7 | Įveikite pikto Dievo iliuziją

Mano mylimos širdys, nėra absoliučiai nieko, kas neleistų jums grįžti namo į savo Tėvo karalystę. Visa ši idėja, kad kažkas stovi tarp jūsų ir Dievo karalystės, yra iliuzija. Šią iliuziją sukūrė priešas jūsų viduje – mirtingasis aš, ir priešas išorėje – šio pasaulio princas. Šiems dviem priešams rūpi išlaikyti jus įkalintą mirtingojo aš proto kalėjime. Proto kalėjimo durys nėra užrakintos, ir idėja, kad durys yra užrakintos, yra dualistinė iliuzija.

Daugeliui žmonių tai gali pasirodyti priešinga tam, kuo jie nuo vaikystės buvo mokomi tikėti. Daugybei žmonių nuo vaikystės buvo įdiegtos dvi idėjos, dėl kurių jiems yra sunku patikėti, kad jie gali sugrįžti į Dievo karalystę bet kuriuo metu. Viena iš šių idėjų yra koncepcija, kad Dievas yra piktas ir teisiantis Dievas, sėdintis soste danguje ir stebintis kiekvieną jūsų judesį. Šis Dievas yra pasiruošęs jus nuteisti ir pasmerkti už kiekvieną jūsų padarytą klaidą, ir netgi yra pasiruošęs nusiųsti jus į pragarą, jeigu pažeisite vieną iš jo įsakymų.

Šią pikto Dievo danguje koncepciją skleidė ne viena religija šioje planetoje. Deja, net ir daugelis krikščioniškų bažnyčių skleidžia šį klaidingą įvaizdį, šį Dievo stabą. Šis pikto, išorinio Dievo įvaizdis yra stabmeldiškas įvaizdis, sukurtas antikristo proto.

Antrasis įvaizdis, dėl kurio jums gali būti sunku priimti tai, ką jums kalbėjau ankstesniuose skyriuose, yra koncepcija, kurią skleidžia daugelis religijų, kad jums reikia kažko jūsų išorėje, idant galėtumėte būti išganyti. Krikščionybės religija yra viena pagrindinių šios koncepcijos skleidėjų. Daugelis krikščioniškų bažnyčių kuo rimčiausiai skleidžia doktriną, kad Jėzus Kristus yra vienintelis kelias į išganymą, ir kad visi ne krikščioniai eis pragaran. Žinau, kad kaip pagrindimą šiai doktrinai jie naudoja kai kuriuos Jėzaus teiginius, tačiau aš jums metu iššūkį dar kartą perskaityti Bibliją ir atrasti nors vieną vietą, kurioje Jėzus sakytų, kad jo išorinis asmuo ar išorinė religija yra vienintelis kelias į išganymą. Jeigu esate kilę iš krikščioniškos aplinkos, iš karto man pacituosite tą Jono evangelijos vietą, kurioje Jėzus sako: „Aš esu kelias, tiesa ir gyvenimas. Niekas nenueina pas Tėvą kitaip, kaip tik per mane“ (Jono 14,6).

Jėzus atėjo pademonstruoti, savo pavyzdžiu, kad žmonėms Žemėje yra įmanoma susigrąžinti Kristaus sąmonę, tuo būdu tampant Gyvuoju Kristumi įsikūnijime. Jėzus pademonstravo šį kelią, nueidamas jį visą iki pat galo, tai reiškia, kad savo misijos pabaigoje jis buvo taip pilnai susitapatinęs su Visuotiniu Kristaus Protu, jog, kai sakė žodžius „AŠ ESU“, jis nekalbėjo apie žmogiškame kūne esantį išorinį asmenį. Jėzaus Sąmoningasis AŠ buvo visiškai susitapatinęs su savo AŠ ESU Esatimi ir savo Kūrėju.

Kai Jėzus sakė žodžius „AŠ ESU“, jis iš tiesų kalbėjo apie Visuotinį Kristaus Protą, AŠ ESU Esatį ir Kūrėją, AŠ ESU KAS AŠ ESU. Kai jis sakė „AŠ ESU“, jis turėjo omenyje tą savasties jausmą, kuris buvo vienovėje su jo dangiškąja matrica, saugoma Visuotiniame Kristaus Prote, vienovėje su jo nemirtinguoju aš ir vienovėje su jo Kūrėju. Tad tikroji Jėzaus pasakytų žodžių prasmė buvo ta, kad savasties jausmas, kuris yra grįstas vienove, yra kelias, tiesa ir gyvenimas. Nė vienas žmogus negali nueiti pas Kūrėją, neįžengęs į vienovės jausmą su Dievu, kylančiu iš Kristaus proto. Negalite ateiti pas Dievą, kol Dievą laikote išoriniu Dievu, pikta būtybe danguje. Ateiti pas Dievą galite tik tuomet, kai suvokiate, jog esate Dievo individualizacija, kad esate Dievo sūnus arba dukra, kad esate Dievas, išreiškiantis save per lokalizuotą savasties jausmą, kad AŠ ESU jumyse yra Dievas.

Vidinis vienovės jausmas yra tikrasis raktas į išganymą. Tai visada buvo raktas ir visada bus raktas. Amžių bėgyje, žmonės naudojosi dualistiniu antikristo protu, idant susikurtų daugybę stabmeldiškų Dievo įvaizdžių, savo pačių įvaizdžių ir kelio į išganymą įvaizdžių. Kad ir ką žmonės būtų susikūrę, tai nepakeitė esminio fakto, kad vienintelis tikras kelias į išganymą yra vienovė su jūsų Kūrėju. Vienintelis tikras kelias į išganymą yra Sąmoningojo AŠ tapatumo jausmo pokytis, idant jis nebesitapatintų su mirtinguoju aš ir nebelaikytų savęs atskirtu nuo savo Kūrėjo. Sąmoningasis AŠ privalo susitapatinti ir imti laikyti save Kūrėjo tąsa ir todėl viena su Kūrėju.

Būtent tokia yra tikroji Jėzaus žodžių, kad Dievo karalystė yra jumyse (Luko 17,21), prasmė. Jeigu palyginsite šiuos žodžius su citata iš Jono evangelijos, pamatysite, kad, jeigu Dievo karalystė iš tiesų yra jumyse, tai tuomet yra visiškai nelogiška, kad turėtumėte eiti per istorinį asmenį – gyvenusį prieš 2000 metų – tam, kad įžengtumėte į Dievo karalystę. Yra visiškai nelogiška, kad turėtumėte eiti per pakylėtąją būtybę, kurią esate linkę laikyti egzistuojant savo išorėje. Tuo nenoriu pasakyti, kad negalite įžengti į Dievo karalystę, eidami per Pakylėtąjį Mokytoją Jėzų Kristų, tačiau tai galėsite padaryti tik tuomet, kai pasieksite vienovę su Jėzumi ir matysite jį kaip savo brolį, gal netgi matysite jį kaip savo dvasinės šeimos, savo Gyvybės Medžio aukštesniąją dalį, savo pačių aukštesniąją dalį. Tai sakydama neneigiu fakto, kad Jėzus šiandien tarnauja dvasinėje Išganytojo tarnystėje šioje planetoje, ir kad jo užduotis yra padėti kiekvienam dvasios ieškotojui įžengti į Dievo karalystę. Vėlgi, tą galite padaryti tik eidami per vidinės vienovės jausmą – nekaltumą – kuris yra tikrasis raktas į išganymą.

***

Tam, kad pasiektumėte vienovės jausmą su savo Kūrėju, jums reikia palikti įvaizdį, kad Dievas yra pikta būtybė danguje, pasirengusi jus nubausti už kiekvieną jūsų padarytą klaidą. Jūs esate Dievo palikuonis. Dievas jus sukūrė būti bendrakūrėju ir Dievas jums davė vaizduotę ir laisvą valią. Jūsų Kūrėjas neturėjo jokio kito troškimo kaip tik pamatyti jus sugrįžtant prie savo pirminės dangiškosios matricos, idant galėtumėte būti tuo, kuo buvote sukurti būti. Kai būsite sugrįžę į tą malonės būseną, į tą nekaltumo būseną, galėsite toliau statyti ant savo dieviškojo individualumo, tapdami daugiau nei buvote sukurti būti. Kūrėjas iš tiesų yra Dievo troškimo būti daugiau išraiška, ir todėl jūs, bendrakūrėjas, esate savo Kūrėjo troškimo būti daugiau išraiška. Jūsų Kūrėjas turi tik vieną troškimą, ir tai yra troškimas būti daugiau. Šį troškimą Dievas įkūnijo, sukurdamas formų pasaulį. Ir kaip dar didesnę šio troškimo būti daugiau išraišką, Dievas sukūrė savimonę turinčius bendrakūrėjus, idant Kūrėjas galėtų būti daugiau per jus. Jūsų Kūrėjas neturi jokio kito troškimo kaip tik būti daugiau per jus. Dievas gali būti daugiau per jus tik tuomet, kai save transcenduojate ir tampate daugiau nei buvote sukurti būti.

Tol, kol Sąmoningasis AŠ save laiko mažiau už savo dangiškąją matricą, Dievas negali būti daugiau per jus. Tai nėra tai, ką Dievas norėtų matyti vykstant, kaip Jėzus mėgino paaiškinti savo palyginime apie talentus (Mato 25,14). Dievas apdovanoja tuos bendrakūrėjus, kurie daugina savo talentus, tačiau net ir Jėzaus palyginimas nėra visiškai teisingas. Tai nebuvo Jėzaus kaltė, tiesiog tai buvo pasekmė fakto, kad net ir Jėzus turėjo kalbėti tokiu būdu, kuris buvo pritaikytas prie tuo metu žmonių turėtos sąmonės. Tą aiškiai demonstruoja faktas, kad Jėzus minioms kalbėjo palyginimais, o gilesnes misterijas paaiškindavo savo mokiniams (Morkaus 4,34). Jėzus netgi sakė: „Dar daug ką turiu jums pasakyti, bet dabar negalite pakelti“ (Jono 16,12). Prieš 2000 metų žmonija vis dar tebebuvo taip giliai įstrigusi baimės ir atskirties sąmonėje, kad žmonės į Dievą žiūrėjo kaip į išorinį Dievą. Jėzaus palyginimas apie talentus pasakoja apie šeimininką, kuris apdovanojo savo talentus padauginusius tarnus ir nubaudė tarną, kuris užkasė talentus žemėje (šis tarnas simbolizuoja mirtingąjį aš).

Ne Dievas jus baudžia. Jūs baudžiate save patys, kadangi Dievo visata tiesiog veikia kaip veidrodis. Jeigu užkasate savo talentus dualistinės sąmonės žemėje, išsiunčiate žinią, kad gyvenimas yra kova. Kosminis veidrodis atspindi jums situacijas, kurios patvirtina jūsų įsitikinimą, kad gyvenimas yra kova. Jeigu priimate įvaizdį, kad Dievas yra pikta ir teisianti būtybė danguje, kuri nubaus jus už jūsų klaidas, tuomet siunčiate šį įvaizdį į kosminį veidrodį. Ir spėkite, ką kosminis veidrodis jums atspindės.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Meilė gyvenimui.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2005 Kim Michaels