2 | Prisiimkite atsakomybę už savo protą

Pakylėtasis Mokytojas MOR, per Kim Michaels 2008 gruodžio 31 d.


Sveikinu jus DAUGIAU liepsnoje, kuria AŠ ESU. Tačiau kodėl esu viena su šia liepsna, mano mylimieji? Todėl, kad pasirinkau būti viena su šia liepsna, pasirinkau pripažinti, kas AŠ ESU. Jūs taip pat renkatės, nes gyvenimas yra pasirinkimų virtinė. 

Žemėje yra žmonių, kurie neigia turintys laisvą valią. Tačiau ne Dvasia tai neigia, tai neigti tegali ego. Ego nenori, kad Sąmoningasis AŠ – Dvasia – rinktųsi. Jis nori išsaugoti kontrolę ir todėl nesiruošia leisti Sąmoningajam AŠ pasirinkti pripažinti, kad jis gali rinktis. Ego, pavyzdžiui, nenori jums leisti pripažinti, kad galite pasirinkti peržengti kūno apribojimus, ar netgi susitapatinimą su kūnu, kuriame yra įstrigę tiek daug žmonių – tikėdami, kad jie yra ne daugiau nei materija. 

Būtent tuo skiriasi tie, kurie vis dar tebemiega, nuo pradėjusių busti. Kaip pabundate? Pabundate per suvokimą, kad galite pasirinkti – užuot pasidavę tendencijai, kurią išreiškia tiek daug žmonių šiais žodžiais: „Neturėjau jokio pasirinkimo“ arba „Neturėjau jokio kito pasirinkimo“ tik daryti tai, ką padariau. 

Visada galite rinktis

Kai išgirstate žmogų išsakant tokius teiginius, galite žinoti, jog šis žmogus nenorėjo prisiimti atsakomybės už savo gyvenimą, už savo situaciją. Nes kai iš tiesų prisiimate šią atsakomybę, pripažįstate, jog kad ir kokios būtų jūsų išorinės aplinkybės, visada galite pasirinkti pakeisti savo proto būseną ir pasirinkti kitaip reaguoti į tas aplinkybes nei ta standartinė reakcija, kuria reaguoja 99 procentai šioje planetoje gyvenančių žmonių – ir kuri iš tiesų gali būti standartinė reakcija, į jūsų protą suprogramuota nuo vaikystės.

Yra tokių, mano mylimieji, kurie taip stipriai iškreipė Kristaus mokymus, kad net nesuvokia, jog Jėzaus mokymų esmė yra, kad galite rinktis. Argi Kristus nesakė: „Nesipriešinkite blogiui. Atsukite kitą skruostą.“

Ir argi nėra taip, kad dauguma žmonių šioje planetoje buvo užprogramuoti priešintis blogiui ir smogti atgal – atsakyti tuo pačiu? Argi nesuvokiate, kad Kristaus mokymų esmė yra, jog jūs turite potencialą, gebėjimą pasirinkti atsukti kitą skruostą – net kai kažkas suduoda jums per vieną skruostą? 

Bendravimas iš širdies

Tai yra labai tampriai susiję su šios knygos tema. Kodėl šią knygą pradedu aš? Todėl, kad esu Pirmojo Dievo Valios Spindulio čohanas. Kaip galite pradėti bendrauti iš širdies? Na, privalote nuspręsti, jog norite bendrauti iš širdies. Privalote pasirinkti, privalote priimti sprendimą, kad norite bendrauti iš širdies. 

Daugelis jūsų iš karto sakysite, kad iš tiesų norite bendrauti iš širdies. Tačiau ne visada suvokiate, kaip buvote užprogramuoti per savo gyvenimus nebendrauti iš širdies. Ne visada suvokiate, kaip gali būti sunku atsiplėšti nuo šio programavimo ir iš tiesų bendrauti gilesniame lygmenyje. 

Tai yra realybė, su kuria mes visi susiduriame būdami fiziniame įsikūnijime. Iš kokio lygmens renkamės komunikuoti? Ar darome tai iš anksto užprogramuota reakcija, kuria reaguojame į tam tikrą situaciją atsakydami tuo pačiu arba sustiprindami anksčiau padarytus pasirinkimus – galbūt vaikystėje, galbūt ankstesniuose gyvenimuose padarytus pasirinkimus? Šiuo atveju mes iš tiesų sąmoningai nesirenkame. Mes leidžiame savo praeities pasirinkimams kartotis, iš tiesų neatstovėdami to, kas mes esame. 

Visada susiduriate su pasirinkimu: ar bendrausite iš išorinės asmenybės, ar bendrausite iš vidinės asmenybės. Iš vidinės asmenybės galite bendrauti tik per širdį. Negalite iš vidinės asmenybės komunikuoti vien per protą. Galite leisti protui būti širdies išraiška, tačiau negalite – vien protu – komunikuoti iš vidinės asmenybės. 

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Kaip bendrauti iš širdies.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2008 Kim Michaels