasis aš užprogramavo pasąmonės kompiuterį, ir kai jūsų sąmoningo proto ekrane yra nuspaudžiamas tam tikras mygtukas, automatiškai yra paleidžiama tam tikra emocija, tam tikra reakcija.

Pavyzdžiui, daugelis žmonių turi lūkestį, kad gyvenimas turėtų būti lengvas ir be pastangų. Daugelis žmonių tikisi, kad gyvenimas jiems turėtų duoti tam tikrus materialius dalykus ir tam tikrus kūniškus malonumus. Jeigu jie jų negauna, jaučiasi kažko netekę. Tai sukelia įvairias emocijas, į kurias dažnai įeina pyktis Dievui, tėvams, visuomenei arba tam tikriems kitiems žmonėms, kurie, jų manymu, neleidžia jiems turėti to, kas esą teisėtai jiems priklauso. Šiuo pykčiu gali lengvai pasinaudoti mirtingasis aš, mėgindamas pateisinti tam tikrus veiksmus, kuriuos žmonės žino esant neteisingais ir ilgalaikėje perspektyvoje jiems patiems žalingais. Kai juos yra pagavęs pykčio sūkurys, jie gali lengvai pateisinti tai, kad pamina savo gilesnius moralinius įsitikinimus ar rūpestį dėl būsimų pasekmių. Daugelis žmonių apimti pykčio padaro veiksmus, kuriuos paprastai būtų vengę daryti ir dėl kurių vėliau labai gailisi. Ir nors žmonės gali gailėtis dėl tokių veiksmų, jie dažnai manipuliacijomis gali būti įstumiami į lygiai tokius pačius veiksmus per kitą intensyvaus pykčio priepuolį, sukeltą jų lūkesčių neišpildžiusios situacijos.

Daugelis žmonių pavydi arba pavyduliauja kitiems, manydami, kad turėtų turėti tai, ką turi kiti, arba turėtų turėti daugiau nei kiti. Jie gali eiti per gyvenimą, pavydėdami kitiems žmonėms, ir tai gali juos pastūmėti imtis tam tikrų veiksmų, kuriuos jie žino esant neteisingais. Ir tai iš tiesų paskatina kai kuriuos žmones vogti tai, kas, jų manymu, turėtų jiems priklausyti, tačiau jie nenori to užsidirbti sąžiningu darbu. Dar viena dažnai pasitaikanti emocija yra puikybė, kuri verčia žmones eiti per gyvenimą, nuolatos mėginant įrodyti, kad jie yra geresni už kitus, kad jie visada yra teisūs, kad žino geriau už visus kitus. Šie žmonės iš tiesų yra įstrigę emociniuose šablonuose, kurių nesugeba kontroliuoti, ir šie šablonai atima iš jų bet kokią laimę, pasitenkinimą ir proto ramybę. Jie atima iš jų gausingą gyvenimą.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Jūsų gausingo gyvenimo planas.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2005 Kim Michaels