9 | Atraskite savo dangiškąjį planą

Mano mylimos širdys, atėjo laikas pereiti nuo bendros vizijos apie jūsų aukštesnį tikslą prie specifinio plano, įtvirtinto jūsų mentaliniame kūne. Jau anksčiau trumpai užsiminiau apie dangiškojo plano koncepciją, tačiau dabar atėjo laikas pakalbėti apie šį planą išsamiau. Šis planas iš tiesų yra jūsų dabartinio gyvenimo matrica, tačiau jis taip pat yra visos jūsų kelionės materialioje visatoje matricos dalis.

Jūs jau gerai žinote, kad esate daugiau nei fizinis kūnas, ir tikiuosi, kad pradedate įgyti supratimą, jog esate daugiau nei ta jūsų dalis, kuri buvo sukurta nusileisti į materialią visatą. Tikiuosi, jog jau pradedate suvokti, kad esate daugiau už savo keturių žemesniųjų kūnų turinį, kurį nešatės iš gyvenimo į gyvenimą. Tad dabar norėčiau jums papasakoti, kas tiksliai nutinka, kai gyvybės srautas nusileidžia į tam tikrą fizinį kūną. Kai Sąmoningasis AŠ pradeda šį nusileidimą, jis iš pradžių integruojasi su ilgalaikiu protu. Tai yra protas, kurį su savimi nešatės iš gyvenimo į gyvenimą, ir kai Sąmoningasis AŠ pradeda su juo integruotis, galėtume sakyti, kad Sąmoningasis AŠ užsideda akinius, per kuriuos į viską žiūri. Kai Sąmoningasis AŠ nusileidžia į fizinį kūną, jis užsideda dar vienus akinius, kurie reprezentuoja trumpalaikį protą, tą protą, kuris yra sutelktas jūsų dabartiniame fiziniame kūne.

Būdami fiziniame kūne, jūs – tai reiškia, jūsų sąmoningas protas – žvelgiate į pasaulį per dvigubus akinius. Pirmieji akiniai yra jūsų ilgalaikis protas, jūsų identiteto, mentalinis ir emocinis kūnai ir netgi dalis ilgalaikio proto, kuris yra specifiškai susijęs su buvimu fiziniame kūne. Kiti akiniai reprezentuoja jūsų trumpalaikį protą, kuris taip pat turi keturis lygmenis. Šio trumpalaikio proto turinys yra tai, kas į šį protą buvo patalpinta šiame konkrečiame įsikūnijime. Šio proceso metu nutinka taip, kad Sąmoningasis AŠ lengvai gali pamiršti savo tikrąjį tapatumą – nemirtingos dvasinės būtybės tapatumą. Ir jis dabar į viską pradeda žiūrėti per savo ilgalaikio ir trumpalaikio proto akinius; jis pradeda tapatintis su jūsų ilgalaikio ir trumpalaikio protų turiniu. Sąmoningasis AŠ susikuria tam tikrus lūkesčius ir tam tikrus troškimus, susijusius su tuo, koks turėtų būti gyvenimas, ir kokiu jis norėtų šį savo gyvenimą matyti.

Pavyzdžiui, dauguma žmonių buvo užprogramuoti priimti tam tikrus lūkesčius, troškimus ir siekius savo dabartiniam gyvenimui, susijusius su tuo, koks turėtų būti jų gyvenimas, ką jie turėtų pasiekti, ką jie nori padaryti, ką jie nori turėti ir ką jie nori patirti. Šį programavimą visiems žmonėms įdiegia jų šeima ir visuomenė, ir tai sudaro lūkesčių rinkinį. Gali būti, kad šie lūkesčiai yra visiškai priešingi jūsų ilgalaikiame prote saugomiems lūkesčiams, arba jie gali būti atitrūkę nuo jūsų tikrojo potencialo arba nuo jūsų realistiškų karminių aplinkybių. Tai, žinoma, sukuria skilimą jūsų esybėje. Ir dabar svarbu pamąstyti, kaip galėtumėte panaikinti šiuos skilimus savo esybėje, kad nepakenktumėte savo pačių pastangoms pakeisti savo gyvenimą ir materializuoti didesnę gausą. Norėdama jums tai paaiškinti, turiu jūsų paprašyti atsitraukti žingsnį atgal ir pažvelgti tiek už savo trumpalaikio, tiek už savo ilgalaikio proto ribų. Už šių protų lygmenų egzistuoja netgi dar aukštesnis lygmuo, ir būtent čia galite atrasti savo dangiškąjį planą. Sąmoningasis AŠ yra daugiau nei jūsų trumpalaikis ir ilgalaikis protai. Jis tiesiog žvelgia per šių protų filtrą, kol tebesate fiziniame kūne ir kol tebesate susitapatinę su šiuo kūnu. Jūsų fiziniam kūnui mirus, Sąmoningasis AŠ atsiskiria nuo kūno. Jeigu esate dvasiškai sąmoningas žmogus, Sąmoningasis AŠ gali atsiskirti nuo ilgalaikio proto ir laikinai pakilti į dvasinę karaliją. Daugelis dvasingesnių Žemės žmonių tarp įsikūnijimų lankosi edukaciniuose ir gydymo centruose, kurie yra žemesnėje dvasinėje karalijoje. Sąmoningasis AŠ neguli tiesiog ir nemiega kur nors tarp savo fizinių įsikūnijimų. Sąmoningasis AŠ visada yra įsitraukęs į mokymosi, savitranscendencijos procesą. Žemėje yra daug žmonių, kurie yra taip stipriai susitapatinę su fiziniu kūnu, kad jų Sąmoningasis AŠ nesugeba pakilti į žemesnes dvasines karalijas tarp įsikūnijimų. Šie žmonės įstringa žemesnėse karalijose, o kai kurie iš jų iš tiesų panyra į tam tikrą miegą, kuris yra beveik kaip kokia dvasinė koma. Dvasingesni žmonės turi gebėjimą išsilaisvinti nuo susitapatinimo su materialia karalija, tuo būdu pakildami į dvasines mokyklas. Šiuose mokymosi centruose jūsų Sąmoningasis AŠ susitinka savo Kristaus AŠ ir dvasinius mokytojus, tarnaujančius jūsų asmeniniais vadovais. Prieš nusileisdami į kitą savo įsikūnijimą, dalyvaujate keliuose pasitarimuose su savo dvasiniais mokytojais, per kuriuos apsibrėžiate labai detalų dangiškąjį planą tam, ką norite pasiekti kitame savo gyvenime.

Prieš ateidami į savo dabartinį įsikūnijimą, jūs susitikote su savo dvasiniais mokytojais ir susikūrėte labai detalų planą apie tai, ko norite išmokti, ką norite patirti, ir kokias savo praeities karmos dalis jums reikės įveikti šiame gyvenime. Yra įmanoma, tiesą sakant, netgi tikėtina, kad jūsų išoriniai lūkesčiai, tie lūkesčiai, kuriuos susikūrėte, remdamiesi iš savo šeimos ir visuomenės atėjusiu programavimu, didesniu arba mažesniu laipsniu yra atitrūkę nuo jūsų dangiškojo plano. Gali būti net ir taip, kad savo ilgalaikiame prote turite lūkesčių, kurie yra disharmonijoje su jūsų dangiškuoju planu. Žinoma, tokie lūkesčiai pavers jus suskilusiu namu. Didžiausia nauda, kurią gausite, išvalę savo mentalinį kūną, bus ta, jog tai leis jums pažvelgti už savo lūkesčių, kuriuos susikūrėte šiame gyvenime, o taip pat už visų netobulų, dualistinių lūkesčių, kurie yra užsilikę jūsų ilgalaikiame prote. Kai išvalysite visą šį purvą, sugebėsite įgyti aiškesnę savo dangiškojo plano viziją, tiek ilgalaikio plano, tiek specifinio plano šiam gyvenimui.

Didžiausias džiaugsmas, kurį galite patirti, yra žinojimas, kad vykdote savo dangiškąjį planą, kad kiekvienas jūsų gyvenimo aspektas yra harmonijoje su šiuo planu. Ir tai iš tiesų yra gausingas gyvenimas. Sąmoningajam AŠ nusileidžiant į tankias fizinio kūno energijas, yra beveik neišvengiama, kad pamiršite savo dangiškąjį planą. Net ir dvasiškai sąmoningiausi žmonės pamiršta didžiąją savo dangiškojo plano dalį, nors daugelis žmonių stipriai intuityviai jaučia, netgi dar būdami vaikais, ką norėtų daryti gyvenime. Dėl labai tankių energijų, kurios šiuo metu dominuoja planetos energetiniame lauke, yra visiškai normalu pamiršti savo dangiškąjį planą. Būdami dvasios ieškotoju, turėtumėte tikėtis, kad jums bus būtina dėti pastangas, atkuriant ryšį su savo dangiškuoju planu. Tokia tiesiog, taip sakant, yra verslo darymo kaina planetoje, turinčioje tokias tankias energijas. Nekaltinkite savęs, Dievo ar dar ko nors dėl to, kad pamiršote savo dangiškąjį planą. Tiesiog nuspręskite ryžtingai stengtis atskleisti tai, kas esate ir kodėl čia esate.

Kodėl yra svarbu atkurti ryšį su savo dangiškuoju planu? Be to, kad tai jums suteiks didesnę proto ramybę ir gilesnį prasmės pajautimą, tai taip pat jums duos labai konkrečias gaires jūsų dabartiniam gyvenimui. Šios gairės gali jums parodyti tinkamą darbą, žmogų, su kuriuo turėtumėte susituokti, jums tinkamą gyvenimo vietą, arba subjektą, kurį turėtumėte studijuoti – dvasinius mokymus, kuriuos jums reikėtų studijuoti – kad galėtumėte išmokti pamokas, kurias jums yra skirta išmokti. Kadangi esate dvasiškai sąmoningas žmogus, tikriausiai jau esate intuityviai pajautę bazinius savo dangiškojo plano elementus. Daugelis dvasingų žmonių gali, pažvelgę atgal į savo gyvenimą, matyti, kad darė tam tikrus dalykus, kuriems neturėjo jokių išorinių, racionalių paaiškinimų. Jie tiesiog žinojo, kad tai yra kažkas, ką jie turi padaryti. Galite pažvelgti atgal net ir savo gyvenimą, ir pamatysite, kad išgyvenote tam tikras nemalonias patirtis arba padarėte tam tikrus dalykus, kurie gali atrodyti kaip klaidos. Kai atkursite ryšį su savo dangiškuoju planu, tikėtina, kad atrasite, jog tai buvo dalykai, kuriuos tiesiog turėjote padaryti. Taip galėjo būti dėl to, kad jums reikėjo išmokti pamoką, arba jūs mėginote padėti kitiems žmonėms išmokti pamoką, arba turėjote karmą iš ankstesnių gyvenimų, kuri ir sukėlė jūsų išgyventą patirtį. Kad ir kokia būtų priežastis, tai buvo būtina jūsų dangiškojo plano dalis, ir kai tai pamatysite, galėsite būti ramybėje dėl šios savo patirties. Užuot žvelgę į savo gyvenimą su liūdesiu ir apgailestavimu, galėsite ieškoti paslėptos pamokos ir pasinaudoti net ir savo nemaloniomis patirtimis kaip tiltu į dvasinį augimą.

***

Jūsų dangiškasis planas turi du aspektus. Ankstesniame skyriuje kalbėjau apie bendrą jūsų atėjimo į materialią visatą tikslą, tai yra, kad norėjote atnešti Dievo šviesą ir Dievo karalystę. Labiau specifiniame lygmenyje, turite bendrą, amžinybės laiku matuojamą dangiškąjį planą, apibrėžiantį tai, ką norite pasiekti materialioje visatoje. Šis planas yra susijęs su tuo, kas jūs esate – dvasinės Būtybės individualizacija.

Kai Mozė kopė ant kalno gauti dešimt įsakymų iš Dievo, Dievą jis išvydo kaip gyvąją ugnį. Štai kodėl Biblija sako, kad mūsų Dievas yra deginanti ugnis (Žydams 12,29). Dvasinėje karalijoje egzistuoja daug Dievo Liepsnų, ir kiekviena Dievo Liepsna reprezentuoja tam tikrą Dievo savybę. Pavyzdžiui, egzistuoja Dievo Valios liepsna, Dievo Išminties liepsna, Dievo Meilės liepsna, Taikos liepsna ir taip toliau. Kiekvienai pozityviai žmonių žinomai savybei egzistuoja tam tikra Dievo Liepsna, kuri koncentruoja šią savybę. Jūsų gyvybės srautas gimė iš tokios Dievo Liepsnos, ir pagrindinis jūsų atėjimo į materialią visatą tikslas yra atnešti savo Dievo Liepsnos šviesą ir savybes, išsklaidant tamsą Žemėje. Kūrėjas nepasiųs šios Dievo Liepsnos iš už materialios visatos ribų. Ji privalo ateiti iš Žemėje esančio žmogaus vidaus, kuris įkūnytų šią Dievo Liepsną.

Jūsų Dievo Liepsna turi du aspektus – Tėvo plėtimosi aspektą ir Motinos sutraukiantį aspektą – Alfa ir Omega aspektus. Biblijoje tai yra aprašoma žodžiais: „’Aš esu Alfa ir Omega, pradžia ir pabaiga,’ – sako Viešpats, kuris yra, kuris buvo ir kuris ateina, Visagalis“ (Apreiškimas 1,8). Jūsų Dievo Liepsnos Alfa aspektas, vyriškasis aspektas, yra liepsna, iš kurios jūs gimėte, o moteriškasis aspektas yra dovana, kurią atėjote atnešti į pasaulį. Galite būti gimę iš Dievo Meilės Liepsnos, tačiau pasirinkote ateiti į Žemę nešti tiesą. Norėdami atnešti tiesą į Žemę, šią tiesą turite atnešti su meile. Lygiai taip pat, galite būti gimę iš Dievo Taikos Liepsnos, tačiau atėjote čia atnešti vedimo. Turite atnešti vedimą, kuris padėtų žmonėms pasiekti taiką ir kuris įkūnytų taikos savybę.

Kai išvalysite savo mentalinį kūną ir savo identiteto kūną, pradėsite intuityviai jausti savo individualią Dievo Liepsną, ir tai yra tema, apie kurią galite mąstyti, kalbėdami invokacijas šiame kurse. Daugelis dvasingų žmonių jau turi tam tikrą savo Dievo Liepsnos pajautimą, nors galbūt niekada nebuvo girdėję apie tokią koncepciją. Galite suvokti, kad egzistuoja tam tikros savybės, kurios jums visada atrodė svarbios arba artimos jūsų širdžiai. Ir taip pat netgi galite suvokti, kad egzistuoja tam tikros negatyvios charakteristikos, su kuriomis dažnai susidurdavote, ir taip yra dėl to, kad jos yra priešingos jūsų Dievo Liepsnai. Jūs esate čia tam, kad leistumėte Dievo Liepsnai jas sudeginti, o tai reiškia, kad prisitraukiate jas prie savęs, idant jas galėtų sudeginti jūsų aukštesnės Esybės ugnis. Todėl yra svarbu, kad emociškai neįsitrauktumėte į tokias situacijas arba jausmus, ir tiesiog leistumėte jiems pereiti į jūsų vidinės Esybės ugnį. Tai iš jūsų pareikalaus neprisirišimo, idant neišdidintumėte šių negatyvių savybių savo emociniu kūnu.

Žinau, kad ši koncepcija atrodys abstrakti daugeliui žmonių, tačiau atkreipiu į ją jūsų dėmesį, kadangi, jums pradėjus valyti savo aukštesnius kūnus, įgysite geresnį intuityvų savo Dievo Liepsnos suvokimą. Svarbu, kad turėtumėte šią koncepciją savo proto kertelėje, idant augdami savo savimonėje galėtumėte sąmoningai pradėti susiderinti su savo Dievo Liepsna ir savo egzistavimo tikslu.

Už šio abstraktesnio, bendro lygmens, susijusio su jūsų Dievo Liepsnos išreiškimu, egzistuoja konkretesnis jūsų dangiškojo plano lygmuo. Vėlgi, egzistuoja tokia jūsų dangiškojo plano dalis, kuri yra susijusi su tuo, ką atėjote atnešti į Žemę, ir šis planas yra pernešamas iš gyvenimo į gyvenimą. Pavyzdžiui, galite jausti potraukį tam tikroms veikloms arba tam tikram darbui. Jus gali jaudinti tam tikros problemos Žemėje ir galite norėti pamatyti jas išspręstas. Šis planas taip pat gali turėti tam tikrus elementus, susijusius su tuo, ką turite išmokti, kad galėtumėte tapti tuo, kuo esate, ir tai taip pat yra ilgalaikiai tikslai. Šie ilgalaikiai tikslai yra iškristalizuojami į konkrečius tikslus jūsų dabartiniam gyvenimui, ir šiuos tikslus atskleisti jums yra lengviausia. Tačiau čia mes vėl susiduriame su problema, apie kurią kalbėjau anksčiau, tai yra, kad jūsų išorinis protas, jūsų sąmoningas protas ir jūsų mirtingasis aš, gali turėti susikūrę tam tikrus lūkesčius, kurie yra priešingi jūsų dangiškajam planui. Jeigu būsite labai stipriai prisirišę prie šių išorinių lūkesčių, jūsų sąmoningas protas iš tiesų gali atsisakyti matyti savo dangiškąjį planą. Taip yra dėl to, kad jūsų dangiškojo plano išpildymui gali prireikti didžiulių pokyčių jūsų išoriniame gyvenimo būde, ir dalis jūsų nenori atlikti šių pokyčių.

Jūsų mirtingasis aš darys viską, ką galės sugalvoti, idant sukliudytų jums pripažinti savo dangiškąjį planą. Jis mėgins priversti jus taip stipriai prisirišti prie lūkesčių, kuriuos susikūrėte šiame gyvenime, tų lūkesčių, kuriuos jūsų mirtingasis aš užprogramavo į jūsų protą, kad tiesiog nenorėsite nuo jų atsiplėšti. Jūsų mirtingasis aš norės jus taip stipriai pririšti prie laikinų troškimų ir malonumų, kad ignoruosite tikruosius savo gyvybės srauto troškimus, išreikštus jūsų dangiškajame plane. Jeigu norite pilnai pamatyti savo dangiškąjį planą, jums teks palikti, atiduoti tam tikrus dualistinius, laikinus lūkesčius ir visus emocinius prisirišimus prie šių troškimų ir lūkesčių išsipildymo. Būtent tai Jėzus turėjo omenyje sakydamas žodžius, kad negalite tarnauti dviem šeimininkams, negalite tarnauti Dievui – savo ilgalaikiams dvasiniams tikslams – ir mamonai – savo trumpalaikiams, mirtingiems troškimams ir lūkesčiams (Mato 6,24). Jeigu leisitės traukiami dviem priešingomis kryptimis, galite atsisakyti pripažinti savo dangiškąjį planą. Žiūrėsite į jį kaip į kažką išoriško savo mirtingai valiai – ir jis yra išoriškas šiai valiai – ar netgi kaip į kažką, ką jums primetė kažkokia aukštesnė valdžia, siekianti jus kontroliuoti – kas yra netiesa. Kaip paaiškinau paskutiniame skyriuje, tai yra iliuzija, kurią ant Sąmoningojo AŠ projektuoja mirtingasis aš, ir tiktai valios aktu Sąmoningasis AŠ gali ją įveikti. Negalėsite įvykdyti savo dangiškojo plano tol, kol Sąmoningasis AŠ šį planą matys egzistuojantį išoriškai savo valiai. Jums reikia susitaikyti su savo dangiškuoju planu, ir tai galėsite padaryti, tiktai pakildami virš mirtingų troškimų ir lūkesčių, susijusių su tuo, koks turėtų būti jūsų gyvenimas. Turite būti pasiruošę „prarasti savo gyvybę“, prarasti prisirišimus prie savo dualistinių lūkesčių.

Neturėtumėte tikėtis, kad jūsų dangiškasis planas bus atskleistas jums visas iš karto. Kelias yra laipsniškas procesas, ir iš pradžių matysite tik tam tikras savo dangiškojo plano dalis. Jeigu būsite ištikimi savo intuityviems apreiškimams, įrodysite esantys verti suvokti vis daugiau detalių, kol galiausiai įgysite labai aiškų savo plano vaizdą. Gali būti, kad kai kurios detalės jūsų sąmoningam protui niekada nebus žinomos, nes kaip galėtumėte išmokti tam tikrą pamoką, žinodami testo, su kuriuo susiduriate, tikslą? Visada bus dalykų, kurių jūsų išorinis protas nežinos, nes augate, kai priiminėjate sprendimus neturėdami pilno suvokimo. Jums taip pat reikia prisiminti, kad daugelis jūsų dangiškojo plano detalių nėra iškaltos akmenyje. Jas turite nuspręsti jūs patys, vykstant įvykiams, kurie negali būti suplanuoti iš anksto.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Jūsų gausingo gyvenimo planas.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2005 Kim Michaels