Kodėl ego tampa savaime išsipildančia pranašyste

Pakylėtasis Mokytojas Jėzus, 2006 gegužės 7 d., per Kim Michaels


Ego turi labai specifinę misiją – sukliudyti Sąmoningajam AŠ iš naujo atrasti, o tuomet palikti pirminį pasirinkimą nusigręžti nuo Dievo – būtent iš šio sprendimo gimė ego. Šį sprendimą priėmė Sąmoningasis AŠ, tačiau jis nebuvo priimtas visiškame Kristaus sąmonės aiškume. Jis buvo priimtas todėl, kad Sąmoningasis AŠ ėmė eksperimentuoti su dualistine sąmone, su antikristo sąmone. Todėl Sąmoningasis AŠ aiškiai nesuvokė, kokios bus šio sprendimo pasekmės, ir pilnai nesuprato, kad jo samprotavimai remiasi dualistiniu mąstymu. Ego padarys viską, ką gali, kad sutrukdytų jums įveikti šį aklumą; jis padarys viską, kad neleistų Sąmoningajam AŠ išeiti už ego iliuzijų ribų.

Jums reikia suprasti, kad Sąmoningasis AŠ priėmė savo lemtingą sprendimą, nes nematė absoliučios Kristaus realybės, ir jį buvo apakinęs dualistinės sąmonės sukurtas šydas. Todėl Sąmoningasis AŠ tikėjo, jog jo samprotavimai yra logiški, ir manė, kad jo sprendimas nusigręžti nuo mokytojo yra pateisinamas, būtinas, naudingas ar vienintelis pasirinkimas. Kadangi Sąmoningasis AŠ jau buvo dalinai apakintas – tai reiškia, suskaldytas – dualistinės logikos – kaip Ievos protas buvo suskaldytas žalčio išsakyto teiginio, kad ji tikrai nemirs – jis nematė, kad jo samprotavimai yra reliatyvūs. Jis nesuprato, kad žaltiška logika logiška atrodo tik tuomet, kai į ją žvelgiate per dualizmo filtrą, per proto būseną, kurioje viskas yra reliatyvu, tai reiškia, jog viską įmanoma pateisinti.

Tuo noriu pasakyti, kad Sąmoningasis AŠ yra sukurtas pagal Dievo, tai yra jūsų AŠ ESU Esaties, paveikslą ir panašumą. Todėl jūs nesate blogas ar piktas žmogus, ir nesate kvailas. Jeigu Sąmoningasis AŠ geriau žinotų, jis geriau ir darytų. Problema čia yra ta, kad, kol Sąmoningasis AŠ į pasaulį žvelgia per dualistinės logikos filtrą, tol jis iš tiesų negali geriau žinoti. Jis negali pažvelgti už reliatyvios antikristo logikos ribų ir išvysti absoliučios Kristaus realybės.

Kodėl atrodo, kad pasaulis patvirtina ego iliuzijas

Dualistinės sąmonės esmė yra ta, kad Sąmoningasis AŠ – vadovaujamas netikrų šio pasaulio mokytojų ir ego – susikuria savo paties „realybę,“ pasaulėžiūrą, kurios centras yra ego sukurta iliuzija. Viskas šioje pasaulėžiūroje yra gimę iš centrinės ego sukurtos iliuzijos, ir todėl viskas regimai palaiko šią iliuziją. Kitaip tariant, kol žvelgsite į pasaulį per šį filtrą, viskas, ką matysite, regimai patvirtins, kad ego iliuzija yra teisinga. Jeigu dėvėsite geltonus akinius, pasaulis atrodys turintis geltoną atspalvį, ir jis toks atrodys tol, kol nenusiimsite akinių ir nepažvelgsite į pasaulį be filtro.

Tačiau čia egzistuoja net ir dar gilesnė realybė, ta prasme, kad pasaulis ne tik atrodo pakeitęs spalvą. Realybė, kurią patiriate materialioje visatoje, yra formuojama ego įsitikinimų. Tai yra esminė mintis, kurią visiems nuoširdiems dvasios ieškotojams reikia suprasti. Kaip paaiškinu šioje svetainėje, materiali visata veikia kaip veidrodis, kuris jums atspindi viską, ką išsiunčiate. Štai kodėl sakiau žmonėms daryti kitiems tai, ką norėtumėte, kad kiti jums darytų. Realybė yra tokia, kad visata jums darys tai, ką jūs darote kitiems. Tai yra saugumo mechanizmas, kurio tikslas yra būti mokytojo pakaitalu tiems bendrakūrėjams, kurie nusigręžė nuo dvasinių mokytojų, priskirtų žmonijai. Kai neturite ryšio su mokytoju, vienintelis jūsų būdas mokytis yra pamatyti savo veiksmų pasekmes, ir dėl to visata jums atspindi tai, ką jūs išsiunčiate.

Dabar turite suprasti, kad laisvos valios įstatymas reikalauja, jog, jums nusigręžus nuo Dievo ir nuo savo dvasinio mokytojo, jums turi būti leidžiama mokytis iš savo veiksmų. Todėl dvasinis mokytojas negali kištis į jūsų mokymosi procesą, kol nenusprendžiate siekti mokytojo pagalbos. Mokytojas nėra įstrigęs jūsų asmeninėse iliuzijose, jūsų ego veidrodžių karalystėje, tad jis aiškiai mato per šydą, kuris yra jus apakinęs. Tačiau jis negali jums to paaiškinti, kol nepakylate į tą kelio lygmenį, kuriame tampate atviri šiam paaiškinimui. Ir todėl mokytojas privalo laukti, kol Sąmoningasis AŠ pradės kvestionuoti ego sukurtas iliuzijas.

Mokytojas pilnai supranta esminę problemą, tačiau tik tam tikrą brandą pasiekęs mokinys gali pradėti suprasti šią problemą. Kokia yra šios problemos esmė? Jūsų ego pasinaudojo dualistine sąmone, kad susikurtų proto įvaizdį, koks, jo manymu, yra pasaulis – o tiksliau, kokiu jis norėtų šį pasaulį matyti, idant galėtų išsaugoti bazinę iliuziją, sukūrusią jūsų specifinį ego. Sąmoningasis AŠ iš dalies susitapatino su šia pasaulėžiūra ir todėl žvelgia į pasaulį per spalvotus akinius – per ego iliuzijas. Tuo pat metu, Sąmoningasis AŠ – būdamas jūsų dėmesio dirigentu, o dėmesys yra jūsų kūrybinė jėga – perkelia šią pasaulėžiūrą į kosminį veidrodį. Ir spėkite, ką veidrodis jums atspindės?

Ar dabar jau pradedate matyti problemą? Sąmoningasis AŠ naudojasi savo kūrybiniais gebėjimais, siųsdamas dualistinį įvaizdį į materialią visatą, o kosminis veidrodis atspindi jį atgal, tai reiškia, kad tai, kas jums sugrįžta, regimai patvirtina ego pasaulėžiūrą. Jeigu jūsų ego susikūrė įvaizdį, kad Dievas yra pikta ir neteisinga būtybė danguje, kuri jus apleido, tuomet materiali visata atspindės jums sąlygas, kurios atrodys patvirtinančios šį įvaizdį. Jūs tiesiog nepajėgsite patirti Dievo tiesiogiai, kol tapatinsitės su atskirties iliuzija, ir todėl materiali visata slėps realybę, kad Dievo esybė yra visame kame. Viskas, ką patirsite šiame pasaulyje, regimai tik patvirtins tikėjimą, kad Dievo čia nėra ir kad Dievas jus apleido. Lygiai taip pat, jeigu tikėsite, kad gyvenimas yra kova, kosminis veidrodis atspindės jums fizines sąlygas, kurios pavers jūsų gyvenimą kova.

Kitaip tariant, esate bendrakūrėjas su Dievu, ir niekada negalite nustoti bendrakurti. Kaip sakiau anksčiau, neišvengiamai susikursite savo pačių sąlygas, ir galite rinktis, ar kursite per dualistinį tapatumo jausmą, kuris buvo apibrėžtas ego, ar kursite per dangiškąjį tapatumą, kuris yra įtvirtintas jūsų AŠ ESU Esatyje. Sąmoningasis AŠ turi gebėjimą susitapatinti su viskuo, ką tik sugeba įsivaizduoti ir priimti kaip realybę. Todėl, jeigu Sąmoningasis AŠ tapatinsis su mirtingu ego apibrėžtu tapatumu, tikėsite, jog esate mirtinga, žmogiška būtybė, gyvenanti ribotame pasaulyje, kuris verčia jūsų gyvenimą kova. O kadangi būsite susitapatinę su šia pasaulėžiūra, jūsų siela prisitrauks prie planetos, kurioje šios sąlygos yra fiziškai įkūnytos – nes jas sukūrė kolektyvinė toje planetoje gyvenančių gyvybės srautų sąmonė.

Pradėkite kvestionuoti ego tapatumą

Kol būsite pilnai susitapatinę su ego sukurta pasaulėžiūra, tol viskas, ką matysite, PRIVALĖS būti įtalpinta į šios pasaulėžiūros rėmus. Kitaip tariant, kol Sąmoningasis AŠ nepradės įtarti, kad jis yra daugiau už ego, tol nesugebėsite kvestionuoti ego pasaulėžiūros. Negalėsite pakelti minties, kad galite prarasti savo tapatumo jausmą, tad manysite, kad be jūsų ego mirtingo tapatumo daugiau nieko nėra, ir nenorėsite jo kvestionuoti, ir todėl būsite nepasiekiami dvasiniam mokytojui. Vietoj to, mėginsite interpretuoti viską, kas jums nutinka, tokiu būdu, kuris tik patvirtins ego pasaulėžiūrą. O kadangi antikristo protas naudojasi reliatyvia logika, jis beveik viską gali iškreipti taip, kad įrodytų, kuo nori tikėti. Tai dažnai yra vadinama užburto rato logika.

Bet kaip tuomet galėtumėte ištrūkti iš ego sukurtų iliuzijų? Ištrūkti iš tiesų įmanoma, kadangi Dievas įdiegė saugumo mechanizmą į materialią visatą, kaip Motina Marija paaiškina savo knygoje. Šis mechanizmas yra Motinos Šviesos tendencija grįžti į savo pirminį būvį, į ekvilibriumą. Kitaip tariant, jeigu naudositės savo bendrakūrėjo gebėjimais, kad sukurtumėte kažką, kas nebus harmonijoje su Dievo įstatymais ir Jo kūrybine intencija, jūsų kūrinys nebus tvarus. Jis egzistuos tik laike ir erdvėje, tai reiškia, kad Motinos Šviesa neišvengiamai jį galiausiai sugriaus.

To pasekoje jūsų gyvenimas bus tapęs nuolatine kova, kurioje nuolatos sieksite išsaugoti ego iliuzijas. Kuo stipriau įsikibę laikysitės iliuzijų, tuo stipresnę sukursite priešingą jėgą, kuri sieks šias iliuzijas sugriauti. Todėl jūsų gyvenimas iš tiesų taps kova, nes kovosite prieš fundamentaliausią materialios visatos jėgą. Motinos Šviesa yra sukurta taip, kad griautų visas struktūras, kurios nėra harmonijoje su Dievo įstatymu. Norėdami išsaugoti savo ego iliuzijas, turite siekti visą visatą priversti įtilpti į jūsų ego pasaulėžiūrą.

Bendrakūrėjų grupė gali priversti lokalizuotą visatos dalį kurį laiką atspindėti jų pasaulėžiūrą. Štai kodėl žmonijai pavyko priversti Motinos Šviesą, kuri sudaro Žemės planetą, paklusti jų kolektyvinei pasaulėžiūrai. Tačiau kad ir kaip stipriai bendrakūrėjai tikėtų savo iliuzijomis, jie negalės priversti Motinos Šviesos išlaikyti šias iliuzijas amžinai. Jie neišvengiamai sukurs priešingą jėgą, kuri sugriaus jų sukurtą pasaulį. Tą aiškiai galite matyti šiandieninėje visuomenėje, ir tai pasireiškia ligų, nepriteklių, skurdo, trumpos gyvenimo trukmės, maisto trūkumo, užterštumo ir gamtoje vykstančių kataklizmų bei disbalansų pavidalu.

Viskas yra labai paprasta. Vienu ar kitu būdu turėsite išmokti, kad ego pasaulėžiūra yra klaidinga. Jeigu neklausysite dvasinio mokytojo, turėsite mokytis, daužydami galvą į betoninę visatos sieną – kol galiausiai palūšite ir pradėsite savęs klausti: galbūt yra geresnis kelias? Dvasiniam mokytojui visada yra liūdna stebėti žmones, kurie atsisako kvestionuoti savo ego iliuzijas ir šitaip kuriasi vis didesnes krizes savo gyvenime, kol galiausiai nebepakelia įtampos ir ima šauktis pagalbos. Tačiau mus varžo laisvos valios įstatymas, ir todėl turime leisti žmonėms eiti savo keliu, kol jie nepaprašo mūsų pagalbos. Todėl galime tik stebėti, kaip žmonės uždaro save į tokią mažą dėžutę, kad nebegali pajudėti.

Esmė ta, kad, kai Sąmoningasis AŠ susitapatina su dualistine ego pasaulėžiūra, yra labai sunku išsklaidyti šios iliuzijos kerus. Net ir pati visata regimai atrodys patvirtinanti ego pasaulėžiūrą, kurį laiką šią pasaulėžiūrą atspindėdama. Štai kodėl matote tiek daug žmonių, kurie yra absoliučiai įsitikinę, kad jų pasaulėžiūra yra teisinga. Tačiau taip pat matote, kad bazinė pasaulėžiūra, kuri yra bendra daugumai žmonių, bėgant laikui progresuoja. Prieš kelis šimtus metų daugelis žmonių tikėjo, kad Žemė ir visata yra labai maža. Jie tikėjo, kad Žemė yra plokščia ir kad dangus yra planetą gaubiantis skliautas.

Ši pasaulėžiūra pasikeitė, kadangi kiekvienoje kartoje keletas žmonių drįsdavo kvestionuoti savo visuomenės ir savo ego pasaulėžiūrą. Tad ir šiame amžiuje yra tam tikras skaičius žmonių, kurie yra pasirengę vėl atkurti ryšį su savo dvasiniais mokytojais ir būti ištraukti – pilnai ir visam laikui – iš dualistinių savojo ego ir kolektyvinio šios planetos ego iliuzijų. Tačiau turite suprasti, kad egzistuoja jėgos, kurios padarys viską, kas įmanoma, kad sukliudytų jūsų asmeniniam nubudimui, ir jos turi labai galingą ginklą, kurį gali naudoti prieš jus. Šis ginklas yra dualistinės sąmonės subtilumas. Tad dabar iš arčiau pažvelkime, kaip viskas gali būti subtilu pasaulyje, kuriame viskas yra reliatyvu.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Laisvė nuo ego iliuzijų.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2006 Kim Michaels